Проблем с датчик външна температура и датчика на спирачките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с датчик външна температура и датчика на спирачките
Здравейте.Колата която карам е е39 540 2003 година. От няколко месец на сам имам много странен проблем които не мога да отстрана. Както написах в заглавието става дума за тези два датчика или нещо друго което ми къса нервите от известно време на сам. Проблема се появява само и единствено когато тръгна на дълъг път и той се изразява в следното,през около 15 минути външната температура пада до - 3-4 градуса и веднага след това си отива на реалните стойности а датчика на накладките светва на секундата в която издрънчи че температурата е паднала и изписва на бордовия компютър,че са ми за смяна. Влезна ли в интензивен трафик всичко се оправя е ок.....Карам я колата 10-15 дни примерно в София,и нищо не свети,в момента в които тръгна на някъде и задържа една постоянна скорост за по 2-3 минути примерно пак почва с магариите.....
п.с.
Да кажа,че накладките са чисто ново с чисто нови датчици закупени от представителството.
Датчика на температурата го гледаха,напълно здрав е и няма никъде нищо прекъснато а и в града си работи перфектно. Най-лошото е, че проблема се появява все в такива ситуации, че не мога да ги покажа в сервиза,а никъде не ги записва като грешки.
Благодаря предварително за помощта.

Да кажа,че накладките са чисто ново с чисто нови датчици закупени от представителството.
Датчика на температурата го гледаха,напълно здрав е и няма никъде нищо прекъснато а и в града си работи перфектно. Най-лошото е, че проблема се появява все в такива ситуации, че не мога да ги покажа в сервиза,а никъде не ги записва като грешки.
Благодаря предварително за помощта.
Последна промяна lubenti на 16 Дек 2011, 12:10, променена общо 2 пъти
- DJDeath88
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d E46 136 hp
- Мечтае да кара: BMW 530 xd E60 231 hp
Re: Проблем с датчик външна температура и датчика на спирачките
Като начало започни с най-лесното- откачи минусовата клема за 10-15 мин., след това пак я закачи и дай на контакт за 2-3 мин. без да палиш колата. Ако не се оправи опитай да зачистиш клемите на въпросните датчици и "гнездата" на крушките с контакт спрей и ако тогава вече не се оправи проблема ще е най-вероятно по компа отколкото в самите датчици. Успех! 

Пробвай да изключиш датчика за външната температура преди да тръгнеш на дълъг път и виж дали пак ще изписва съобщение за накладките.
- DJDeath88
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d E46 136 hp
- Мечтае да кара: BMW 530 xd E60 231 hp
Колега реши ли проблема?
За съжаление не! Смених и 2-та датчика и това не помогна! Страшна загадка е
Най интересното е, че това го прави само ако задържа една постоянна скорост за малко по дълъг период от време примерно 2-5 мин. без значение дали тази скорост ще е 60км/ч или 200км/ч тоест в града този проблем изчезва.

Интересно
....и на мен от 2 дни ми показва ,че имам изгоряла крушка на стопа,а всъщност светят всичките....други аномалии засега все още няма 

Да питам профилактично, колегата чиято е темата. Диагностика прави ли? 

comemine написа:Интересно....и на мен от 2 дни ми показва ,че имам изгоряла крушка на стопа,а всъщност светят всичките....други аномалии засега все още няма
Роки,а погледна ли крушката на третия стоп

cerberus написа:Да питам профилактично, колегата чиято е темата. Диагностика прави ли?
Тъкмо няколко пъти!......Няма записани никакви грешки!!!
Последното сега което измъдриха да ми кажат, било някаква студена връзка на таблото!?!?
Но признавам си вече не знам къде да отида да го погледнат ,

Роки,а погледна ли крушката на третия стоп
индккация за крушка може да получиш и при работеща такава,която е пред изгаряне
[/quote]
Размених крушката на 3-я стоп с тази на левия,и всичко е на 6 вече
/поредната аномалия/

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
comemine написа:Роки,а погледна ли крушката на третия стопиндккация за крушка може да получиш и при работеща такава,която е пред изгаряне

Не е аномалия...очаквай скоро пак да ти светне докато не смениш крушката

Колеги моля помагайте.......Няма такава загадка
С Милен вече една седмица се мъчим като грешни дяволи и нищо
Сменихме Таблото,Датчиците на накладките,датчика на температурата,алтернатора, и понеже не ги знам като наименования Милен ще ми помогне ,но за по кратко всички възможни модули като АБС и тн. и ПРОБЛЕМА СИ ГО ИМА!!!!!!
НЯМА НЕЩО СВЪРЗАНО С ЕЛЕКТРОНИКАТА КОЕТО ДА НЕ БЕШЕ ПРОВЕРЕНО И СМЕНЕНО С ДРУГО!!!!!

С Милен вече една седмица се мъчим като грешни дяволи и нищо

НЯМА НЕЩО СВЪРЗАНО С ЕЛЕКТРОНИКАТА КОЕТО ДА НЕ БЕШЕ ПРОВЕРЕНО И СМЕНЕНО С ДРУГО!!!!!
Датчика за температурата или не е влезнел хубаво в буксата или кабела му някъде е протрит и прави мизерий.
Моя беше така преди и като проследих кабела видях, че на едно място беше снаждан, но изолацията се протрила и от там правеше проблеми. А за датчика на накладките ако си ги сменил и те дразни дай го накъсо и ще спиш спокоен
Моя беше така преди и като проследих кабела видях, че на едно място беше снаждан, но изолацията се протрила и от там правеше проблеми. А за датчика на накладките ако си ги сменил и те дразни дай го накъсо и ще спиш спокоен

latrel написа:Датчика за температурата или не е влезнел хубаво в буксата или кабела му някъде е протрит и прави мизерий.
И това направихме. И на късо ги давахме и пак светва.......Кабела на температурата го проверихме,всичко е ок. И без датчик карах пак така..........С нов датчик пак така!!!!!!А най интересното е, че тези два датчика нямат нищо общо освен таблото на колата,което го смених и пак проблема си остана!!!

- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Аз не съм на 100% сигурен, но данните от тия датчици не минаваха ли през бордовия преди да стигнат таблото? В смисъл защо сменяш таблото, то просто показва данните, едва ли може да се побърка за тия два датчика едновременно /АБС и километража светват едновременно като гръмне АБС блока ама там е друго/. Та идеята ми е, че ако нещо дава накъсо в борда, ще ти ебава данните, а в същото време може и да не го хванеш като грешка
Поне мисля че минаваха през него кабелите, може и да бъркам 

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2