Скъсан ремък

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E30 324 D
Мечтае да кара: M3 E30

Скъсан ремък

Мнение от energy1 » 02 Дек 2011, 18:04

Здравейте колеги! Днеска брат ми като е карал колата и в движение е скъсал ремък на колата за динамото мисля, че става въпрос. И има още един който се е завъртял мисля ,че е за хидравликата. Колата е БМВ 324 Д 1989 год. Така и той не е усетил,че го е скъсал и си продалжил да кара. Разправя ми,че както карал СД-то се изключило спрял колата изгасил двигателя. Пробвал да запали не станало нямало никакъв ток колата. И аз си мисля, като е карал 100 % е прегрял двигателя. Възможно ли е сега да е блокирал нещо някой ако може да ми каже , ще можели да се оправи?

Аватар
Кара: e30 318is

Re: Скъсан ремък

Мнение от E30_M_Tech_ll » 02 Дек 2011, 20:46

ще е прегрял двигатела само ако си с ел перка.... в което се съмнявам... да слага нови ремъци да зареди акумулатора и да кара :yes:
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
Мечтае да кара: e30 monster

Мнение от tZv3t0zAr » 02 Дек 2011, 20:51

E30_M_Tech_ll написа:ще е прегрял двигатела само ако си с ел перка.... в което се съмнявам... да слага нови ремъци да зареди акумулатора и да кара :yes:

нали същия тоя ремък върти водната помпа бе прическа ... :kuku:

Към автора - така по форума няма кой да ти каже дали си я прегрял или не, само много надарени индивиди :mhihi: - слагайте нови ремъци, проверете водата и маслото и палите и гледата - то ще си покаже !
Изображение

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 02 Дек 2011, 21:25

tZv3t0zAr написа:
E30_M_Tech_ll написа:ще е прегрял двигатела само ако си с ел перка.... в което се съмнявам... да слага нови ремъци да зареди акумулатора и да кара :yes:

нали същия тоя ремък върти водната помпа бе прическа ... :kuku:

Към автора - така по форума няма кой да ти каже дали си я прегрял или не, само много надарени индивиди :mhihi: - слагайте нови ремъци, проверете водата и маслото и палите и гледата - то ще си покаже !

:oops: тъй ама кой да мисли гледай как щях да го подведа колега... просто ми е друго в главата и затова
п.с как реши да ме наречеш точно прическа?
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

Аватар

Мнение от Торук Макто » 02 Дек 2011, 21:56

Повече от 5-10 минути ако я карал без водна помпа, направо я пиши прегратя.
Срещнали веднъж Методий някакви люде във Великоморавско, целият облян в пот. Запитали го: "Що си тъй потен, брате?"
Той отговорил: "Спорих с глупци!"

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 02 Дек 2011, 22:02

..и колата...
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Аватар

Мнение от Торук Макто » 02 Дек 2011, 22:11

Това, което ме втрещява, е че е продължил да кара с два скъсани ремъка. :shock:
Дори и да не гледа температурата на водата, таблото трябва да светне като коледна елха.
Срещнали веднъж Методий някакви люде във Великоморавско, целият облян в пот. Запитали го: "Що си тъй потен, брате?"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo

Мнение от doko » 02 Дек 2011, 22:29

Явор написа:..и колата...

Напоследък не се намират части за м21 само в антикварните магазини :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 318i 89

Мнение от venom888 » 02 Дек 2011, 22:49

Повече не давай на брат ти да кара колата :mhihi: Но си мисля че може и да извадите касмет да и нема нищо.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от energy1 » 02 Дек 2011, 23:49

Така колеги благодаря на всички,които обърнаха внимание на темата :bchug: :bchug: . Утре сутрин с едно аверче е почваме,ще смените ремъците и да видим дали ще завърти. И тогава вече ще разберем дали е за сервиз или направо за моргата :cry: . А колкото до брат ми наистина повече колата няма да е види :D :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: насъскана сенокосачка 3.5НР
Мечтае да кара: ИКАРУС по линия 280 или 94
Детайли за колата: Е30 М10Б18 04.88 с ръждата, скоро в ОПЕЛ форума!
няма удар само със самолет и с подводница .За сега!
има шпер, но вие като скорости на "ЧАВДАР"
разход на гориво:виж за"ЗИЛ 131"!!!

Мнение от димящият вожд » 03 Дек 2011, 0:15

Колега, не се притеснявай.
Моята сестра, без никаква вода на газ до ламарината при 32 градуса лятото, преди 4 години ,и чак сега разглобих двигателя от простотия :kuku: (нищо му нямаше)- поне на пръв поглед. :mhihi:

п.п. Това да не е някой френски кенеф да дигне малко над средата температутата и да духне гарнитурата :mhihi: .
От свиня маз и от комунист власт се взима само с дране!

газарията и селенията нЕмат почивен ден

рано или късно всяка е30 става "Опел" - ако не ми вярвате вдигнете мокета.

remaka - те му намерили мотор на цена скрап той мисли как некви карбуратори и колектори да слага...боже..,слез си прибери вересийте......

Аватар

Мнение от Торук Макто » 03 Дек 2011, 0:23

Вожде, то е добре да си оптимист, но...

energy1 написа:Здравейте колеги! Днеска брат ми като е карал колата и в движение е скъсал ремък на колата за динамото мисля, че става въпрос. И има още един който се е завъртял мисля ,че е за хидравликата. Колата е БМВ 324 Д 1989 год. Така и той не е усетил,че го е скъсал и си продалжил да кара. Разправя ми,че както карал СД-то се изключило спрял колата изгасил двигателя. Пробвал да запали не станало нямало никакъв ток колата. И аз си мисля, като е карал 100 % е прегрял двигателя. Възможно ли е сега да е блокирал нещо някой ако може да ми каже , ще можели да се оправи?

Смятай колко е паднало напрежението и си прави сметка колко време е карана без ремъци. Само си размишлявам, а иначе сигурно нищо й няма на колата, зарежда акумулатора и газ... :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 03 Дек 2011, 0:24

Може акумулатора да е бил чао :mhihi: А дано, ама надали :)
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Дек 2011, 0:32

Торук Макто написа:
Смятай колко е паднало напрежението и си прави сметка колко време е карана без ремъци. Само си размишлявам, а иначе сигурно нищо й няма на колата, зарежда акумулатора и газ... :yes:

На мойта 2 паления без ремък за 2 минути на студена кола в сегашните температури и 1 пускане на фаровете пробно и акумулатора беше чао. Не, че беше зареден на макс ама все пак колата си работеше нормално с него преди това. Така, че колега не си мисли, че ти трябва особено дълго време да се изтощи. Нема ли го алтернатора си отива като сутрешната мъгла бързичко

Торук Макто написа:Това, което ме втрещява, е че е продължил да кара с два скъсани ремъка. :shock:
Дори и да не гледа температурата на водата, таблото трябва да светне като коледна елха.

ако разбираш лампата за напрежение "като коледна елха" сигурно. Щото други лампи не светят като няма ремък :banghead:

Потребител
Аватар

Мнение от energy1 » 03 Дек 2011, 1:17

Дано да няма нищо по сериозно утре ще се види, и аз му са чудя на как е можал да кара не е ли усетил нещо. Младите шофьорчета нали ги знаете газ до дупка и не обръщат никакво внимание на индикаторите. :bang: :bang:

Следваща

Назад към E30