от дизел към бензин
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- bolreflex
- Потребител
-
- Кара: бмв е39 99`
от дизел към бензин
Колеги в последно време размишлявам над този вид промяна . Интересува ме глава от м20б25 дали ще стане на м21б24д.Идеята е да се ползва блока вала и другата част от карантията на дизела.Също така буталата могат ли да се врътнат на струг и да се ползват също?Идеята е ако се направи по късно да се турбинира като така мога ад използвам здравината на дизеловите части.Повечето ще кажат направо да сложа друг мотор, но ще се радвам ако можете да ми отговорите на питането.
- doko
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo
Re: от дизел към бензин
Става колега
но изчакай първо инжинерната мисъл да се изкаже ; тук от няколко дни ги няма 
Не се бъзикам по темата това дето си го намислил става
но дизеловите бутала са доста тежички ако ги врътнеш на 6500об.мин става страшно 

Не се бъзикам по темата това дето си го намислил става

- bolreflex
- Потребител
-
точно затова съм питал и за тях дали могат да се стържат , за да им се намали малко теглото
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
тебе ти е хубаво купето - купи си едно м20 ревизирай го - турбото после е лесно, тука по форума говорат за разни 200-300 коня на стокова карантия, лично според мене не си заслужва упражнението - блок м21 глава м20 - като така или иначе ще правиш ревизия на мотора , спецовете да кажат
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Купи си цял М20 и ползвай коляновия вал на дизела и каквото там трябваше да го направиш 2,7 (не съм го правил и не помня биели и бутала от кой мотор се вземат).
За турбинирането предполагам замисляш да ползваш запушения колектор на М21 и малката му турбина. Според мен не са добър избор.
За турбинирането предполагам замисляш да ползваш запушения колектор на М21 и малката му турбина. Според мен не са добър избор.
- doko
- младши ентусиаст
-
Бутала се ползват от тдс и блока се отфрезова толкова че да постигнеш желаната степен на сгъстяване.И ако се занимаваш със това ползваш блок от тд да използваш наготово маслените дюзи който охлаждат челата на буталата - маслената помпа е със по голям дебит и имаш готово маслено охлаждане и извод за захранването на масло за турбината 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ела да ти дам цял напълно обслужен и перфектен 2.7 на 170000км за 1000лв,може да се пробва

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- bolreflex
- Потребител
-
е добре все пак "частите" които имам немогат ли да ми влезнат в употреба.В крайна сметка няма да гоня някакви сериозни коне а някъде между 150-200 мисля че е добра граница за ежедневно използване на колата в градски условия.
- doko
- младши ентусиаст
-
То този сетъп и без турбо ще е над 150кс но за атмосферка трябват да палзваш буталата със биелите от бензинов 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Абре той и от чист дизел блока е малко по различен от този на турбото - липсват маслените пътища дето мажат цилиндрите. "Отфрезоване" + вадене на мотора от купето + цифра игра + подходящ ангренажен ремък + още куп корекции по инсталациите, те пращат доста над 1000 лева. Не разваляй колата - земи си още една по-добре...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- doko
- младши ентусиаст
-
Доста преправяния има за да се направи 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
11 мнения
• Страница 1 от 1