525tds проблем!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

525tds проблем!

Мнение от fatix » 01 Дек 2011, 2:20

Колеги от около две седмици постепенно колата загуби мощност и вчера както си карах започна да придъпва.Понеже ми беше светнала лампата за нафтата и карах малко така реших че проблема е от това.Заредих запалих и продължих и не след дълго колата съвсем умря започна да пуши и двигателя да се тресе адски много съпроводено със силно чукане.Отбих загасих колата и започнах да гледам масло си имаше на макс антифриз и т.н всичко беше ок реших да я запаля но неможах въртеше неравномерно опитваше се да припали но не успя и се наложи да я издърпам.Днес успях за я запаля макар и трудно и започнах да отвивам тръбичките за нафтата оказа се че три цилиндъра неработят!Ориентирайте ме къде да търся проблема аз съм се насочил към главата според мен нещо е станало или с клапаните или веригите... :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Re: 525tds проблем!

Мнение от golov_bg » 01 Дек 2011, 5:34

лампа с жълта дюза да свети на таблото
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525TDS E34
Мечтае да кара: BMW 525TDS E34

Мнение от marto_sv1 » 01 Дек 2011, 9:58

смени си първо горивния филтър и я остави да работи така защото според мен,е засмукала боклуци от филтъра след като сия карал до последно без нафта!!!при мен така се оправи след същата грешка която си допуснал ти! :bchug: дано се оправи и се окаже само това но според мен преди да се хващаш за друго направи първо тази профилактика и се огледай някъде за течове около помпата :driving:
BMW не е нито най-бързата кола,нито най-луксозната,сигурно не и най-красивата,тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fatix » 01 Дек 2011, 11:05

Филтъра е сменен,нямам течове от никъде и нищо не свети по таблото!Като свалих маркуча от турбото към смукателния колектор през него връща обратно явно от някой клапан..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marto_sv1 » 01 Дек 2011, 11:48

сега след като не е филтър гледай за ценртовка,докарай на белези и я върти поне 2 пъти на ръка да видиш дали пак ще си дойде на белезите.ако си и я палил на скорост има вероятност 1:1000 да е прескочила.провери си и дюзите и свещите,макар че ако са свещи след запалване и известна работа на мотора трябва да се оправи(да изчисти работата на мотора),до следващото палене.какво започна да пуши отзад и на какво миреше!!!! :wave:
BMW не е нито най-бързата кола,нито най-луксозната,сигурно не и най-красивата,тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fatix » 01 Дек 2011, 12:50

Пуши сиво и мирише на сурова нафта!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marto_sv1 » 01 Дек 2011, 15:00

първо свщите си виж и след това си прави профилактика на дюзите!!!95% ще е от това :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marto_sv1 » 01 Дек 2011, 15:01

пиши какъв е резултата после!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fatix » 01 Дек 2011, 15:33

Свещите са наред плюс това стана в движение при напълно загрял двигател!Ще видя центровката, дюзите и най лошото е ако нещо е станало в главата!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 01 Дек 2011, 19:13

аз се съмнявам в помпата
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 01 Дек 2011, 21:54

Колега кво се плашиш от тая глава твойта кат гледам нали си е на мястото . Ако е избегала центровката от примерно прескочил зъб да не е по-добре щот то за плашене освен в парично изражение няма кво не налиташ на обратен завой с двеста и без спирачки . Та твойта работа отива на проблем с ангренажа или липса на достатъчно гориво щот то няма само филтър дет е в коша ами и цедката на помпата в резервоара си оказва 100%-во влияние , на мен ми умря така един ден съвсем от задръстена такава , бръкни в резервоара и изкарай помата ако не помогне поне е добра профилактика. А центровката не знам за кви белези можеш а гледаш ама най-добре махаш капака на главата и там проверяваш центровката като защифтиш предварително коляновия вал ( има едина единствена вдлъбнатина ) което ти осигурява положение ГМТ на първи цилиндър. След това ти трябва едно шаблонче да го поставиш на една засечка на разпределителния вал ( има теми по въпроса ) и да видиш правилно ли е центрован той спрямо коляновия обаче това не отговаря на въпроса за центровката на ГНП ( момент на впръскване ) където ти трябва диагностична апаратура да я прочете . Направи това което можеш добре ( прочиатване на горивни пътища откъм резервоара ) и ако няма промяна отивай на доктор за центровката . Успех.
Последна промяна vladobate на 18 Дек 2011, 0:30, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ple6ivia » 02 Дек 2011, 10:01

махни помпата дето е в резервоара и изчисти цедката аз съм сигурен че цедката е цялата във слуз

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fatix » 02 Дек 2011, 12:07

Пробвах директно гнп-то да смуче от шише промяна никаква!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marto_sv1 » 02 Дек 2011, 17:01

отваряй капака на клапаните провери,центровката и сваляй дюзи за профилактика!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Дек 2011, 23:00

fatix написа:Пробвах директно гнп-то да смуче от шише промяна никаква!

То не смуче доколкото знам . Това че постепенно е загубила мощност води до някакво запушване наблегни на това , че избегала центровка може би щеше да я усети компа от разлика в данните на умна дюза и датчик кол. вал и щеше да светне лампата на таблото . Ама това е предположение. Може и задръстване в остта на палеца на ГНП и оттам и аномалии .Сложи добавка и малко масълце в горивото може и да се размине и ако е да мисли за профилактика на ГНП , че горивата са ни ла.на . Това при положение че си сигурен в горивоподаването до ГНП .

Следваща

Назад към E34