масло-темата не е изчерпана-ПРОДЪЛЖЕНИЕ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
68 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Re: масло-темата не е изчерпана-ПРОДЪЛЖЕНИЕ
Торук Макто написа:..........
Да, напълно съм съгласен с всичко, което твърдиш, само че при все тези проблеми M20 изкарва по още 100-200 хил. км. без ревизиите, за които говориш. Те са оправдани единствено за някое Е30 кабрио (защото седани и купенца с М20 в това състояние има бол

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Торук Макто
-
-
Ами тогава, оставям ви дискусията да я развиете в предметна и полезна насока, колега. 

Срещнали веднъж Методий някакви люде във Великоморавско, целият облян в пот. Запитали го: "Що си тъй потен, брате?"
Той отговорил: "Спорих с глупци!"
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
Торук Макто написа:1. М20Б20 на около 200К километра.......
2. М20Б25 на около 300К........
Извинявай, на колко?

Не всички сме си взели 30ки от Горубляне...
А това, че неразработен мотор, гори повече масло от мотор на ***хил. км. може да го каже само човек, който никога не е имал допир до чисто нов автомобил

Аз чисто нова кола никога не съм имал, но в семейството ми е имало не веднъж. Да, наистина, не са били чисто нови автомобили от нашата любима марка, но съм се нагледал на симптоми на новите автомобили. Виж, завишен разход на гориво е едно, но завишен разход на масло е друго.
И не, не се успокоявам, като чета червената книжка. Успокоявам се от факта, че не се притеснявам да го споделя с хора като теб и да го напиша на публично място като този форум, защото съм сигурен, че моята кола макар и горяща масло, е в пъти по-добро състояние от на много други толкова годишни автомобили, ако щеш' и други Е30ки.
п.с. И не, нямам големи джанти, нямам накрайник "РЕМУС", нямам дори "спортно" окачване...
Имам едно М20, което по километраж е на 331 000км. +, от които 110 000км. при мен, а му слагам реални поне 700 000км. . Удряно, криво, бито та пребито, дори аз самият с удар го купих, но важното е, че колата в момента е добре и направена качествено до колкото може да бъде направена една удряна кола. Удари, по тавана само не съм намирал, като не ги изключвам.
И в случай, че отново не успя да ме разбереш какво се опитах да ти кажа, макар и с тънка метафора, ще ти го кажа директно - това, че една кола гори маслото, не винаги е признак за мърливост и не обслужен двигател. Не случайно, маслото е консуматив, който се купува, долива, сменя. Най-лесно е да си сложим капаците и да разправяме всеобщо приетите клишета...
п.с. Ако се зачетеш малко по-внимателно, ще забележиш, че още в самото начало съм написал, че аз масло не сменям, а само маслен филтър, тъй като от смяна до смяна, правя няколко фиктивни смени.
Поздрави!

- Торук Макто
-
-
След такива неопровержими доводи, мисля че всичко се изясни, а именно:
1. Съвсем нормално е да се налива 1 - 1.5 литра на 1000 км;
2. При тоя, абсолютно в норми, разход на масло, няма нужда да се сменя маслото, то само се долива (в шматка-мануала май пише, че се и сменя, но да не издребняваме);
3. Да се ползва масло от плод и зеленчука, че с тая консумация, не е оферта фешиън масла за дъртата Е30-ка, пристичката върши работа идеално;
4. При тази консумация М20-то има ресурс за още около 1 милион километра, а дотогава не е нужно да се ревизира, щот всичко си е в норми;
5. "Шехирзидаха и 1001 доливания за милион километра" е новия анадолски вариант на БМВ Юзер-Шматка Мануал Машала. Такова ръководство би намерило изключителен пазар и в Италия.
6. Родните скрапери-маняци на тема Е30 въздъхнаха с облекчение, защото разбраха къде е истината в поддръжката на Е30. Сега и жигулкаджии, и москеичаджии ще им завиждат за късмета с поддръжката, който те нямат.
7. Кат почне да харчи по 10 литра на 1000 км., значи може би е време да потърсим отработено масло, че пристичката ще дойде вече прекалено модерна и скъпа.
1. Съвсем нормално е да се налива 1 - 1.5 литра на 1000 км;
2. При тоя, абсолютно в норми, разход на масло, няма нужда да се сменя маслото, то само се долива (в шматка-мануала май пише, че се и сменя, но да не издребняваме);
3. Да се ползва масло от плод и зеленчука, че с тая консумация, не е оферта фешиън масла за дъртата Е30-ка, пристичката върши работа идеално;
4. При тази консумация М20-то има ресурс за още около 1 милион километра, а дотогава не е нужно да се ревизира, щот всичко си е в норми;
5. "Шехирзидаха и 1001 доливания за милион километра" е новия анадолски вариант на БМВ Юзер-Шматка Мануал Машала. Такова ръководство би намерило изключителен пазар и в Италия.
6. Родните скрапери-маняци на тема Е30 въздъхнаха с облекчение, защото разбраха къде е истината в поддръжката на Е30. Сега и жигулкаджии, и москеичаджии ще им завиждат за късмета с поддръжката, който те нямат.
7. Кат почне да харчи по 10 литра на 1000 км., значи може би е време да потърсим отработено масло, че пристичката ще дойде вече прекалено модерна и скъпа.
Срещнали веднъж Методий някакви люде във Великоморавско, целият облян в пот. Запитали го: "Що си тъй потен, брате?"
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
всичко хубаво, ама не те ли мързи да ги пишеш всички тия неща .. по 798432987432 пъти на ден ..

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
Остави хората да си карат и стопанисват м20ките както намерят за добре...В крайна сметка ако след 1000-2000км им затегнат моторите или им изфиряса компресията ще си кажат "ей колегата миналата година беше прав ама ние не му повервахме"....Само недей моля те на това дето са го написали от завода в германия да слагаш анадолски етикет само защото в теб поражда съмнения достоверността му...Все пак си мисля че инжинерите на БМВ до издаването на моят юзър менюъл през 89та са натрупали доста богат и многогодишен опит с моторите м20 и биха премахнали или променили този текст в ръководството ако се усъмнят в точността му...

- Торук Макто
-
-
Тарикати, кат сте такива фенове на шматка-мануала и го четете редовно на майчиния ви език, там некъде не пише ли че требва да се сменя маслото на некъв пробег? И че требва да се сменя с такова на производителя или одобрено от производителя, а не с пристичка от плод и зеленчука? Нали го давате отворени и сте "by the book", да ама май само когато ви изнася, щото иначе трябва да се ръснете в Дару, да ама там болката ви е голема, по-фешън е - греби с черпака от варела на махленския гаражен герой с оригиналните масла на половин цена + печалбата му... 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ти па кво се обясняваш
вчера ти свърши маслото докато работеше на место колата ти 
п.с. и тая тема даде фира

п.с. и тая тема даде фира

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
68 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5