Избор на воден радиатор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Re: Избор на воден радиатор
Колега, нали знаеш че доста голяма част от производството на БЕР е в Китай ??? Дори част от радиаторите монтирани на Мерцедес Бенц са китайски. На радиатора в долната част има един стикер, снимай го и го прати в някой от официалните дилъри на БЕР и виж какво ще ти кажат... Тук им казват Chinese junk .....
Просто за информация ти казвам радиатор за е39 528 и абсолютно оригинален струва на дилъра 430 $ със 2 години с гаранция без ограничение на милите
Просто за информация ти казвам радиатор за е39 528 и абсолютно оригинален струва на дилъра 430 $ със 2 години с гаранция без ограничение на милите
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Доста голяма част от всичко вече се произвежда в Китай. Както предполагам и ти знаеш, всяка държаща на името си фирма, прилага стандарти за качество, независимо коя е държавата на производство, така че , като е произведено в Китай, не означава, че е junk. Монтирал съм и Nissens и Behr, закупен не Дару, разликата е видима в полза на Behr.
Колкото до цената на дилъра, повечето се научихме преди години да ползваме realoem, та знаем колко е там.
Колкото до цената на дилъра, повечето се научихме преди години да ползваме realoem, та знаем колко е там.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
като сложиш един бер и един друг (без значение марката) един до друг ще разбереш каква е разликата (най-малко в питата - ламелите сигурно са 2 пъти по-гъсти от останалите)
нисенс е бюджетен вариант, но в конкретния случай цената почти се доближава...
нисенс е бюджетен вариант, но в конкретния случай цената почти се доближава...

за да не пускам друга тема,имам проблем с намирането на пластмасовото казанче на радиатор "нисенс" мерих и втора ръка и нови,и двата вида не влизаха в долната част където са уплътненията,на радиатора леглото е с по правоъгълна форма самите ъгли,а на казанчетата са със по заоблени.някой ако може да сподели опит,и да ме насочи от къде да си купя казанче за "нисенса" или да търся нов радиатор с казанче комплект.
- balcanbas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
- Мечтае да кара: F10
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
А новите радиатори с комплект с казанче ли вървят,че и аз май на там съм се запътил? 

- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
im0tep, поне моят със сигурност не - казанчето си е напълно отделен елемент.
Гледам в realoem, че има поне три различни типа радиатори ... Най-малкото можеш да провериш по VIN кой точно е твоят тип - т.е. с отделен парт номер ли е казанчето или не.
ПП. Аз още си чакам заплатата
и към момента не съм поръчал радиатор. 528-цата си седи в гаража. За сметка на това, си припомням как се кара 22 годишна Лада 2105, когато е студено 
Гледам в realoem, че има поне три различни типа радиатори ... Най-малкото можеш да провериш по VIN кой точно е твоят тип - т.е. с отделен парт номер ли е казанчето или не.
ПП. Аз още си чакам заплатата

- balcanbas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
- Мечтае да кара: F10
uBaH написа:im0tep, поне моят със сигурност не - казанчето си е напълно отделен елемент.
ПП. Аз още си чакам заплататаи към момента не съм поръчал радиатор. 528-цата си седи в гаража. За сметка на това, си припомням как се кара 22 годишна Лада 2105, когато е студено
Колега, 3 различни вида са в зависимост от годината на производство, за твоят двигател мисля, че са 2 вида .. трябва да си премериш питата, там е разликата....
Иначе аз ползвам старото казанче, само го поизчистих малко

- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
В крайна сметка избрах Nissens-a, главно заради гаранцията от 12 месеца (дано не се налага да си я търся ...)
За да бъде темата една идея по-полезна и за други колеги, направих няколко снимки на радиатора който купих, и на оригиналния BEHR, който така и не засилих към контейнера за отпадъци, още преди 7-8 месеца.
- радиатора Nissens 60648A, отговарящ на BMW part номер 17111436060:

-входящия и изходящия щуцери:

-начина на закрепване на питата към страниците:

Nissens:

BEHR:

-ламелите:
Nissens:

BEHR:

Това е от мен. Надявам се да съм бил полезен.
За да бъде темата една идея по-полезна и за други колеги, направих няколко снимки на радиатора който купих, и на оригиналния BEHR, който така и не засилих към контейнера за отпадъци, още преди 7-8 месеца.
- радиатора Nissens 60648A, отговарящ на BMW part номер 17111436060:

-входящия и изходящия щуцери:

-начина на закрепване на питата към страниците:

Nissens:

BEHR:

-ламелите:
Nissens:

BEHR:

Това е от мен. Надявам се да съм бил полезен.
- alpis_gumi
- Потребител
-
- Кара: BMW E39
Правилен избор колега, аз се занимавам с радиатори и Nissens е с много добро качество 

uBaH написа:ПП. Аз още си чакам заплататаи към момента не съм поръчал радиатор. 528-цата си седи в гаража. За сметка на това, си припомням как се кара 22 годишна Лада 2105, когато е студено
Еитова от П.П.-то ме изкефи най-много

- onicks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 520i
колеги, какво ви мнението за китайските ITN
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
На предишната ми кола (ауди) смених радиатора с накъкъв китайски и нямах никакви проблеми!
Важното е като се взима радиатор да се купи нов, втората употреба може да изглежда перфектно, но да има какви ли не частични запушвания, остаряла пластмаса и т.н.
Вече всеки си решава какъв радиатор да вземе, но според мен освен утвърдените марки Nissens и BEHR всичко останало е китайско - Италиански, Белгийски и т.н са маркетингови истории.
Вече се появиха страшно много европейски марки, който всъщност са само прекупвачи, просто взимат от Китай някое от по челните позиции на качеството и им се брандира продукта с тяхното лого и т.н. -Доколкото знам в Китай има над 20 вида качество за един и същ продукт, нищо не се хвърля само се продава на различна цена и под различна марка
Важното е като се взима радиатор да се купи нов, втората употреба може да изглежда перфектно, но да има какви ли не частични запушвания, остаряла пластмаса и т.н.
Вече всеки си решава какъв радиатор да вземе, но според мен освен утвърдените марки Nissens и BEHR всичко останало е китайско - Италиански, Белгийски и т.н са маркетингови истории.
Вече се появиха страшно много европейски марки, който всъщност са само прекупвачи, просто взимат от Китай някое от по челните позиции на качеството и им се брандира продукта с тяхното лого и т.н. -Доколкото знам в Китай има над 20 вида качество за един и същ продукт, нищо не се хвърля само се продава на различна цена и под различна марка

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2