сутрин пали, после гасне, отчита прекомерна температура
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- havata7
- Потребител
-
- Кара: е46 320д, 07.2001г, двг М47, седан,
- Детайли за колата: е46 320д, 07.2001г, двг М47, седан,vin cf62116
сутрин пали, после гасне, отчита прекомерна температура
здравейте колеги,
имам следния проблем
едни ден сутринта запалих колата. запали нормално. след няма и 30 секунди загасна.като пробвах пак да я запаля видях , че температурата е в червено, което е невъзможно, двигателя е студен.пробвах пак да запаля - запали и пак угасна.на третия път изобщо и не запали.изключих акумулатора за половин час,включих го и пак пробвах - не запали, пак отчита тази висока температура и включи перката.транспортирахме колата до един специалист, колата отчита някакви 4 грешки , които не могат да се изтрият, така каза той.освен това температурния датчик отчита че работи добре, колата още е при него, ще се опита да я оправи.но аз мисля че няма да се справи. ще ми трябва помощ от колегите от форума.
допреди , колата никога не е имала проблеми с охлаждането и загряването, винаги температурата е била постоянна и нормална.никакви течове , не съм сменял течност, обезвъздушена е добре системата
освен това акумулатора е нов, стартера върти много добре, има гориво има всичко .
моля , дайте някакви идеи, предложения, предположения и съвети.
благодаря предварително
имам следния проблем
едни ден сутринта запалих колата. запали нормално. след няма и 30 секунди загасна.като пробвах пак да я запаля видях , че температурата е в червено, което е невъзможно, двигателя е студен.пробвах пак да запаля - запали и пак угасна.на третия път изобщо и не запали.изключих акумулатора за половин час,включих го и пак пробвах - не запали, пак отчита тази висока температура и включи перката.транспортирахме колата до един специалист, колата отчита някакви 4 грешки , които не могат да се изтрият, така каза той.освен това температурния датчик отчита че работи добре, колата още е при него, ще се опита да я оправи.но аз мисля че няма да се справи. ще ми трябва помощ от колегите от форума.
допреди , колата никога не е имала проблеми с охлаждането и загряването, винаги температурата е била постоянна и нормална.никакви течове , не съм сменял течност, обезвъздушена е добре системата
освен това акумулатора е нов, стартера върти много добре, има гориво има всичко .
моля , дайте някакви идеи, предложения, предположения и съвети.
благодаря предварително
е46 320д, 07.2001г, двг М47, седан,vin cf62116
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: сутрин пали, после гасне, отчита прекомерна температура
колега може би датчика за температурата е заминал и колата не пали,мисля че беше на блока ли главата,но нека тези които знаят да кажат къде е иначе сам сигорен че някаде тук четох преди време за същия проблем

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
ДСЦ-то свети ли, когато температурата е в червения сектор ?
- havata7
- Потребител
-
съжалявам, че не бях отбелязал каква е колата, вече е отбелязано, извинявам се!!
колата май няма ДСЦ, има АСЦ , но не свети нищо нередно по таблото или където и да било.
що се отнася до датчика на температурата, както споменах по горе, "майстора" каза че му отчита че датчика работи без проблем, но не знам
колата май няма ДСЦ, има АСЦ , но не свети нищо нередно по таблото или където и да било.
що се отнася до датчика на температурата, както споменах по горе, "майстора" каза че му отчита че датчика работи без проблем, но не знам
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Що от морга, като чисто нов датчика е под 40 лева...май 32 беше (по спомен) - от морга няма да го дадат за под 20 лева...просто щото е "датчик" 

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Аз имах същия проблем,но при мен колата изобщо не палеше а само въртеше,и температурата пак беше като при теб в червеното което е невъзможно,и се оказа че имам скрито ключе към алармата което като го пуснеш и колата не пали,и не реагира изобщо на ключове имобилайзери и т.н.но при теб колата е палила ...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- havata7
- Потребител
-
това , че датчика работи се видя от компютърната диагностика, нищо още не е свалено, но ще видим какво ще се прави
- havata7
- Потребител
-
нали Ви казах че откарах колата на сервиз, там не бяха направили нищо освен да пръснат някои букси с контакт спрей и така, на другия ден са пробвали да я запалят и са я запалили, както и да е взех си я, обаче има нещо общо АСЦ, защото както си върви колата и АСЦ се включва по време на движение.температурата вече не е висока, но от време на време както си караш и отива температурата в червено и прегасва за секунда и пак си пали както си е в движение на скорост, без да превключвам скорост.включва и перката. и както казах КАКТО СИ КАРАШ И АСЦ СЕ ВКЛЮЧВА, СПИРАМ , БЕЗ ДА ГАСЯ ДВИГАТЕЛЯ, И ОПИТВАМ ДА ГО ИЗКЛЮЧА , АМА НЕ СТАВА, НЕ СЕ ИЗКЛЮЧВА, ТРЯБВА ДА ЗАГАСЯ ДВИГАТЕЛЯ , ТОГАВА КАТО ЗАПАЛИШ ВЕЧЕ Е ИЗГАСНАЛО, НО КАТО ПОКАРАШ МАЛКО И ПАК СВЕТВА.НАДЯВАМ СЕ ДА СЪМ БИЛ ДОСТАТЪЧНО ИЗЧЕРПАТЕЛЕН И ДА МИ ПОМОГНЕТЕ, МИСЛЯ ЧЕ ИМА НЕЩО ОБЩО ТОЗИ ИМОБИЛАЙЗЕР, МОЛЯ КАЖ ЕТЕ МИ КАККВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ, ЩОТО КАК ДА ТИ КАЖА, АЗ НЕ СЪМ НЯКОЙ БОГАТАШ ДА ХОДЯ ПО СКЪПИ СЕРВИЗИ И ТАКА НАТАТЪК, ЩЕ ТРЯБВА ДА МИНЕМ ПО НЯКОЙ ТЪНЪК НАЧИН
МНОГО БЛАГОДАРЯ
ВСИЧКО НАЙ ДОБРО И НАЙ ВЕЧЕ ЗДРАВЕ
МНОГО БЛАГОДАРЯ
ВСИЧКО НАЙ ДОБРО И НАЙ ВЕЧЕ ЗДРАВЕ
- havata7
- Потребител
-
е, никой нищо не пише, май ще трябва да го давам бавареца за скрап
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
havata7 написа:е, никой нищо не пише, май ще трябва да го давам бавареца за скрап
Интересно заключение

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- dokt0ra
- Потребител
-
- Кара: s16b20,m50b20
- Мечтае да кара: с книжка
Колега търпение трябва!!!При подобни проблеми с раз два и на три не става.Иска се качествена диагностика(ГТ1,ОПС) и време да се мери и проверява.Това ту пали ту не пали,стрелки на температурата в червено(според мен е проблем в ел.инсталацията) ...може да са много неща,ако очакваш от форума да ти дадат жокер как сам да си я оправиш ,особенно с подобен неясен проблем,то тогава нещо си се объркал.Това е кола за 7 хиляди лева преблезително(10% от стоиноста и са годишните разходи по консумативи)... ако нямаш възможност да я подържаш,не е трябвало да я купуваш.Купи си нещо то 2к и ще може да ти го поправят гаражните майстори пред блока.Не изкарваите марката виновна за това,че не можете да си позволите поддружката.
бяло бяло ,защо не си червено....
- havata7
- Потребител
-
ходих в бмв сервиз, казаха че е от помпата , трябвало да се рециклира и струва около 2000 лв,
незнам
дайде някой съвет
незнам
дайде някой съвет
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
havata7 написа:ходих в бмв сервиз, казаха че е от помпата , трябвало да се рециклира и струва около 2000 лв,
незнам
дайде някой съвет
Коя помпа колега ? ГНП ли ? Не рециклирай нищо за такава сума ...
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Дай още инфо колега, в кой БМВ сервиз си ходил (официален ли, гаражен ли и т.н), какво искат да и рециклират на помпата - електронен блок ли що ли?
Очевидно имаш проблеми с електрониката, нещата който можеш да си провериш сам са:
- На първо място кабела на багажника - ако се е прекъснал и се окъсяват жици се получават доста аномалии;
- Бушони и релета - извади ги всичките един по един и виж има ли стопявания по тях и гнездата, може да се товари някой;
- Кабели и букси - при двигателя, при бушоните и в багажника, абе с две думи гледай за нещо прекъснато, замърсено, окъсено и т.н.
Другото вече е диагностика, има доста колеги във форума, които се занимават с това и няма да те таксуват както в "официалния" сервиз.
Проблема ти е от най смотаните - появяващ се от време на време, така че ще трябва да се поработи повечко над него
Очевидно имаш проблеми с електрониката, нещата който можеш да си провериш сам са:
- На първо място кабела на багажника - ако се е прекъснал и се окъсяват жици се получават доста аномалии;
- Бушони и релета - извади ги всичките един по един и виж има ли стопявания по тях и гнездата, може да се товари някой;
- Кабели и букси - при двигателя, при бушоните и в багажника, абе с две думи гледай за нещо прекъснато, замърсено, окъсено и т.н.
Другото вече е диагностика, има доста колеги във форума, които се занимават с това и няма да те таксуват както в "официалния" сервиз.
Проблема ти е от най смотаните - появяващ се от време на време, така че ще трябва да се поработи повечко над него

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
havata7 написа:ходих в бмв сервиз, казаха че е от помпата , трябвало да се рециклира и струва около 2000 лв,
незнам
дайде някой съвет

15 мнения
• Страница 1 от 1