Защо карам Е39?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Защо карам Е39

1. Щото ме кефи
186
42%
2. Щото мога да си го позволя.
40
9%
3. Щото не мога да си позволя да карам Е60, F10....
71
16%
4. Щото е истинско BMW.
103
23%
5. И аз незнам що......
42
10%

Общо гласове : 442
младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Re: Защо карам Е39?

Мнение от Николай Диянов » 19 Ное 2011, 14:41

Обожавам е39, защото навремето като се качих в една Е-класа, очиларка и припаднах от идиотския дизайн на таблото( да не се обиждат феновете на Е-класата). Тогава осъзнах колко всъщност е по добро БМВ-то като дизайн и марка въобще.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: синя каруца
Детайли за колата: е39 530д

Мнение от BIRNIKA » 19 Ное 2011, 19:45

Аз си го купих защото е39 ми е мечта от малак.Мислех за е60 но все така си ме дарпаше кам е39
„Има трима верни приятели: стара съпруга, старо куче и пари в брой.“ Бенджамин Франклин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 21 Ное 2011, 1:42

Не ви ли се струва, че форума се превръща в нещо като работилница? То не е само тук така, ама защо? Тук много по-често се описват проблеми и се търси помощ за такива, отколкото някой се хвали с нещо, във връзка с колата си. Е39 раздела, само за това ли е? Излиза, че Е39-ките са коли с разностранни проблеми, а малко положителни качества. Затова пуснах тази анкета, някой да каже добра дума за модела, а не поредното: Колеги помощ, проблем с рейката... :D. Шегувам се, просто ми беше любопитно защо е избран от всички нас в този подфорум, точно този модел. Когато си купувах колата, не мислех за евентуалните проблеми с поддръжката, бях ентусиазиран, повече от колкото сега. След като написах 850 мнения в този форум, форума ме припозна за "ентусиаст". Това няма много общо с реалността, ама нейсе. След близо три годни собственост и грижа за тази кола, мога отговорно да кажа, че преди 3 г. съм направил правилния избор и ако трябва да се върна назад във времето и да трябва нановно да избирам, няма да избера друго.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520d

Мнение от popov_chris » 21 Ное 2011, 1:53

Бях в голяма дилема между Е46 и Е39, но крайна сметка реших да е по-голямато, но с двигателя на по-малкото (Е39 2.0 136 коня), Доколкото си спомням Е39 е с точно 90 килограма по-тежко от от Е46 със същия двигател, та реших че няма да се тормози кой знае колко повече и досега не съм усетил тази предречена от маса народ тромавост (всички до един некарали такова). Единствено намирането на части 2-ра употреба се оказа проблем - изглежда че това най-рядко срещаната Е39. Като цяло съм доволен, макар и още да я достягам след покупката. Цената също беше поносима.

Потребител
Аватар
Кара: Ченгетата да почервеняват!!!!

Мнение от bambuka » 21 Ное 2011, 21:57

Ами аз по принцип се бях нагледал на Е38.Понеже съм дребен човек височина-197 тегло-120.Но калеко който ми търси колата в Германия,след 3 месеца търсене!Един ден ми звана и каза:Намерих твоята кола!!!Беше ми взел Е39 525TDS,тогава аз започнах да мрънкам.Ама как може ТДС ти знаеш ли какво е мнението за тях в България.А той ми каза: Позволи ми с моя 20 годишен опит на човек препродаващ коли от Германия в България да избера колата за теб.И така вече 11 месеца,18000км пробег.Аз съм много доволен от избора на Е39.И като първото ми БМВ спокойно мога да извикам:
АЗ КАРАМ Е39-ЗАЩОТО ТАКА МИ ХАРЕСВА!!! :bowdown: :bchug:
Only god can judge me!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530d xDrive

Мнение от M3-CSL » 23 Ное 2011, 2:48

Защото ми беше мечта от много години. Разума все ми казваше не, щото вече е дърта ама сърцето си я искаше :mhihi:
И ето, че си осъществих мечтата. Верно създава проблеми от време на време, попсувам я понякога, ама като и погледната мутрата през прозореца спряна пред нас и се разтапям от кеф :mrgreen:

Потребител
Аватар
Кара: E39 530D estate

Мнение от zegher » 23 Ное 2011, 12:48

Карам си Е39-ката вече пета година и сега като дойде време да я сменям (защото и станаха много годинките и километрите) пак се оглеждам за Е39. Причините да харесвам модела са много (освен това че им научих проблемите, майсторите,източниците и цените на чарковете...):
1. Колата е прилично надеждна - не е перфектна но в сравнение с други модели :mhihi: пък и на доста години е мн добре.
2. Гори сравнително малко по отношение на масата и мощността си.
3. Комфортна и приятна за каране и возене - стои мн стабилно на пътя и като станеш чак на задното предаване ти се отплаща дори и през зимата на сняг и лед.
4. Вдъхва респект! - не само с външния си вид - усещането, че управляваш нещо тежко и мощно е несравнимо, освен това ако става дума за безопасност голямата маса на колата е основно преимущество - закон за запазване на импулса.

Късмет М.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от KPAKEH » 23 Ное 2011, 13:10

Когато реших да си взема моята красавица, брат ми ми каза следното - "Само не се разболявай, че който се качи в BMW и се променя". Е смело и с гордост мога да кажа, че се разболях и аз.
Това, което лично мен най-много ме кефи, е че дори след година не спирам да се впечатлявам от разни дизайнерски решения вътре и вън по колата.
Наскоро едно приятелче с някакъв голф (доколкото помня два пъти по-скъп от моята Е39ка) влезе в колата на тъмно и като светна таблото му падна ченето и каза "Това е като космически кораб бе!". Не на последно място е кефа от това да имаш тайни оръжия като в колите на супер героите (говоря за екстрата Nebelwand - Димна завеса, имат я само колегите с ТДС-и)

Потребител
Аватар
Кара: E39 530D estate

Мнение от zegher » 23 Ное 2011, 15:16

А, за малко да забравя:

5. Шестака е незаменима екстра! Вече не искам и да чувам за двигател с друга конфигурация.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от infected » 23 Ное 2011, 17:51

Защо карам е39 ли ?

За цената си е :

1. Последното класическо BMW !
2. Много комфортно със много екстри !
3. Перфектен дизайн !
4. Лесно се намират части !
5. Много здраво, не се чупи и лесно за подръжка !
6. Нисък разход за кола от този клас !
7. Недостатък е че, всичко под 540i е леко тромаво .... ( Зависи от гледната точка разбирасе ;) )
8. Не бие на очи ;) (Освен ако не е с външен М\\ пакет ! )
9. И не на последно място, много е стабилна и е супер удоволствие да се шофира !
10. Добри Crash-Test оценки !

.
Последна промяна infected на 23 Ное 2011, 17:52, променена общо 1 път
е39 528iT 00" M52TUB28 DP2 with DSP and NAVI.
e36 coupe M50B2x> Light Flywheel; Supersprint Headers; Mapped ECU, Short shifter, and more....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 23 Ное 2011, 17:52

bambuka написа:АЗ КАРАМ Е39-ЗАЩОТО ТАКА МИ ХАРЕСВА!!! :bowdown: :bchug:

точно на място казано :yes:
Bayerische Motoren Werke

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 24 Ное 2011, 13:02

щото като сляза от нея и се отдалечавам, не мога се запра да поглеждам назад през рамо и да усещам кефа че е моя....като некоя редко свежа кифла я описах, ама тва е положението :)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Мнение от e39 FEN » 26 Ное 2011, 1:14

Що карам Е39 ми от де да знам и аз... косурите са му много, гори много малко върви, дървени седалки, кекава музика :mhihi: Иначе не е лоша кола като ги изключиме тия малки подробности. Едно от последните истински БМВ-та :yes:
Ама честно нямам възможност за Е60 иначе дреме ми че не е толкова истинско :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 26 Ное 2011, 23:27

Може да прозвучи тривиално, но това е колата!!! Въпреки че е на 16 години и налях в нея 2к лева за година и половина, няма друга такава! Всеки път когато я погледна нещо в мен потрепва, и се радвам като малко дете. Може и да ми се смеете но с такава страст и любов си купих първата кола и сега тази, в същност това ми е първото БМВ и все още има моменти в които немога да повярвам че го притежавам. Скъпо и с не малко "болести" с малък двигател (поне моето) но кефа цена няма, убедих се в това! Поздрави на всички колеги, радвам се че съм един от Вас!!! :bowdown:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 27 Ное 2011, 2:49

Честно казано,съжалявам,че не си взех 7-ца пак с 3.0д мотор,иначе не е лоша кола.

ПредишнаСледваща

Назад към E39