E34 520i дърпа наляво при спиране !

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Re: E34 520i дърпа наляво при спиране !

Мнение от dagger » 22 Ное 2011, 14:44

Обезвъздуших и задните ! Спирачна течност има бол в казанчето, въздух нямаше на цръцките по 2 напомпвания. Правих ей сега тестове и е ужас. От 160 км/ч до 0 на спирачка до долу, без да държа волана и спирам може би на 20-30 градуса назавой :) Не се чудете :) на сливенското летище има място за такива работи :) Мисълта ми е, че се изкривява бая !

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 22 Ное 2011, 15:29

dagger написа:Обезвъздуших и задните ! Спирачна течност има бол в казанчето, въздух нямаше на цръцките по 2 напомпвания. Правих ей сега тестове и е ужас. От 160 км/ч до 0 на спирачка до долу, без да държа волана и спирам може би на 20-30 градуса назавой :) Не се чудете :) на сливенското летище има място за такива работи :) Мисълта ми е, че се изкривява бая !

Ееее колега, ти ми уби надеждите-аз се надявах и при мен да е от това. Днес обаче както бях спрял на място, на изгасен мотор, хванах волана и разклатих рязко наляво-надясно. Чува се едно почукване, дали не е загинал някой тампон си мисля аз :conf:
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 22 Ное 2011, 16:15

каренцето алуминиевото чука така
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 22 Ное 2011, 16:43

И кормилните кутий издававт звуци, така, че само по слушане едва ли може да се каже какво хлопа. При мен даже и в кормилната колона има едно хлопане, защото преди време ми се беше счупило заклчването на волана и ключаря го елиминира. От тогава има едно пукане. Но, принципно не мисля, че в моя случай е нещо по ходовата част или кормилната уретба. След вчерашния реглаж, всичко е ОК. Стъпва страхотно, без да пипам волата цепи по права линия и се кефя на предницата :) Ооооооообаче тез спирачки :) Днес при тестовете с по- висока скорост пробвах все едно трябва рязко да намаля заради нещо. Рязко спирачка и хуква наляво, компенсирам с волана и веднага отпускам спирачката (все едно съм намалил зад някой камион) и в този пък момент веднага заминава надясно заради компенсирането :) и пак ляв волан, та да се върна в правия път :mhihi: Абе, ужас :banghead:

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 22 Ное 2011, 17:03

При мен , като пусна волана, не бяга на никъде. Пробвал съм я на прав участък, държи си пътя. Единствено при спирачка с висока скорост занася.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagger » 22 Ное 2011, 17:06

Утре отивам от някъде да търся от друг спирачен апарат да сменя тялото и да пробвам. Ня моя апарат уж му раздвижих буталото, ама все пак ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagger » 23 Ное 2011, 9:06

Снощи говорих по въпроса с мой първи приятел, който работи в автосервиз в Германия. Като му обясних цялата ситуация и всчико ковто съм правил до момента, веднага каза, че щом дърпа НАЛЯВО, значи проблема се търси по ЛЯВАТА спирачка :) Логиката е, че тя сработва преди другата и затова криви колата :) А, не както аз си мисля, че щом бие наляво значи дясната не хваща добре :lol: Днес следобед разглобявам лява спирачка :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 23 Ное 2011, 10:01

dagger написа:Снощи говорих по въпроса с мой първи приятел, който работи в автосервиз в Германия. Като му обясних цялата ситуация и всчико ковто съм правил до момента, веднага каза, че щом дърпа НАЛЯВО, значи проблема се търси по ЛЯВАТА спирачка :) Логиката е, че тя сработва преди другата и затова криви колата :) А, не както аз си мисля, че щом бие наляво значи дясната не хваща добре :lol: Днес следобед разглобявам лява спирачка :mhihi:

Ами да беше отишъл в един сервиз с валци да я завъртиш и да видиш. като го свалишапарата освен да видиш едно блокирало бутало , друго не нзам кво ще видиш?
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagger » 23 Ное 2011, 10:10

Буталото не е точно блокирало според логиката на моя човек. То си работи но не се прибира докрай и затова сработва първо и дърпа колата в съответната посока. Като се свали се започват едни упражнения с махнати накладки и се натиска спирачка за да излезе много навън буталото, после със стяга се вкарва на обратно до долу и така повторения. Ако се промени нещо, значи сме на прав път и тогава вече се търси ремонтен комплект за буталото, смазка и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 23 Ное 2011, 11:32

По добр да ти пратя 2 апарата за 20ка да не се мъчиш....с ремонти :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagger » 23 Ное 2011, 11:36

Дано да излезе наистина там проблема :) Ако с раздвижване не заработи, ще ги взема :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagger » 23 Ное 2011, 16:05

Днес обслужих и левия апарат. Буталото го раздвижих от крайно прибрано до 1.5 см. навън и обратно поне 5-6 пъти. Изчистих болтовете по които взъщност плава цялата работа и тест :) Ноооо, отново си носи наляво . Прави ми впечатление, че като спирам рязко прихлъзва само лявото колело. Дясното никога. Вероятно наистина има разлика в налягането по системата и то може би още от сервото.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 520i

Мнение от Diavollo » 24 Ное 2011, 16:43

Аз като минавах технически преглед се установи, че десните колела държат повече от левите. Оказаха се запушени апарати и блокирали буталца.

Решението беше цялостна профилактика на спирачните апарати - сваляне, чистене, нови уплътнения и маншони, нова спирачна течност.

Препоръчвам го всички с проблеми с равномерното спиране на колата. Нямате си представа каква гняс излезе то тези апарати - беше жабунясало направо. Само раздвижване и сменяне на течността не помага, защото мръсотията си остава в апарата и няма как да излезе.

След 1 ден прекарен в сервиза спирачките са в топ кондиция. Много съм доволен как държат.
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 24 Ное 2011, 17:16

Diavollo написа:Аз като минавах технически преглед се установи, че десните колела държат повече от левите. Оказаха се запушени апарати и блокирали буталца.

Решението беше цялостна профилактика на спирачните апарати - сваляне, чистене, нови уплътнения и маншони, нова спирачна течност.

Препоръчвам го всички с проблеми с равномерното спиране на колата. Нямате си представа каква гняс излезе то тези апарати - беше жабунясало направо. Само раздвижване и сменяне на течността не помага, защото мръсотията си остава в апарата и няма как да излезе.

След 1 ден прекарен в сервиза спирачките са в топ кондиция. Много съм доволен как държат.

Колко жълтици е цялото това мероприятие, ако не е тайна де???

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 24 Ное 2011, 17:58

alchohol написа:Колко жълтици е цялото това мероприятие, ако не е тайна де???

1 ден с приятели, 1 каса бира, 3 чипса, много смях и весело прекарване. :smoke:

Аз, като по-стиснат минах и по-тънко :oops:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34