Хайде честито! Махат ДДС за старите коли от ЕС...
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

1. Кога го махат ДДС-то ?
2. Ще измислят ли нещо друго да попълнят липсите ?
3. Какво ще стане с акциза ?
- Ако изчезне и почвам да събирам за E32 и W126 да видите кои са двете най-здрави коли произваждани евър

4. Ще могат ли хората, които са с инвалидни коли да си ги прехвърлят ?
5. И други неща не разбирам, ама

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ако държавата не опропасти махането на ДДС-то с някакви други такси и данъци ще е добре,но не ми се вярва за пример
другите скоро присъединили се държави.
Много ме съмнява да ни пуснат тази аванта все пак държавната хазна прибира солидна сума годишно,едва ли толкова лесно ще се прости с нея.

Много ме съмнява да ни пуснат тази аванта все пак държавната хазна прибира солидна сума годишно,едва ли толкова лесно ще се прости с нея.
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Често, много често, да кажем 2 пъти в седмицата на ферибота в Гърция се събират по 140-150 български автовоза, всеки един от тях има на ремаркето си 8 или 9 автомобила, средно ДДС-то на един автомобил излиза около 1500лв., тези пари влизат в държавната хазна, а сега сами си направете сметка дали няма да има такси с които да се събират въпросните пари и дали мизерните ни управници ще се откажат от тези стотинки...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- pantata
- младши ентусиаст
-
vld написа:Ако държавата не опропасти махането на ДДС-то с някакви други такси и данъци ще е добре,но не ми се вярва за примердругите скоро присъединили се държави.
Пак ше папаме бахура що кат махнат дедесето ше сложат ЕКО таксички,максички и пак държавата ше прибира пари за хазната
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Nasti написа:Често, много често, да кажем 2 пъти в седмицата на ферибота в Гърция се събират по 140-150 български автовоза, всеки един от тях има на ремаркето си 8 или 9 автомобила, средно ДДС-то на един автомобил излиза около 1500лв., тези пари влизат в държавната хазна, а сега сами си направете сметка дали няма да има такси с които да се събират въпросните пари и дали мизерните ни управници ще се откажат от тези стотинки...
за съжаление си мн прав ..

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Nasti написа:Често, много често, да кажем 2 пъти в седмицата на ферибота в Гърция се събират по 140-150 български автовоза, всеки един от тях има на ремаркето си 8 или 9 автомобила, средно ДДС-то на един автомобил излиза около 1500лв., тези пари влизат в държавната хазна, а сега сами си направете сметка дали няма да има такси с които да се събират въпросните пари и дали мизерните ни управници ще се откажат от тези стотинки...
Точно това имах в прдвид.
Тъста ми като си напазари преди коледа едно мондео в германия и го регистрира в полша поляците пак си му прибраха 1000 - 1200 евра
Нищо че по отдавна са европейци па и той поляк се води ама на такси пак си има .Каза ми ги той подробно кое за какво било ма не си спомням разни там еко и тн.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
И сега кво представяте ли си как Е36-ците ша станат по 1000лв
, тва е невъзможно, тия наште хиени пак ша намерят начин да ни дерат, иначе и аз отивам за едно Е36 М3 от Германия, пък ако требва ша го карам един път в месеца 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
За е36 м3 забрави - ДДС може и да махнат, ама акциза - мне. (не само на тебе ти е мечта
)
Ми нека сложат таксички, важното е да не са по 2500+ за кола 150 коня...
да мога най-накрая да си докарам ГСи
за 2 хилки 

Ми нека сложат таксички, важното е да не са по 2500+ за кола 150 коня...
да мога най-накрая да си докарам ГСи

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Влезем ли в Евро Съюза няма да има ДДС за старите коли(за новите не знам)100%,но друг е въпроса,че държавата може да измисли някакъв друг вид такси.Информацията е 100%

ТДС - Турбо Див Селянин
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
mitnica.com написа: Според новия закон за Данък върху добавената стойност след 1 януари 2007 година само новите коли ще се облагат с ДДС. Това обясни в парламента министърът на финансите Пламен Орешарски.Това решиха депутатите, като приеха на първо четене Законът за данък върху добавената стойност, внесен от Министерски съвет. Предстои законът да бъде разгледан на второ четене в пленарна зала.
Орешарски уточни, че процентът на Данъка върху добавената стойност, с който ще бъдат облагани новите автомобили, ще е много малък. В момента над 80% от автомобилите в България са стари, обясни Орешарски.
Аиде Българи стискайте палци за второто четене

ще има повишаване при регистрационната такса с 200-400лв.
в унгария , чехия и полша е около 200-300 Eur
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
то ДДСто няма как да не отпадне като влезе европейското законодателство ,що да плащаш ДДС тука като си го платил при покупката на колата в Германия или откъдето си я купил .. това е голяма несправедливост.. но и аз мисля че ще измислят нещо допълнително да порежат щото инак ще има пак бум на вноса на стари коли а те точно това не искат. Аз за 325 си точа зъбите ама де да видим ..
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
А и не само там се събират автовози

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2