проблем на заден ход
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
проблем на заден ход
Здравейте колеги, имам две питания към вас и се надявам да ми дадете някакви идеи от какво може да е, защото бях на сервиз и от там неможаха да установят каква е повредата и откъде идва. Колата е 530d 2004г.
1) При паркиране на заден ход без газ с навит и изправен волан се чува силен дразнещ шум. Първоначално смятах, че има някакъв проблем с хидравликата и трябва да се долее масло или може би упира гумата някъде, но от сервиза в който бях казаха, че не е това причината. Шумът се появява не всеки път и единствено когато включа задна скорост. Някакви идеи от какво може да се получава това и къде да търся проблема ?
2) Когато съм в движение от волана се чува трептене което немога да разбера от какво е. След като натисна с ръка лявата част на волана този вибриращ шум спира. разглобихме волана, но неможахме да разберем от къде идва този шум, някакви идеи?
1) При паркиране на заден ход без газ с навит и изправен волан се чува силен дразнещ шум. Първоначално смятах, че има някакъв проблем с хидравликата и трябва да се долее масло или може би упира гумата някъде, но от сервиза в който бях казаха, че не е това причината. Шумът се появява не всеки път и единствено когато включа задна скорост. Някакви идеи от какво може да се получава това и къде да търся проблема ?
2) Когато съм в движение от волана се чува трептене което немога да разбера от какво е. След като натисна с ръка лявата част на волана този вибриращ шум спира. разглобихме волана, но неможахме да разберем от къде идва този шум, някакви идеи?
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Re: проблем на заден ход
Като търкане в гума ли е шума? Ако е това, доста хора са го решили със смяна на хидравличната течност.

- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
Cinder написа:Като търкане в гума ли е шума? Ако е това, доста хора са го решили със смяна на хидравличната течност.
Дай повече подробности колега. При мен се чува един дразнещ звук като въртя волана, нещо като гума в гума, но странното е, че се чува само като е студено

Cinder написа:Като търкане в гума ли е шума? Ако е това, доста хора са го решили със смяна на хидравличната течност.
нещо подобно е, да. ами нямам избор освен да пробвам да сменя хидравличната течност и да се надявам да се оправи. каква марка е най-добре да сложа и трябва ли да правя промивка преди това и с какво
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
cafu написа:Cinder написа:Като търкане в гума ли е шума? Ако е това, доста хора са го решили със смяна на хидравличната течност.
нещо подобно е, да. ами нямам избор освен да пробвам да сменя хидравличната течност и да се надявам да се оправи. каква марка е най-добре да сложа и трябва ли да правя промивка преди това и с какво
Долей си течност, щото при е60 дори малко да падне нивото и се усеща. ATF only

5 мнения
• Страница 1 от 1