дневни светлини
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: дневни светлини
естествено ще, че ще има проблеми само на ейнджъл айс
това да не са ви дневни светлини
или по-точно аз ако съм полицай 100% щях да ви глобя, сега ако има някои малко по-заблудени може и да мине номера
аз си карам с активирани дневни светлини и ксенон вече втора година, а пък германеца кой знае колко е карал преди мен и още нямам проблеми с крушките. Иначе рефлекторите веднъж ги правих, но те са пласмасови и да не се карат през деня пак ще има износване за 5-6 години. Просто това е слабо място на ЗКВ фаровете
това да не са ви дневни светлини

или по-точно аз ако съм полицай 100% щях да ви глобя, сега ако има някои малко по-заблудени може и да мине номера
аз си карам с активирани дневни светлини и ксенон вече втора година, а пък германеца кой знае колко е карал преди мен и още нямам проблеми с крушките. Иначе рефлекторите веднъж ги правих, но те са пласмасови и да не се карат през деня пак ще има износване за 5-6 години. Просто това е слабо място на ЗКВ фаровете
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
slitter написа:Нещо друго ми прави впечатление, гледам, че масово нови БМВта, а и такива като нас с е46 масово карат само на ейнджъли, ако има такива разбира се... та не им ли правят проблем полицаите, те могат ли да се тълкуват като дневни светлини!???
При някои от новите модели енджълите се водят по техническо описание точно "дневни светлини", докато за Е46, според закона - категорично не са. Докато не се въведе стандарт за това, кое може да бъде "дневни светлини", по-добре джиткайте с фарове.
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
K_Ilkov написа:на първа позиция на контактния ключ беше въпроса ...
% на дългите свети само на контакт да ,просто не съм разбрал , също така отзад стоповете НЕ светят както и таблото НЕ свети , гледам че доста нови VW та и Audi-ta са така, мен лично ми е удобно и смятам че е добре
ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
В сила от 01.09.1999 г.
Отразена деноминацията от 05.07.1999 г.
изм. ДВ. бр.10 от 1 Февруари 2011г.
Чл. 70. (1) При движение през нощта и при намалена видимост моторните превозни средства и трамваите трябва да бъдат с включени къси или дълги светлини, габаритни светлини и светлина за осветяване на задната табела с регистрационния номер.
(2) Използването на дългите светлини е забранено:
1. при разминаване; в този случай превключването от дълги на къси светлини става, когато разстоянието между превозните средства е не по-малко от 150 метра или в момента, в който насрещният водач подаде сигнал чрез превключването на светлините;
2. при движение по осветени участъци от пътя;
3. при движение зад друго моторно превозно средство на разстояние, по-малко от 50 метра.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:
1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини;
2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.
По този начин написан закона ейнджълите направо си стават за дневни светлини!!! Демек ако си с опел корса '97 треа да си на къси, щот немаш други, а ако имаш ейнджъли направо са си дневни светлини!!! Поне аз така тълкувам закона! И в крайна сметка "демон ейс" при Ауди си е именно това, а те го измислиха след "ейнджъл айс"... нали са конкуренти!!!

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Добре де, тук опира въпроса, какви да са енджълите: бели или жълти?
В смисъл, могат ли например, да се ползват жълти енджъли за дневни светлини?
Или изобщо жълта подсветка може ли да се ползва?
В смисъл, могат ли например, да се ползват жълти енджъли за дневни светлини?
Или изобщо жълта подсветка може ли да се ползва?
Не може да сравнявате светлини монтирани от производителя и отбелязани като "дневни" със нещо произведено в китай и монтирано в някой гараж - нашите ейнджъл айс. Няма официален документ или тест доказващ подобно твърдение
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
slitter написа:пичове хахахаххаха, именно вие с дългите на % се оказва, че нарушавате закона по смисъла, по който е написан
Някак си не можеш да ме убедиш, че нарушавам закона при положение, че в Америка където цяла година карат с пуснати "дневни светлини", Е46 излизат с пуснати дълги светлини на %. Също така в закона според мене се споменава за дълги светлини работещи на пълна мощност.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
slitter написа:....
Колко удобно си изтълкува ейнджълите като дневни светлини.
При Е46 ейнджълите не са нищо повече от габаритни светлини.
Аз карам целогодишно с включени къси светлини нямам никакви проблеми.
То вече и ксеноновите крушки са по 10-15 лева, така че за какво да се занимаваме с глупости.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

dido0o``` написа:slitter написа:пичове хахахаххаха, именно вие с дългите на % се оказва, че нарушавате закона по смисъла, по който е написан
Някак си не можеш да ме убедиш, че нарушавам закона при положение, че в Америка където цяла година карат с пуснати "дневни светлини", Е46 излизат с пуснати дълги светлини на %. Също така в закона според мене се споменава за дълги светлини работещи на пълна мощност.
Колега, нямам никакво желание да те убеждавам в нещо, а казаното от мен е по-скоро сарказъм, отколкото сериозно твърдение, макар да не е лишено от логика!

kriso85 написа:slitter написа:....
Колко удобно си изтълкува ейнджълите като дневни светлини.

Аз също карам на ксенон целогодишно и ми дреме на к**а дали ще се преебе кружката или баласта, две години вече нищо не се е преебало и си пала с пуснати дори!!! Въпоса е принипен и в рамките на шегата, разбира се преди всичко!
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Аз градско си карам на "глеле" до сега проблем не са ми правили. 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Със старата Е46ца - още преди 3-4 години си карах на очички само...и ми правеха доста проблеми
На фейсовата...не смятам и да и слагам...сякаш ми мина мерака за "блинг-блинг" и т.н.

На фейсовата...не смятам и да и слагам...сякаш ми мина мерака за "блинг-блинг" и т.н.

А има ли вариант да не могат да се пуснат дългите на % понеже моята кола е е46 2001г. и като ходих да ги пуснат казаха че не става ?
- dido0o```
- ентусиаст
-
niki_e30 написа:А има ли вариант да не могат да се пуснат дългите на % понеже моята кола е е46 2001г. и като ходих да ги пуснат казаха че не става ?
Единствено на дългите да си с ксенон. Тогава няма да стане работата, защото ксенона работи на пълна мощност.
- dido0o```
- ентусиаст
-
niki_e30 написа:Не нямам ксенон .
Друг вариант е да ти е по-стар лайт модула и да не знаят как се пускат.. ако кажеш каква причина са ти казали за това "не може".