Тяло термостат

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 2000
Мечтае да кара: M
Детайли за колата: E46 318 118КС 00' - ГИ

Тяло термостат

Мнение от Zero_Mercy » 18 Ное 2011, 18:14

Здравейте колеги, проблема е следния при смяната на термостата пренатегнах болта на пластмасовия кожух които покрива термостата и го пукнах, някои знае ли дали има начин да го спася с лепене или някакъв друг начин, че звънях на 100 човека, или са го продали или и на тях им е счупен, ако някои има таквоз за продан още по-добре :)

ентусиаст
Аватар

Re: Тяло термостат

Мнение от Postman » 18 Ное 2011, 19:45

Точно тази част колега е силно препоръчително да се купи нова, масово се пукат при смяна на термостат като натрупат дълги години служба...
Не се ремонтират за съжаление... Ново в Дарукар е 46.07 лв и има налични в момента. Парт-номерът е 11 53 1 722 531. Задължително се сменя и гуменото уплътнение, защото старото гарантирано си е изпяло песента. Номерът на уплътнението е 11 53 1 740 437, а цената в Дару е 5,88 лв. и има наличност. Няма смисъл да обикаляш и да търсиш неоригинални - ще си изгубиш времето, и цената ще е почти същата като на оригиналното тяло.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 18 Ное 2011, 21:59

По-добре си купи нова, че ще доливаш антифризче зимата :mhihi:

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 19 Ное 2011, 13:20

А най-добре търси от някой стар мотор(ако си с М50) метален такъв кожух за термостата.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 19 Ное 2011, 13:57

kemakozeE36 написа:А най-добре търси от някой стар мотор(ако си с М50) метален такъв кожух за термостата.

:yes: Определено е по-здрав. Но аз бих купил ново тяло. Не си струва за такива пари после да береш ядове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 19 Ное 2011, 16:00

Dirty M5 driveR написа:
kemakozeE36 написа:А най-добре търси от някой стар мотор(ако си с М50) метален такъв кожух за термостата.

:yes: Определено е по-здрав. Но аз бих купил ново тяло. Не си струва за такива пари после да береш ядове.

Обаче имам странното подозрение, че не пасва на всички аналогични мотори :winky:
Изображение

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 19 Ное 2011, 16:44

Zero_Mercy написа:Здравейте колеги, проблема е следния при смяната на термостата пренатегнах болта на пластмасовия кожух които покрива термостата и го пукнах, някои знае ли дали има начин да го спася с лепене или някакъв друг начин, че звънях на 100 човека, или са го продали или и на тях им е счупен, ако някои има таквоз за продан още по-добре :)

:mhihi: тия не на мене не си го пренатегнал а не си го сложил като хората (сложил си го насукан) и колегата който предложи алуминиевото тяло е прав слагаш го и забравяш,щото новия и от дару кар да го вземеш догодина по това време пак ще прокапе може да вържеме бас ;)
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 19 Ное 2011, 17:19

_65536_kb_sec_ написа:Обаче имам странното подозрение, че не пасва на всички аналогични мотори :winky:

И това го има. Както примерно при М42 и М44. Но не знам, не съм търсил разлики.

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 19 Ное 2011, 17:44

Първото прегряване преди две години стана точто заради това скапано тяло :banghead: След това станах абонат на червения сектор на стрелката за температурата,ама това е друга история :confused: Така,че препоръчвам на всички ви да си смените тези неща по охладителната система,дори така профилактично...И задължително нови-не някакви от скрапта :yes:
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 19 Ное 2011, 17:44

_65536_kb_sec_ написа:
Dirty M5 driveR написа:

Обаче имам странното подозрение, че не пасва на всички аналогични мотори :winky:

Аз все си мисля, че на М50-то алуминката и пластмасовия са взаимозаменяеми. Не съм пробвал да ги сменям, но мисля, че разликата е в материала само
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 21 Ное 2011, 16:31

kemakozeE36 написа:
_65536_kb_sec_ написа:
Dirty M5 driveR написа:

Аз все си мисля, че на М50-то алуминката и пластмасовия са взаимозаменяеми. Не съм пробвал да ги сменям, но мисля, че разликата е в материала само

Пасва че и пита за още, карам с него 3 години и грижи няма, само хартиената гарнитурка да не забравиш от Дару да си вземеш 10 пари струва

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 21 Ное 2011, 19:51

jullydjs написа:
kemakozeE36 написа:
_65536_kb_sec_ написа:
Dirty M5 driveR написа:

Пасва че и пита за още, карам с него 3 години и грижи няма, само хартиената гарнитурка да не забравиш от Дару да си вземеш 10 пари струва

Има и по-хитро решение, доказано като издържливо:
1. Взимаш картон(примерно от корица на тетрадка) трябва да е плътен и да е с точната дебелина или малко по-малко от нея, но не и по-дебел
2. Изрязваш гарнитурата(Изрязването само като уточнение се прави като намажеш с греста корпуса на термостата там където той приляга и го отпечаташ за картона)
3. мажеш я с графитна грес от двете страни, може и малко по корпуса( не да изплюе, а колкото да покрие тънко картона и да уплътни) Графитната грес херметизира и е термоустойчива, пък и при следваща смяна на термостата се отлепва без почти никакви грижи
4. 10-те лв приготвени за дару ги прибираш в задния джоб :yes:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Ное 2011, 20:32

Митьо, зарежи тия техники с картон от тетрадка или календар с цици, че пак ще има форумно порицание.
Не казвам, че не действа ма да няма после разплакани баш майстори :winky:
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 21 Ное 2011, 20:45

kemakozeE36 написа:Има и по-хитро решение, доказано като издържливо:
1. Взимаш картон(примерно от корица на тетрадка) трябва да е плътен и да е с точната дебелина или малко по-малко от нея, но не и по-дебел
2. Изрязваш гарнитурата(Изрязването само като уточнение се прави като намажеш с греста корпуса на термостата там където той приляга и го отпечаташ за картона)
3. мажеш я с графитна грес от двете страни, може и малко по корпуса( не да изплюе, а колкото да покрие тънко картона и да уплътни) Графитната грес херметизира и е термоустойчива, пък и при следваща смяна на термостата се отлепва без почти никакви грижи

Може да смени и ремъците със силиконови чорапи или 3/4 с еластан,може и с прашки така ще спести 20-30лв :roll:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 21 Ное 2011, 22:08

_65536_kb_sec_ написа:Митьо, зарежи тия техники с картон от тетрадка или календар с цици, че пак ще има форумно порицание.
Не казвам, че не действа ма да няма после разплакани баш майстори :winky:

Ма тва че не знаят как да си използват ръцете и главата и вместо тогава да дава 10 лв за гарнитура може да даде 2 лв за ххххххххх(материала от който се прави гарнитурата го оставям на "знаещите" :mhihi: ), от който е направена същата 10 левова гарнитура и да си я изреже и да заспи с това.Аз си го направих с картон и ти самия виждаш резултата и можеш да потвърдиш, че няма проблеми. Аз го пиша това щото тука е пълно с хора дето само дару знаят. Спомням си за срам и резил на всички такива тука имаше една тема за лепенка на волан в трите цвята 10 ли 15 лв ли била в дару и накрая човека сам си я направи. :mhihi: Ебах аз тая златна гарнитура.
Ronka написа:
kemakozeE36 написа:Има и по-хитро решение, доказано като издържливо:

Може да смени и ремъците със силиконови чорапи или 3/4 с еластан,може и с прашки така ще спести 20-30лв :roll:

Ти ако искаш да знаеш на М20Б20 моторите ремъците за алтернатора стават от жигули. Тамън си влиза там-изпробвано е и работи; На Е28 големите(външно разположените) фарове също стават от жигули, а вътрешните малките от лада 1500-изпробвано и доказано, за москвича с двигател на бмв и за мотора на москвич с части от М10 няма какво да коментирам просто
Тука все разбиращи, знаещи и можещи, па една гарнитура не могат да изрежат(поне знаят що е то гарнитура и има ли тя почва у нас, нищо че не знаеме какъв материал би ни свършил работа :mhihi: )
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към E34