Тяло термостат
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Zero_Mercy
- Потребител
-
- Кара: E46 2000
- Мечтае да кара: M
- Детайли за колата: E46 318 118КС 00' - ГИ
Тяло термостат
Здравейте колеги, проблема е следния при смяната на термостата пренатегнах болта на пластмасовия кожух които покрива термостата и го пукнах, някои знае ли дали има начин да го спася с лепене или някакъв друг начин, че звънях на 100 човека, или са го продали или и на тях им е счупен, ако някои има таквоз за продан още по-добре 

Re: Тяло термостат
Точно тази част колега е силно препоръчително да се купи нова, масово се пукат при смяна на термостат като натрупат дълги години служба...
Не се ремонтират за съжаление... Ново в Дарукар е 46.07 лв и има налични в момента. Парт-номерът е 11 53 1 722 531. Задължително се сменя и гуменото уплътнение, защото старото гарантирано си е изпяло песента. Номерът на уплътнението е 11 53 1 740 437, а цената в Дару е 5,88 лв. и има наличност. Няма смисъл да обикаляш и да търсиш неоригинални - ще си изгубиш времето, и цената ще е почти същата като на оригиналното тяло.
Не се ремонтират за съжаление... Ново в Дарукар е 46.07 лв и има налични в момента. Парт-номерът е 11 53 1 722 531. Задължително се сменя и гуменото уплътнение, защото старото гарантирано си е изпяло песента. Номерът на уплътнението е 11 53 1 740 437, а цената в Дару е 5,88 лв. и има наличност. Няма смисъл да обикаляш и да търсиш неоригинални - ще си изгубиш времето, и цената ще е почти същата като на оригиналното тяло.
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
А най-добре търси от някой стар мотор(ако си с М50) метален такъв кожух за термостата.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
kemakozeE36 написа:А най-добре търси от някой стар мотор(ако си с М50) метален такъв кожух за термостата.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Dirty M5 driveR написа:kemakozeE36 написа:А най-добре търси от някой стар мотор(ако си с М50) метален такъв кожух за термостата.
Определено е по-здрав. Но аз бих купил ново тяло. Не си струва за такива пари после да береш ядове.
Обаче имам странното подозрение, че не пасва на всички аналогични мотори

- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
Zero_Mercy написа:Здравейте колеги, проблема е следния при смяната на термостата пренатегнах болта на пластмасовия кожух които покрива термостата и го пукнах, някои знае ли дали има начин да го спася с лепене или някакъв друг начин, че звънях на 100 човека, или са го продали или и на тях им е счупен, ако някои има таквоз за продан още по-добре

Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
_65536_kb_sec_ написа:Обаче имам странното подозрение, че не пасва на всички аналогични мотори
И това го има. Както примерно при М42 и М44. Но не знам, не съм търсил разлики.
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Първото прегряване преди две години стана точто заради това скапано тяло
След това станах абонат на червения сектор на стрелката за температурата,ама това е друга история
Така,че препоръчвам на всички ви да си смените тези неща по охладителната система,дори така профилактично...И задължително нови-не някакви от скрапта 

- kemakozeE36
-
-
_65536_kb_sec_ написа:Dirty M5 driveR написа:kemakozeE36 написа:А най-добре търси от някой стар мотор(ако си с М50) метален такъв кожух за термостата.
Определено е по-здрав. Но аз бих купил ново тяло. Не си струва за такива пари после да береш ядове.
Аз все си мисля, че на М50-то алуминката и пластмасовия са взаимозаменяеми. Не съм пробвал да ги сменям, но мисля, че разликата е в материала само

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
kemakozeE36 написа:_65536_kb_sec_ написа:Dirty M5 driveR написа:kemakozeE36 написа:А най-добре търси от някой стар мотор(ако си с М50) метален такъв кожух за термостата.
Аз все си мисля, че на М50-то алуминката и пластмасовия са взаимозаменяеми. Не съм пробвал да ги сменям, но мисля, че разликата е в материала само
Пасва че и пита за още, карам с него 3 години и грижи няма, само хартиената гарнитурка да не забравиш от Дару да си вземеш 10 пари струва
- kemakozeE36
-
-
jullydjs написа:kemakozeE36 написа:_65536_kb_sec_ написа:Dirty M5 driveR написа:kemakozeE36 написа:А най-добре търси от някой стар мотор(ако си с М50) метален такъв кожух за термостата.
Пасва че и пита за още, карам с него 3 години и грижи няма, само хартиената гарнитурка да не забравиш от Дару да си вземеш 10 пари струва
Има и по-хитро решение, доказано като издържливо:
1. Взимаш картон(примерно от корица на тетрадка) трябва да е плътен и да е с точната дебелина или малко по-малко от нея, но не и по-дебел
2. Изрязваш гарнитурата(Изрязването само като уточнение се прави като намажеш с греста корпуса на термостата там където той приляга и го отпечаташ за картона)
3. мажеш я с графитна грес от двете страни, може и малко по корпуса( не да изплюе, а колкото да покрие тънко картона и да уплътни) Графитната грес херметизира и е термоустойчива, пък и при следваща смяна на термостата се отлепва без почти никакви грижи
4. 10-те лв приготвени за дару ги прибираш в задния джоб

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Митьо, зарежи тия техники с картон от тетрадка или календар с цици, че пак ще има форумно порицание.
Не казвам, че не действа ма да няма после разплакани баш майстори

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
kemakozeE36 написа:Има и по-хитро решение, доказано като издържливо:
1. Взимаш картон(примерно от корица на тетрадка) трябва да е плътен и да е с точната дебелина или малко по-малко от нея, но не и по-дебел
2. Изрязваш гарнитурата(Изрязването само като уточнение се прави като намажеш с греста корпуса на термостата там където той приляга и го отпечаташ за картона)
3. мажеш я с графитна грес от двете страни, може и малко по корпуса( не да изплюе, а колкото да покрие тънко картона и да уплътни) Графитната грес херметизира и е термоустойчива, пък и при следваща смяна на термостата се отлепва без почти никакви грижи
Може да смени и ремъците със силиконови чорапи или 3/4 с еластан,може и с прашки така ще спести 20-30лв

Много като тебе вече плакаха ...
- kemakozeE36
-
-
_65536_kb_sec_ написа:Митьо, зарежи тия техники с картон от тетрадка или календар с цици, че пак ще има форумно порицание.
Ма тва че не знаят как да си използват ръцете и главата и вместо тогава да дава 10 лв за гарнитура може да даде 2 лв за ххххххххх(материала от който се прави гарнитурата го оставям на "знаещите"

Ronka написа:kemakozeE36 написа:Има и по-хитро решение, доказано като издържливо:
Може да смени и ремъците със силиконови чорапи или 3/4 с еластан,може и с прашки така ще спести 20-30лв
Ти ако искаш да знаеш на М20Б20 моторите ремъците за алтернатора стават от жигули. Тамън си влиза там-изпробвано е и работи; На Е28 големите(външно разположените) фарове също стават от жигули, а вътрешните малките от лада 1500-изпробвано и доказано, за москвича с двигател на бмв и за мотора на москвич с части от М10 няма какво да коментирам просто
Тука все разбиращи, знаещи и можещи, па една гарнитура не могат да изрежат(поне знаят що е то гарнитура и има ли тя почва у нас, нищо че не знаеме какъв материал би ни свършил работа

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2