"ГЛЕЗОТИЙКИ" - Екстри в BMW E60/E61

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

"ГЛЕЗОТИЙКИ" - Екстри в BMW E60/E61

Мнение от FALKONETTI » 17 Ное 2011, 14:10

Здравейте колеги,
...може би тази тема е коментирана в различни части на форума, но все пак реших да я пусна, а идеята е на едно място да се опишат всички стандартни и допълнителни екстри за 5-та серия и по-точно за 530d/2004-2006г./ - на пролет съм решил да се кача на нов кон и започнах активно да се разглеждам, а на много места тук прочетох, че при избора на автомобил е важно да се избира с колкото може повече екстри...които аз не познавам, не съм карал петица...ако е възможно опишете екстрите - какви са, къде са, как работят, за да мога при оглед на място да установя налични ли са или не...благодаря ви предварително...

ЕКСТРИ:

1. HEAD UP DISPLAY - прожектира на предното стъкло всичко което ти е нужно като информация за да караш колата. навигация, скорост, съобщения от колата.

2. ПОСТАВКИ ЗА ЧАШИ -вградените поставки за чаши. Ако ги нямаш трябва да се изръсиш луди пари за смяна на половината табло или да си купиш от онези, които се качат по отворите за вентилация.

3. СЕДАЛКИ - комфортни седалки с перфорирана кожа Напа, подгряване и обдухване.
Последна промяна FALKONETTI на 18 Ное 2011, 12:04, променена общо 4 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Re: "ГЛЕЗОТИЙКИ" - Екстри в BMW E60/E61

Мнение от Emooo » 17 Ное 2011, 21:20

Най-голямата екстра е хеад ъп дисплея. прожектира на предното стъкло всичко което ти е нужно като информация за да караш колата. Навигация, скорост, съобщения от колата. Когато купувах моята това не ми беше приоритет но така се получи че го имам. Сега не го сменям за нищо тоя хеад ъп.
Tool - Fear Inoculum

Потребител
Аватар

Мнение от userinfo » 18 Ное 2011, 10:39

Най-добрата екстра, за мен, са вградените поставки за чаши. Ако ги нямаш трябва да се изръсиш луди пари за смяна на половината табло или да си купиш от онези, които се качат по отворите за вентилация.
Щото, ако трябва да репликирам колегата с хедъп-а - аз навигация ползвам веднъж на 3 месеца, примерно. Скоростта си я гледам на таблото чат-пат, а съобщения от колата идват 2 пъти годишно, но виж кафе пия всеки ден.

И да си държиш чашката пред инфо дисплея е възможно, докато един ден не се изсипе и направи с борд компютъра мармалад...

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 18 Ное 2011, 11:04

За мен най-важната екстра са комфортни седалки с перфорирана кожа Напа, подгряване и обдухване. Всичко останало когато това го няма...
Only dead fish follow the stream...

Потребител
Аватар

Мнение от FALKONETTI » 18 Ное 2011, 11:59

... мерси много за съдействието колеги...мисля всичко изброено да започна да го добявам към първия си пост като подточки, така всеки, който се интересува ще може да ги види на едно място...ако може и още малко инфо, например за HEAD UP DISPLAY - от къде се стартира, и в кои модификации я има тази екстра...

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 18 Ное 2011, 12:22

Колега сполучлив откъм екстри екземпляр е такъв с въпросните седалки с подгрев и обдухване, автоматични скорости, преден и заден парктроник, би-ксенон, head up display, cruise control, електрохроматични огледала, големият i-drive, навигация, hi-fi или logic7 озвучение, bluetooth, голям двигател :) Останалото вече са дребни глезотии като телевизия, асистент на дълги светлини, щори, камера за задно виждане, поставки за чаши и още куп възможни дреболии според индивидуалните предпочитания...
Only dead fish follow the stream...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 18 Ное 2011, 12:34

MadChicken написа:За мен най-важната екстра са комфортни седалки с перфорирана кожа Напа, подгряване и обдухване. Всичко останало когато това го няма...

Има много противоречиви мнения относно това обдухване, от една страна е хубаво колата да я има тази екстра, но от друга, постоянното и използване през лятото води до здравословни проблеми с кръста. Виж, подгрев и масаж е друга тема.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 18 Ное 2011, 13:08

Обдухването е задължително лятото при тъмен цвят кола. На мен ми липсва :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

Мнение от badjo E60 » 18 Ное 2011, 14:02

Само вътре ли гледаме ,,дайте и един М пакет поне де :yes: :D :yes: :D
MadChicken написа:Колега сполучлив откъм екстри екземпляр е такъв с въпросните седалки с подгрев и обдухване, автоматични скорости, преден и заден парктроник, би-ксенон, head up display, cruise control, електрохроматични огледала, големият i-drive, навигация, hi-fi или logic7 озвучение, bluetooth, голям двигател :) Останалото вече са дребни глезотии като телевизия, асистент на дълги светлини, щори, камера за задно виждане, поставки за чаши и още куп възможни дреболии според индивидуалните предпочитания...
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: LCI 530xd
Мечтае да кара: Alpina B7

Мнение от fefe » 18 Ное 2011, 17:03

Head-up display - по-всички параграфи задължително
Max comfort seats (за обдухването и аз съм 50/50, но по-скоро бих предпочел да го има)
Stop&Go Cruise Control (особено ако взимаш фейслифт, след 03/2007, тази екстра става наравно с head-up display-a)
Night-vision camera
Logic7 Sound System
Comfort Access/Keyless GO
Шибидах (панорамен, ако ще взимаш комби, несравнимо е)
Bird-eye camera (за по-малко саксии в задната броня/калници)

Списъкът продължава още доста, тези горе са едни от най-скъпите и поне за мен неща, които бих и ползвам (които имам) редовно.

Потребител
Аватар

Мнение от FALKONETTI » 18 Ное 2011, 17:25

Вие направо ми скрихте топката :lol: - сега като тръгна да оглеждам и ще търся за всичко това и не мога си намери кола, която да ги има всичките екстри ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Мнение от peters75 » 18 Ное 2011, 18:21

FALKONETTI написа:Вие направо ми скрихте топката :lol: - сега като тръгна да оглеждам и ще търся за всичко това и не мога си намери кола, която да ги има всичките екстри ...

Така е,колега.При тези коли екстрите не се изчерпват с климатроник,ел.пакет,CD,централно заключване и парктроник....те от там започват :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Air Bus a380
Детайли за колата: 535d

Мнение от zdravko_boqdjieff » 18 Ное 2011, 21:53

Темата се обезсмисля доста ако колегата купува кола втора ръка,защото почти никъде не може да се намери кола втора ръка със всички екстри!Повечето хора които си купуват нови коли не си слагат току-така тези всички екстри!Все пак колата се оскъпява доста и цената и на старо би се доближила доста до цената на автомобил от същия клас,с по-малко екстри, но нов :)това е моето мнение!Пожелавам на всички както и на себе си да караме само нови Бмв-та :driving: а иначе относно любимата ми екстра е пълни ел.седалки с подгрев 300 к.с под капака,бленда на огледала,автоматични дълги светлини,фотосоларни стъкла,печка с дистанционно,поставки за чаши,шибидах (люк),амбиентно осветление в купето и разбира се Logic 7 surround system
Никога,никога не се предавай!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 18 Ное 2011, 22:18

еее не ми казвай че амбиентното осветление не е стандартно за е60?
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 18 Ное 2011, 23:21

Emooo написа:еее не ми казвай че амбиентното осветление не е стандартно за е60?

Аз имам light пакет, осветява педалите, мястото в краката на пасажера, червени лампички светят по джобовете на вратите и на някои други места в купето, а под страничните огледала имам две сини лампи които осветяват доста ярко колата от страни вечер. Мисля че това се поръчва и не е в серийното оборудване. Не е кой знае каква екстра, но пък гаранция че ще си познаеш колата от доста метри в тъмното :D

Следваща

Назад към Е60/Е61