Обсъждат предложения за нови глоби
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Добре де нека глобите са солени, но да премахнат точковата система!!!
Така като правиш нарушения си ги плащаш щеш-нещеш с данъците или се разправяш с данъчните, които требе да станат по-зли и безкрупулни (в по-вечето страни до колкото знам доста ги е страх от тях, защо ли? - незнам
)
т.е. - неплащане на данъци
=>съд
=>затвор или още по-солени наказания
Като махнат точките ако има повече нарушения ще има и повече пари за пътища и тем подобни.
Така като правиш нарушения си ги плащаш щеш-нещеш с данъците или се разправяш с данъчните, които требе да станат по-зли и безкрупулни (в по-вечето страни до колкото знам доста ги е страх от тях, защо ли? - незнам

т.е. - неплащане на данъци
=>съд
=>затвор или още по-солени наказания
Като махнат точките ако има повече нарушения ще има и повече пари за пътища и тем подобни.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Обсъждат предложения за нови глоби
PROSTAKA написа:BMW_POWER написа:Става задължително шофирането с включени светлини през деня от 1 ноември до 1 март.
Само тая няма да я бъде от мен поне де.Макар ,че на запад в много страни е така,аз лично няма да си влюча фаровете през деня ,като някой малоумник
що като малоумник, да нямаш електромер в колата?

в ярък слънчев ден е много полезно.
и аз винаги карам на къси...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Kris написа:...Като махнат точките ако има повече нарушения ще има и повече пари за пътища и тем подобни.
Тва е така, ама ако си некой луд с пари дето сее смърт по улиците, няма да има ефективност, не че другото ще има ама пак е по добре да поседи без книжка от колкото да си плати 1000лв глоба и айде пак с 200 по цариградско

[steeN] написа:PROSTAKA написа:BMW_POWER написа:Става задължително шофирането с включени светлини през деня от 1 ноември до 1 март.
Само тая няма да я бъде от мен поне де.Макар ,че на запад в много страни е така,аз лично няма да си влюча фаровете през деня ,като някой малоумник
що като малоумник, да нямаш електромер в колата?![]()
Съгласен съм - така се виждам по добре - особенно извънградско и по не рискувам някой да тръгне да изпреварва точно срещу мен щото не ме е видял

- Гост
-
[steeN] написа:PROSTAKA написа:BMW_POWER написа:Става задължително шофирането с включени светлини през деня от 1 ноември до 1 март.
що като малоумник, да нямаш електромер в колата?![]()
абе немам електромер ама не сакам да си гора фаровете и само да сменявам крушки

ама в тъпата ни даржава е така .. напред с забраните които имат ефект 0 .. нали знаеш за кои важат ... така че по добре да ги няма

amd написа:Maйка им шибана! И кво превишавам, карам с 95, щото километража ми не работи и айде без книжка 3 месеца?!? Тъпотия!
Значи като караш автомобил с неизправен скоростомер, вариантите са два, или си подкупил тоя на прегледите, или той не е гледал. И в двата случая автомобила трябва да бъде спрян от движение. Ако си го подкупил проблема си е твой, но ако той не е гледал проблема, пак си е твой, щото ако например са ти изгорели фаровете и си караш през ноща и удариш човек на неосветено кръстовище или пешеходна пътека, тогава кой ти е виновен, длъжен си да си държиш автомобила изправен. И на мен не ми харесва да карам с 50 ама като останеш с 6 точки в книжката ще видиш как се кара. Научават се местата където няма куки и камери и само там се дава газ, това е положението.
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Един ламерски въпрос, ако се въртиш в кръг и си боксуваш(както правим всички) и не създаваш предпоставки за ПТП или инцидент с пешеходци, могат ли да ми пишат акт и на кво основание ще бъде ? то не че горните условия не са спорни .
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
sonny написа:ама като останеш с 6 точки в книжката ще видиш как се кара.
Ако искаш мога да ти помогна за точките

Ако премахнат точките, тогава глобите няма да плашат тези, които имат финансови възможности. Но като цяло глобите според мен трябва да се вдигнат и специално тези да алкохол, превишена скорост, отнемане на предимство, и не на последно място за пешеходните пътеки. Ще вдигна и глобиште за пешеходци. Те също са равноправни участници в движението. От друга страна няма да наказвам водач, сгазил пешеходец над подлез. Това за мен е 100%-тов самоубиец и никой не може да ме убеди, че водачът е виновен.
Вчера един старозагорец пред унивелситета така щеше да ме смачка, че ...
Аз съм със скутера, светва ми зелено, тръгвам по посока паметника Левски и почти съм пресекъл доста дългото кръстовище, когато оня на явно червено се опита да се навре надясно. Ако не бързах такъв шут щях да му тегля в предния фар 
Вчера един старозагорец пред унивелситета така щеше да ме смачка, че ...

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
bam-bam написа:абе немам електромер ама не сакам да си гора фаровете и само да сменявам крушки
ама в тъпата ни даржава е така .. напред с забраните които имат ефект 0 .. нали знаеш за кои важат ... така че по добре да ги няма
някой неща нямат цена

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
BMW_POWER написа:Ако премахнат точките, тогава глобите няма да плашат тези, които имат финансови възможности. Но като цяло глобите според мен трябва да се вдигнат и специално тези да алкохол, превишена скорост, отнемане на предимство, и не на последно място за пешеходните пътеки. Ще вдигна и глобиште за пешеходци. Те също са равноправни участници в движението. От друга страна няма да наказвам водач, сгазил пешеходец над подлез. Това за мен е 100%-тов самоубиец и никой не може да ме убеди, че водачът е виновен.
Вчера един старозагорец пред унивелситета така щеше да ме смачка, че ...Аз съм със скутера, светва ми зелено, тръгвам по посока паметника Левски и почти съм пресекъл доста дългото кръстовище, когато оня на явно червено се опита да се навре надясно. Ако не бързах такъв шут щях да му тегля в предния фар
За пешеходците съм на милион процента за, защото неможе на плиска да сложат 2метра огради с парите на данъкоплатците за да накарат някви чифути да непресичат и после като го шибнеш в затвора, трябва пари да ми дават като го уцеля и да му осъдя семейството за нанесени морални щети.
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2