много странен проблем Е46 320Д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- power4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528
- Мечтае да кара: 540
- Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''
много странен проблем Е46 320Д
Както си работи перфектно и изведнъж пана тягата и започна да чука яко нещо от към клапаните.На първи цилиндър счупени кубилички на изпускателните клапани но клапаните са наред,слагам нови кубилички и нови повдигачи ,паля всичко шес.Оставям колата да работи половин час на място и си бачка перфектно,покарах после няколко километра ускорява се добре всичко ОК.Прибирам се оставям на място да работи изфорсирвам няколко пъти и мотора загасна сам и неиска да запали.Отворих пак капака на клапаните и страно поне за мен всички изпускателни кубилички на компот.Някой ако има идея да пише,аз днес ще търся причина.
0988853655
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Re: много странен проблем Е46 320Д
Колега много интересен проблем имаш.За да чупи кобилиците има някакъв механичен проблем.Виж първо валовете дали са си на място,да не е езбягала центровката.Но щом казваш че като си сменил кобилиците и колата е вървяла добре ми се струва че не е прескочил ангренажа.Преди това правил ли си нещо по мотора..А и как разбра че клапаните са наред без да сваляш главата..
Замери първо компресията на всички цилиндри,после провери ангренажа дали е зацепен както трябва,и ако там всичко е наред незнам от кво може дае..Но все ми се струва че е имало челна среща на бутало с клапан..
Замери първо компресията на всички цилиндри,после провери ангренажа дали е зацепен както трябва,и ако там всичко е наред незнам от кво може дае..Но все ми се струва че е имало челна среща на бутало с клапан..

- power4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528
- Мечтае да кара: 540
- Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''
Re: много странен проблем Е46 320Д
Гадна пукнатина в турбината като загрее към 90 градуса и набива маслото в цилиндрите,като е студена не го прави.Кулера насъбира масло и когато я изфорсираш рязко го дръпва и го бабива в цилиндрите.
0988853655
3 мнения
• Страница 1 от 1