Проблем с термостат
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с термостат
Здравейте колеги,знам че темата е банална ама нищо не мога да открия по въпроса.Откакто стана студено парното духа топло когато си поиска.Днес на прибиране колата уж позагря малко обаче парното никакво го няма.По едно време стрелката на температурата съвсем леко подмина 12 обаче трябваше да спра за около 5 мин да свърша нещо.Като я запалих отново стрелката падна до първата чертичка и парното започна да бачка,докато се прибера температурата пак се качи,маркучите бяха твърди и парно пак нямаше.Съмнявам се в термостата обаче съм го сменял вече 3-4 пъти и започвам да се чудя дали е от него или има и нещо друго.Колата е с мотор м20б20 89 година.Мерси предварително
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Re: Проблем с термостат
Вариант 1 - въздушна възглавница в охладителната система, затова парното се появява и изчезва периодично. Лекува се с хубаво обезвъздушаване;
Вариант 2 - радиаторчето на парното да си отива вече. Прави ли ти мазни петна по предното стъкло?
Ако някой се сеща още нещо, да пише!
Вариант 2 - радиаторчето на парното да си отива вече. Прави ли ти мазни петна по предното стъкло?
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- djovani78
- Потребител
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: Е38
Всички маркучи ли се загряват ,или има и по студени? Нивото на антифриза как е? По това което описваш много прича на въздушна възглавница. Опитай да обезвъздушиш, ама хубаво!!!
Радиатора еднакво топъл ли е навсякъде?
Успех, и пиши какво е станало
Радиатора еднакво топъл ли е навсякъде?
Успех, и пиши какво е станало

Alexch написа:Вариант 1 - въздушна възглавница в охладителната система, затова парното се появява и изчезва периодично. Лекува се с хубаво обезвъздушаване;

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Прочетох заглавието на темата, та... по въпроса- смени го/заглавието/, не е там проблема.
Първата ми петица беше точно като тая, едно към едно. Обезвъздушавах я по два-три пъти, направо ми идваше да сменя двигателя с М10
Не зная защо правят така, но не бе само на моята, други колеги също са имали тоя проблем- просто не иска да се обезвъздуши. Бъди упорит.
Поздрави.
Първата ми петица беше точно като тая, едно към едно. Обезвъздушавах я по два-три пъти, направо ми идваше да сменя двигателя с М10

Поздрави.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
Мерси за съветите
Обезвъздуших я сутринта,пробвах я и сега е ОК
Относно въпроса дали ми прави мазни петна на стъклото не,не прави.Как мислите откъде може да има въздух?

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
aaasa написа:Мерси за съветитеОбезвъздуших я сутринта,пробвах я и сега е ОК
Относно въпроса дали ми прави мазни петна на стъклото не,не прави.Как мислите откъде може да има въздух?
Кофти скоби евентуално, аз от тавива съм брал грижи

Ще ги прегледам_65536_kb_sec_ написа:aaasa написа:Мерси за съветитеОбезвъздуших я сутринта,пробвах я и сега е ОК
Кофти скоби евентуално, аз от тавива съм брал грижи

8 мнения
• Страница 1 от 1