Проблем с термостат

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с термостат

Мнение от aaasa » 15 Ное 2011, 21:10

Здравейте колеги,знам че темата е банална ама нищо не мога да открия по въпроса.Откакто стана студено парното духа топло когато си поиска.Днес на прибиране колата уж позагря малко обаче парното никакво го няма.По едно време стрелката на температурата съвсем леко подмина 12 обаче трябваше да спра за около 5 мин да свърша нещо.Като я запалих отново стрелката падна до първата чертичка и парното започна да бачка,докато се прибера температурата пак се качи,маркучите бяха твърди и парно пак нямаше.Съмнявам се в термостата обаче съм го сменял вече 3-4 пъти и започвам да се чудя дали е от него или има и нещо друго.Колата е с мотор м20б20 89 година.Мерси предварително

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Re: Проблем с термостат

Мнение от Alexch » 15 Ное 2011, 22:26

Вариант 1 - въздушна възглавница в охладителната система, затова парното се появява и изчезва периодично. Лекува се с хубаво обезвъздушаване;

Вариант 2 - радиаторчето на парното да си отива вече. Прави ли ти мазни петна по предното стъкло?

Ако някой се сеща още нещо, да пише!
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: Е38

Мнение от djovani78 » 15 Ное 2011, 22:42

Всички маркучи ли се загряват ,или има и по студени? Нивото на антифриза как е? По това което описваш много прича на въздушна възглавница. Опитай да обезвъздушиш, ама хубаво!!!
Радиатора еднакво топъл ли е навсякъде?
Успех, и пиши какво е станало :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 16 Ное 2011, 0:01

Alexch написа:Вариант 1 - въздушна възглавница в охладителната система, затова парното се появява и изчезва периодично. Лекува се с хубаво обезвъздушаване;

Вариант 2 - радиаторчето на парното да си отива вече. Прави ли ти мазни петна по предното стъкло?

Ако някой се сеща още нещо, да пише!

:yes: Ами друго , може и двете :mhihi: , но не го пожелавам никому . По-скоро е въздух ама по-притеснителното е откакво го е породило затова качествено обезвъздушаване ( твърдите маркучи имат обяснение и от наличието евентуално на въздух ) най-напред и то на два пъти поне , проверка охладителна течност и то да е с точно ниво нит нагоре нит надоле :mhihi: и в двата варианта все аномалии. Другото е водна помпа ама айде нека първо по-лесното и евтино пък и вероятно .Успех.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 16 Ное 2011, 18:36

Прочетох заглавието на темата, та... по въпроса- смени го/заглавието/, не е там проблема.

Първата ми петица беше точно като тая, едно към едно. Обезвъздушавах я по два-три пъти, направо ми идваше да сменя двигателя с М10 :mhihi: Не зная защо правят така, но не бе само на моята, други колеги също са имали тоя проблем- просто не иска да се обезвъздуши. Бъди упорит.
Поздрави.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

Потребител
Аватар

Мнение от aaasa » 16 Ное 2011, 21:17

Мерси за съветите :yes: Обезвъздуших я сутринта,пробвах я и сега е ОК :) Относно въпроса дали ми прави мазни петна на стъклото не,не прави.Как мислите откъде може да има въздух?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 16 Ное 2011, 22:45

aaasa написа:Мерси за съветите :yes: Обезвъздуших я сутринта,пробвах я и сега е ОК :) Относно въпроса дали ми прави мазни петна на стъклото не,не прави.Как мислите откъде може да има въздух?

Кофти скоби евентуално, аз от тавива съм брал грижи ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от aaasa » 17 Ное 2011, 1:47

_65536_kb_sec_ написа:
aaasa написа:Мерси за съветите :yes: Обезвъздуших я сутринта,пробвах я и сега е ОК :) Относно въпроса дали ми прави мазни петна на стъклото не,не прави.Как мислите откъде може да има въздух?

Кофти скоби евентуално, аз от тавива съм брал грижи ;)
Ще ги прегледам :yes:

Назад към E34