HARMAN KARDON озвучителна система на Е46 комби ...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Заводска озвучителна система на Е46...

Мнение от Gqbriel » 14 Ное 2011, 16:56

JTD написа:
slawunder написа:
JTD написа:Ами аз не съм много навътре с "обикновената" музика, защото не съм виждал "стандартната" музика на комбито къде е, ама предполагам, че е на същото място предвид възможността за поставянето им на друго такова.
Иначе предишната ми кола беше с "Bose" и сега този "Харман" ми звучи малко като Веф :mhihi:

Стига де , вярно ли е като Вефче ..... защото търся кола, която е с Харман К. или не е чак такава екстра, ако си пипна стоковата музика ще е същият ефект така ли ?

Ами аз го сравнявам с предишната ми кола, в която 4 години слушам на Босе.
За това едно от изискванията ми (като разбрах, че може и да си взема Е46-ца) беше задължително да е с ХК. За да не повръщам по светофарите от болка в ушите. :mhihi:
Та за това като я сравня с Босе-то липсва доста от звука.
Вярно, че за тези 900лв ще докараш по-добър звук от ХК, ако ги вложиш в музика, но аз лично съм фен на оригиналните неща, за това и не бих взел обикновена музика и да слагам някакви неща по колата.

Ако трябва да сме точни в моето сравнение, обикновената музика ми звучи точно като ВЕФ, а ХК ми звучи като да речем от тия старите касетофони с двете касетки и две колони отстрани :mhihi: Доста по-добре от веф, но доста по-зле от малко по-големите колони от едно време, да речем отделен усилввател и колони на Респром :mrgreen:

Малко прекалявате с изказванията :kuku: :mhihi: ,стига сте плашили хората.Не е вярно това,че звучт като вефче,респром и т.н.Свири доста добре,като искате да ви бумти в колата - поръчайте си го,тва че си колата е имала Bose ,не значи че всяко Ауди и т.н е с Bose ,да не говорим ,че пред Bang & Olufsen всичко издиша :mhihi:
Отделно,всеки слага колони молони ей така,все едно пастет на филия - с малко повечко сметки и знания,може да се промени звука,ама тея дето им бумтят номерата - са ми смешни просто ,извинявайте ама айде стига глупости ,че е вефче :mrgreen:
Качествен звук за 900лв няма,не и ако се направи специално за тази кола :mhihi:
Братовчед ми от проба грешка на 2 пъти припада от силата на звука в колата :kuku: :mhihi: ,щото му било слабо иначе :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 14 Ное 2011, 17:15

JTD написа:Аз съм с комби и Харман музика.
Има 3 говорителя в предната врата, един в задната врата и "буфери" от двете страни на багажника. Или демек са общо 10 говорителя, по 5 за лява и дясна страна на колата.

Колега , Харман озвучаването за е46 комби и седан не го ли дават с 12 говорителя ? обикновенното хай-фай го дават че е с 10 говорителя.

BMW OEM Harman Kardon 12 Speakers & Amp Complete System
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 14 Ное 2011, 17:29

Gqbriel написа:
JTD написа:
slawunder написа:
JTD написа:Ами аз не съм много навътре с "обикновената" музика, защото не съм виждал "стандартната" музика на комбито къде е, ама предполагам, че е на същото място предвид възможността за поставянето им на друго такова.
Иначе предишната ми кола беше с "Bose" и сега този "Харман" ми звучи малко като Веф :mhihi:

Стига де , вярно ли е като Вефче ..... защото търся кола, която е с Харман К. или не е чак такава екстра, ако си пипна стоковата музика ще е същият ефект така ли ?

Ами аз го сравнявам с предишната ми кола, в която 4 години слушам на Босе.
За това едно от изискванията ми (като разбрах, че може и да си взема Е46-ца) беше задължително да е с ХК. За да не повръщам по светофарите от болка в ушите. :mhihi:
Та за това като я сравня с Босе-то липсва доста от звука.
Вярно, че за тези 900лв ще докараш по-добър звук от ХК, ако ги вложиш в музика, но аз лично съм фен на оригиналните неща, за това и не бих взел обикновена музика и да слагам някакви неща по колата.

Ако трябва да сме точни в моето сравнение, обикновената музика ми звучи точно като ВЕФ, а ХК ми звучи като да речем от тия старите касетофони с двете касетки и две колони отстрани :mhihi: Доста по-добре от веф, но доста по-зле от малко по-големите колони от едно време, да речем отделен усилввател и колони на Респром :mrgreen:

Малко прекалявате с изказванията :kuku: :mhihi: ,стига сте плашили хората.Не е вярно това,че звучт като вефче,респром и т.н.Свири доста добре,като искате да ви бумти в колата - поръчайте си го,тва че си колата е имала Bose ,не значи че всяко Ауди и т.н е с Bose ,да не говорим ,че пред Bang & Olufsen всичко издиша :mhihi:
Отделно,всеки слага колони молони ей така,все едно пастет на филия - с малко повечко сметки и знания,може да се промени звука,ама тея дето им бумтят номерата - са ми смешни просто ,извинявайте ама айде стига глупости ,че е вефче :mrgreen:
Качествен звук за 900лв няма,не и ако се направи специално за тази кола :mhihi:
Братовчед ми от проба грешка на 2 пъти припада от силата на звука в колата :kuku: :mhihi: ,щото му било слабо иначе :dunno:

Малко е преувеличено, че пред Bang & Olufsen всичко издишало.
Аз бих казал обратното и ще влезнем в безсмислен спор.
Босе, Харман, Банг.. Това са производители, които са значими и могат да правят техника.

Истината, е че конкретно в Е46 ХК не е кой знае какво. Много по-добре звучи от стандартната музика, но има какво да се желае. Ако не беше по-добре нямаше как да те убедят, като купуваш на чисто нова Е46-ца да се извадиш още 1500Е при поръчката им примерно :mhihi:

Босе-то залага изцяло на индивидуалността. Те взимат даден модел автомобил и специално за него произвеждат акустичните тела. За това няма шанс да си ги закупиш от който и да е дистрибутор на Босе. Но пак навлизаме в полемика и безсмислен спор.

Факт е обаче, че ХК като най-високо ниво на музика предлагано в Е46-ца е на такова ниво ниво каквото стандартно се оборудват други модели автомобили. Не не както се казва "премиум" музика и определено да усетиш брутална разлика от повечето "стокови" озвучения.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 15 Ное 2011, 10:44

JTD написа:
Босе-то залага изцяло на индивидуалността. Те взимат даден модел автомобил и специално за него произвеждат акустичните тела. За това няма шанс да си ги закупиш от който и да е дистрибутор на Босе. Но пак навлизаме в полемика и безсмислен спор.

Идеята не е да влизаме в излишен спор определено,но босе или банг§олуф са чисто индивидуални,незнам за босе но B&O е доста високо,но да е след Харман - :mhihi:
Добре де,може да не ви харесва в Е46,но всичко зависи от това,какво чувате вие (които не ви харесва) ,защо не ви харесва (пак знаете вие),но по-голямата част от хората ,нямат набито ухо за чист звук,и не търсят дълбочина ,плътност и дъра бъра :kuku: в озвучението,да не говорим,че само 1 салон кожа или не влия страшно много на качеството
:yes:
И пак ХК пред сток - ХК :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 15 Ное 2011, 10:44

JTD написа:

Идеята не е да влизаме в излишен спор определено,но босе или банг§олуф са чисто индивидуални,незнам за босе но B&O е доста високо,но да е след Харман - :mhihi:
Добре де,може да не ви харесва в Е46,но всичко зависи от това,какво чувате вие (които не ви харесва) ,защо не ви харесва (пак знаете вие),но по-голямата част от хората ,нямат набито ухо за чист звук,и не търсят дълбочина ,плътност и дъра бъра :kuku: в озвучението,да не говорим,че само 1 салон кожа или не влия страшно много на качеството
:yes:
И пак ХК пред сток - ХК :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 15 Ное 2011, 12:36

bmw318is4 написа:
Има 3 говорителя в предната врата, един в задната врата и "буфери" от двете страни на багажника. Или демек са общо 10 говорителя, по 5 за лява и дясна страна на колата.

Колега , Харман озвучаването за е46 комби и седан не го ли дават с 12 говорителя ? обикновенното хай-фай го дават че е с 10 говорителя.

Ами аз броя тези говорители, които се виждат.
Ако има скрити още два говорителя може, но дори и за части да се заровиш ще видиш, че може да поръчаш максимум 5 различни говорителя и като ги умножим х2 за ляво и дясно правят 10. Не знам от къде е тази информация, която си дал.
Може на седан да са 12 примерно, но на комбито са 10.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 15 Ное 2011, 19:23

колеги в тази насока искам да кажа, че и на мен ми е интересно да разбера с каква музика съм, защото имам само бизнес СД (не е харман със сигурност), но в сравнение с колите на приятел - която е 2004 и е само с касетка; и старото ми купе на което смених в "тояга-плевен" оригиналния блаупункт и нокиа говорителите със СД и елипси 6/9 инча с магнит колкото тясната страна (иначе казано истински 50 вата музикална мощност заедно с някакви шумо изолации) и сега колата ми свири в пъти по-добре от тази на приятеля ми и с няколко идеи по-добре от старата ми кола. в багажника всичко е затворено с капаци и не знам с какви и колко говорители съм....много съм доволен от музиката в колата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 15 Ное 2011, 19:51

JTD написа:
bmw318is4 написа:

Ами аз броя тези говорители, които се виждат.
Ако има скрити още два говорителя може, но дори и за части да се заровиш ще видиш, че може да поръчаш максимум 5 различни говорителя и като ги умножим х2 за ляво и дясно правят 10. Не знам от къде е тази информация, която си дал.
Може на седан да са 12 примерно, но на комбито са 10.

:OT:
Моя грешка , информацията която съм копирал горе за 12-те говорителя е от е46 седан 323и

а при комбитата както се вижда наистина са 10 говорителите

Hallo,
ich werde in Kürze einen E46 Touring bestellen. Nun gibt es von BMW die verschiedensten Möglichkeiten, Sound in den Wagen zu bringen:
-Hifi-Paket mit 10 Lautsprechern
-Harman Kardon Hifi-Paket mit 10 LS

Но като цяло звукът на една такава харман система ще е значително по добра от стандартната , включва усилвател и т.н. изобщо друга работа си е , а и цената на която я продават свалена от коли не е малка :ok:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 318ш Evolution !!
Мечтае да кара: ///M3

Мнение от slawunder » 16 Ное 2011, 0:24

taba4ko написа:колеги в тази насока искам да кажа, че и на мен ми е интересно да разбера с каква музика съм, защото имам само бизнес СД (не е харман със сигурност), но в сравнение с колите на приятел - която е 2004 и е само с касетка; и старото ми купе на което смених в "тояга-плевен" оригиналния блаупункт и нокиа говорителите със СД и елипси 6/9 инча с магнит колкото тясната страна (иначе казано истински 50 вата музикална мощност заедно с някакви шумо изолации) и сега колата ми свири в пъти по-добре от тази на приятеля ми и с няколко идеи по-добре от старата ми кола. в багажника всичко е затворено с капаци и не знам с какви и колко говорители съм....много съм доволен от музиката в колата.

Koлега ,

колко ти струва преправянето на музиката с колонките и работата по колата и изолациите ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 16 Ное 2011, 1:04

По темата, аз съм с HK, харесва ми как свири, особено с flac дискчета. Преди точно една година имах невероятната възможност да карам 3 дни Мазда 6 Sedan с най-високото ниво на оборудване и Bose музика, голям кеф беше, вероятно по-добре от HK, но говорим кола 2010 vs 2003, а и съм пристрастен с BMW, аз съм доволен, но може и да не съм такъв аудио капацитет.

Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 16 Ное 2011, 20:09

taba4ko написа:колеги в тази насока искам да кажа, че и на мен ми е интересно да разбера с каква музика съм, защото имам само бизнес СД (не е харман със сигурност), но в сравнение с колите на приятел - която е 2004 и е само с касетка; и старото ми купе на което смених в "тояга-плевен" оригиналния блаупункт и нокиа говорителите със СД и елипси 6/9 инча с магнит колкото тясната страна (иначе казано истински 50 вата музикална мощност заедно с някакви шумо изолации) и сега колата ми свири в пъти по-добре от тази на приятеля ми и с няколко идеи по-добре от старата ми кола. в багажника всичко е затворено с капаци и не знам с какви и колко говорители съм....много съм доволен от музиката в колата.

Прати ми на ЛС рамата ако искаш и ще ти кажа с каква музика ти е излязла заводски колата ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 17 Ное 2011, 0:28

Koлега ,

колко ти струва преправянето на музиката с колонките и работата по колата и изолациите ?

На мен в тояга ми взеха 90лв за поставянето на елипси,но не ми хареса звука и върнах оригиналните колони.Ако мислиш да сменяш плеъра или да сложиш усилвател може,иначе от опит ти казвам,че business-a с елипси 6x9(JBL),е по-зле от стоково.

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 17 Ное 2011, 11:26

Аз съм ъпгрейдвал от 10-говорителя към Харман в седан 2003. Разликата е осезаема. Хармана за сега ме кефи.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Мнение от Amatior4o » 17 Ное 2011, 11:38

И аз малко да се включа. Това което колегите по назад бяха писали си е така. Х/К системата е далече от това което би си помислил човек като чуе за тази марка, но все пак си е с класи над стоковата музика.
По принцип бизнес цд-то много спъва и самата система. Не мога да се сетя в на кой колата се бях качвал на последната ни среща на е46, но в неголата кола с афтърмаркет mp3 плеър и стокови колони се получаваше много по-качествен звук и бас.
Минуса на друг ЦД плейър е, че таблото става доста по-грозно с допълнителното слагане на пластмасова шина. Не знам как седи положението с динавин или с оригинална навигация.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 318ш Evolution !!
Мечтае да кара: ///M3

Мнение от slawunder » 21 Ное 2011, 0:07

Amatior4o написа: Не знам как седи положението с динавин или с оригинална навигация.

????? :ok:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46