покупка на бмв 525 их

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: покупка на бмв 525 их

Мнение от Пресиян Василев » 02 Ное 2011, 20:37

Бреи то калибрата стегната кола била викаш :mhihi:
Слушаи колега иХ-а е специална кола.ако ти харесва и допада на сърцето стига си го мислил взимаш и толкова .Не всички неща ще оправяш наведнъж ,полека,поетапно и така.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 03 Ное 2011, 7:57

ИХа вози малко по твърдо от стокова 34а :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525ix Audi 100

Мнение от vice77 » 03 Ное 2011, 11:41

Колеги,моля някой,ако може да пусне линка (или друг начин) за книгата на български за ремонт на Е34 :help: опитвах да я сваля от форума,но нещо нестава...или някакво инфо за обслужване и ремонт на 525ix.Благодаря на Милен от Русе за съветите,които ми даде :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от vice77 » 05 Ное 2011, 9:25

Колеги,дайте инфо за автомата...кой модел е?ако някой има инфо за предницата,схеми на окачването или нещо подобно,моля да сподели,че в книгата няма нищо за их! :confused: Благодаря

Потребител
Аватар

Мнение от vice77 » 13 Ное 2011, 10:05

Пичове,моля дайте инфо за ходовата част,че немога да намеря никаде нщо и полудях :!: :conf: явно са малко колегите с их-ове....Търсих къде ли не,но за тоя модел нищо.В книгата,която е на БГ ,няма никакво инфо нито за предницата,нито за скоростите,а и във форума почти няма теми за их :shock: КОЛЕГИ,ако някой знае линк или някаква схема,книга,картинката, на ходовта част нека помага,пък ще се видим на :bchug: и яко ще почерпя! Успех!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 14 Ное 2011, 9:19

Заповядай http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... ne/browse/ , и другия път с VIN-а на колата . Малко криво това окачване откъм части демек индивидуал го дава тоя их :mhihi: и ако си намериш някъде добро възстановяване на шарнирни връзки някъде добре ще ти дойде иначе си е мъка. Успех.

Потребител
Аватар

Мнение от vice77 » 14 Ное 2011, 12:01

vladobate написа:Заповядай http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... ne/browse/ , и другия път с VIN-а на колата . Малко криво това окачване откъм части демек индивидуал го дава тоя их :mhihi: и ако си намериш някъде добро възстановяване на шарнирни връзки някъде добре ще ти дойде иначе си е мъка. Успех.

Еваларка бате Владо :clap: ето това ми трябваше да видя детайлите и ще ми е доста по-лесно при разглобяването,а не да гледам и да умувам... :dummy: много ти благодаря за инфото,а ако някой има книга за их и я продава-копувам :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 28 Ное 2011, 19:00

колеги, имам един хипотетичен въпрос - примерно имам их и лятото не искам да карам постоянно 4по4, възможно ли е да се извадят предните полуоски и колата да си върви само на задно?
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 28 Ное 2011, 19:11

Бе то всичко може ма някак смешно идва. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 28 Ное 2011, 19:39

rottweiler написа:колеги, имам един хипотетичен въпрос - примерно имам их и лятото не искам да карам постоянно 4по4, възможно ли е да се извадят предните полуоски и колата да си върви само на задно?

Нали си наясно, че 30% от въртящия момент отива отпред.
Не знам дали тази раздатъчна кутия може да прехвърля 100 % от въртящия момент в едната посока. С х-драйв се хвалят, че го правят, но твоят модел няма много общо с х-драйв.

Отделно, ако раздатката прехвърля въртящ момент на същия принцип като виско шпера и както стана ясно съвсем на скоро от една тема, че виското доста бързо сдава багажа, да не скапеш раздатката за лудо?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 28 Ное 2011, 19:46

колеги писах хипотетично. нямам их. загледах ги тия дни в мобилето. и ми стана интересно по въпроса който питах.
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от vice77 » 30 Ное 2011, 8:52

rottweiler написа:колеги писах хипотетично. нямам их. загледах ги тия дни в мобилето. и ми стана интересно по въпроса който питах.

Колеги,наистина мисля,че ще бъде интерсено,ако някой знае нещо по въпроса да сподели...ако няма да има проблем с електрониката или раздатъчната кутия(може въобще да неиска автомата да отлепи или да свети блокажа постоянно) може да се проба... :kuku: колко ни е акъла...ама после да няма :dummy: :banghead:

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 13 Дек 2011, 10:19

ИХа вози малко по твърдо от стокова 34а :yes:

може би защото стабилизиращите щанги са по дебели.
rottweiler написа:
колеги, имам един хипотетичен въпрос - примерно имам их и лятото не искам да карам постоянно 4по4, възможно ли е да се извадят предните полуоски и колата да си върви само на задно?

Това е пълна глупост :!:
иначе за да стане трябва да се завари раздатката ,нещо като заварен диф.
другият начин е да се махне предното и един нормален кардан.
И в двата случая колата ще завива като лада,може би и по зле

Потребител
Аватар

Мнение от vice77 » 20 Яну 2012, 19:07

Привет колеги.Едно питане леко извън темата,но ще си го позволя,понеже има доста хора с повече опит :) Преди няколко дни ми изпадна опел вектра 91г.2.л 115к.с....4х4 (работещо)обачеее с газ, ОЗ рейсинг,нови гуми+летни...върви,като луда за..500 лв. :lalala: доста я въртях и покарах....ами да ви кажа в управлението и проходимоста почти не отстъпва на "батко" си тая гад бе.Направо останах очарован...въпроса ми е:някой карал ли ги е 525их и вектрата 4х4 и има ли наблюдения..опелката можеш да я въртиш на място(ама все едно си в жигулка :mhihi: ),докато BMW-то по някое време захожда и можеш да го изпуснеш?има ли прилики в задвижването или са тотално различни,като концепция и работа? Ще ми бъде интересно,ако някой е в час да сподели.Успех!

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 26 Мар 2012, 12:40

vice77 написа:Привет колеги.Едно питане леко извън темата,но ще си го позволя,понеже има доста хора с повече опит :) Преди няколко дни ми изпадна опел вектра 91г.2.л 115к.с....4х4 (работещо)обачеее с газ, ОЗ рейсинг,нови гуми+летни...върви,като луда за..500 лв. :lalala: доста я въртях и покарах....ами да ви кажа в управлението и проходимоста почти не отстъпва на "батко" си тая гад бе.Направо останах очарован...въпроса ми е:някой карал ли ги е 525их и вектрата 4х4 и има ли наблюдения..опелката можеш да я въртиш на място(ама все едно си в жигулка :mhihi: ),докато BMW-то по някое време захожда и можеш да го изпуснеш?има ли прилики в задвижването или са тотално различни,като концепция и работа? Ще ми бъде интересно,ако някой е в час да сподели.Успех!

Гледам на калибра залиташ :D
какво стана с тоя Их ,ако ти е писнал направи една оферта и да идваме да го гледаме

ПредишнаСледваща

Назад към E34