BMW 324TD-проблеми със скоростта
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
BMW 324TD-проблеми със скоростта
Здравейте!...та значи имам следния проблем с 324TD:пали и се форсира идеално,но на 4-та скорост вдига наи-много150km/h,а на 5-та-160!Гори ми около 10 в града и 8 на дълго(незнам дали е много?).Филтрите са нови,резервоара е пълен до горе,сондата не е затлачена,при тест не показва проблеми в електрониката и дюзите са нови,а на 160 забива нос?Когато започне да се спъва и стрелката на економайзера се връща и показва по-малък разход(затова си мисля,че проблема ще е в електрониката).Иначе до 160 е"стрела"...
Някой може ли да ми помогне с този проблем,защото незнам вече къде да го търся?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
А на по малките скорости забива ли пак моцуната
предполагам около 3200 -3500 оборота се върти забиването
п.с.Имам идентичен проблем и не мога да го определя от какво е даже при по усилени тестове като чели осезаемо се намалява забиването но още не съм разбрал от какво е.
Като че се отпушва. Пробвал ли си при плавно ускоряване дали е така

предполагам около 3200 -3500 оборота се върти забиването

п.с.Имам идентичен проблем и не мога да го определя от какво е даже при по усилени тестове като чели осезаемо се намалява забиването но още не съм разбрал от какво е.
Като че се отпушва. Пробвал ли си при плавно ускоряване дали е така

Re: BMW 324TD-проблеми със скоростта
presley написа:Здравейте!...та значи имам следния проблем с 324TD:пали и се форсира идеално,но на 4-та скорост вдига наи-много150km/h,а на 5-та-160!Гори ми около 10 в града и 8 на дълго(незнам дали е много?).Филтрите са нови,резервоара е пълен до горе,сондата не е затлачена,при тест не показва проблеми в електрониката и дюзите са нови,а на 160 забива нос?Когато започне да се спъва и стрелката на економайзера се връща и показва по-малък разход(затова си мисля,че проблема ще е в електрониката).Иначе до 160 е"стрела"...
Къде прави диагностиката и какво точно ти казаха?
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
Правил съм диагностика на различни места,но нищо!На 1-ва,2-ра и 3-та се издува до край(5500об/мин.),но 4-та и 5-та са проблем(около 4000об.мах.)Голяма загадка е понеже е твърде старо за да има електронно ограничение на скоростта,а ако не му стига гориво,няма да се форсира и в ниските скоростти.
Абе да не е свързано с ABS-са и когато той е в авария(като моя) да си ограничава скоростта?
Абе да не е свързано с ABS-са и когато той е в авария(като моя) да си ограничава скоростта?
Бегай в Юве на Симеоновско шосе да ти направят диагностика. На мен ми мирише на някой датчик че се ебава.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Понеже прехвалените майстори неможаха да открият проблема,се наложи сам да се оправям...И ако някой има такав проблем,може да му помогна.Сега да ви обясня какъв беше дефекта:
Много просто-някой специалист беше разменил вакуумите за управление на турбото и клапана за рециркулация на газовете.Сега е "пушка"и ми падна разхода
Много просто-някой специалист беше разменил вакуумите за управление на турбото и клапана за рециркулация на газовете.Сега е "пушка"и ми падна разхода

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
юве и аз преди имах много добри впечатления ама наскоро ме върнаха с думите че колата ми била перфектна и това че отзад изпушвали сажди било напълно в реда на нещата
... МНОГО ми паднаха в очите. просто като видят по-стара кола и не им се занимава. и нямах избор трябваше да се цапам уикенда...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
И мен в ЮВЕ ме претупаха за 10мин, ебати 40лв за диагностика и нито компресия ми измериха, а мен точно тва ме съмняваше. Само газ анализатор, дето така и неможаха да я вкарат в нормите. И в крайна сметка, ми казаха, че е за реглаж на клапаните, а аз точно от реглаж я карам и всичко й било ОК - по запалването (тва пък как го веде?! кабелите ми за нищо не ставаха) и по инжекцията.. и дебитомера ми казаха, че ми бил ОК ей така на око.
А кат отворихме мотора се оказа, че е за хвърляне целия, дебитомера и сумати други неща. А според тея от ЮВЕ само 1 реглаж на клапани и е "перфектен батко, нема се притесняваш"
та исках да кажа, че изобщо не съм доволен от сервиз ЮВЕ, най-вече от отношението, че гледат само да те претупат на бързо и всичко ти е наред..
А кат отворихме мотора се оказа, че е за хвърляне целия, дебитомера и сумати други неща. А според тея от ЮВЕ само 1 реглаж на клапани и е "перфектен батко, нема се притесняваш"

та исках да кажа, че изобщо не съм доволен от сервиз ЮВЕ, най-вече от отношението, че гледат само да те претупат на бързо и всичко ти е наред..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Аз за това си лежа под колата сам
Вече нема дефект на тая кошница който да ме изненада 

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Да взема при тебе да почна да идвам
Не е като да няма неща за доизкосуряване 

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- steeN
- старши ентусиаст
-
на мен поне не ми взеха пари, казаха ми изпратиха ме с думите: "момче ако искаш единственото, което можем да направим е да ти счупим нещо".
то хубаво да лежиш сам, ама аз изпитвам остра липса на инструменти и разни уреди като газов анализатор например без който ръцете ти са малко или много вързани... не си е работа да ходиш да миришеш отзад ХАХА
то хубаво да лежиш сам, ама аз изпитвам остра липса на инструменти и разни уреди като газов анализатор например без който ръцете ти са малко или много вързани... не си е работа да ходиш да миришеш отзад ХАХА
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
Аз между другото от Юве съм много доволен но от майсторите там и по-точно само един! А от диагностиците никога не съм имал добро впечатление
Най-мразя някой като ми каже че колата ми била самоделка и не можело да се напраи хубаво
Верно че е самоделка ма що тоя не каже сега нещо... да го кача да го повозя да си оцапа памперса

Най-мразя някой като ми каже че колата ми била самоделка и не можело да се напраи хубаво

Верно че е самоделка ма що тоя не каже сега нещо... да го кача да го повозя да си оцапа памперса

- steeN
- старши ентусиаст
-
преди като имах м10б18 много добре настроиха дебитомера заспа всичко ама сега, се излигавиха закачиха тестера за грешки нямало грешки, гледа CО то в нормите... баси диагностиката
абе жестоко се бъркаш
ма неволята учи...

karadimov написа:то освен да се надрусаш от изгорелите газове друго няма да направиШ!!!
абе жестоко се бъркаш

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
Ми мирис веднага я усещам кога е богата и кога бедна
Като отидох там само да я видят на газоанализатора и оня като го закачи беше почти в нормите
Напрао носъ ми е да си *б* и газанализатора
А па по усет веднага усещам във вървежа кога има нещо и се отстранява или същата нощ или на другия ден ако съм свободен
Напрао имам чуството че колата ми е като продължение на тялото
Най-малкото отклонение в нормалната работа на каквото и да било го усещам
ЛУДНИЦА 

Напрао носъ ми е да си *б* и газанализатора

А па по усет веднага усещам във вървежа кога има нещо и се отстранява или същата нощ или на другия ден ако съм свободен

Напрао имам чуството че колата ми е като продължение на тялото

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2