Дневни светлини при Е36?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Дневни светлини при Е36?

Мнение от Божил|Божилов » 09 Ное 2011, 22:08

Освен това дочух,че ако имаш ксенон на дългите няма как да се намали процента на светлина.Докато,ако си с обикновенна крушка(халогенна) номерът се получава ;) Един колега от нашият клуб е с DRL и си го е направил да светят дългите.Говорих с него и той ми каза,че можеш да си го настроиш,ако искаш, да свеят само късите,само габаритите,само дългите...както искаш ;) Ако някой има интерес,мога да попитам има ли в наличност,каква е цената,инструкции за монтаж. :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Мнение от MPOWERfan » 09 Ное 2011, 22:22

Божил|Божилов написа:Освен това дочух,че ако имаш ксенон на дългите няма как да се намали процента на светлина.Докато,ако си с обикновенна крушка(халогенна) номерът се получава ;) Един колега от нашият клуб е с DRL и си го е направил да светят дългите.Говорих с него и той ми каза,че можеш да си го настроиш,ако искаш, да свеят само късите,само габаритите,само дългите...както искаш ;) Ако някой има интерес,мога да попитам има ли в наличност,каква е цената,инструкции за монтаж. :bchug:

Дам и аз така знам за DRL-а,но тои се монтира допълнително аз се чудех дали не може нещо по default да се направи но маи не става,трябва или канадско реле или DRL. :bchug:
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Божил|Божилов » 09 Ное 2011, 22:49

Мисля,че DRL-а върши същата работа..Замислил съм да слагам,че да видим какво ще се получи... С ксенон съм на дългите :oops: и затова мисля да си го настроя да се пускат автоматично късите ;) Ако не се лъжа,цената му не беше повече от 50лв. Като го сложа ще пиша. ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MPOWERfan » 09 Ное 2011, 22:55

Божил|Божилов написа:Мисля,че DRL-а върши същата работа..Замислил съм да слагам,че да видим какво ще се получи... С ксенон съм на дългите :oops: и затова мисля да си го настроя да се пускат автоматично късите ;) Ако не се лъжа,цената му не беше повече от 50лв. Като го сложа ще пиша. ;)

Пиши коллега ако сложиш. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 09 Ное 2011, 23:08

MPOWERfan
Колега не те знам какви крушки си сложил за габарити,но приличат малко на дневни светлини(от снимката ти в подписа) ;)
Въпросното реле го видях оригинално в ebay и струваше 50$ което никак не е малко :)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

Потребител
Аватар
Кара: e36 318i
Мечтае да кара: самолет

Мнение от valter123 » 09 Ное 2011, 23:32

Аз пък преди 4 дни си направих колата да ми светне късите светлини и габарити на контакт без да променям нищо по колата. Използвах - 1бр реле, 2 диода 1н4007, обикновенно ключе, светодиод и малко жица. Запоих кабелчетата на кабелите на ключа, като за 2та габарита ги разделих с диоди да не прехвърлят напрежение. До скоростния лост си сложих ключе за зимен и летен период със светодиод като са ми запалени фаровете той свети. Ако някой има някакъв интерес да си го направи ще му кажа как става най лесно. Може също като се използват 2бр. транзистори и се вземе сигнал от лампата на алтернатора или маслото за да се запалят фаровете, след като изгасне определената лампа. Мизерията и заканата да не си давам 20левките на другарите от КАТ :mhihi: какви щуроритий ме карат да правя само :bang:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MPOWERfan » 09 Ное 2011, 23:41

dicho0o написа:MPOWERfan
Колега не те знам какви крушки си сложил за габарити,но приличат малко на дневни светлини(от снимката ти в подписа) ;)
Въпросното реле го видях оригинално в ebay и струваше 50$ което никак не е малко :)

Така си взех колата колега,не съм сменял крушките но маи са си обикновени.А за релето наистина е скъпичко за тези пари маи по-добрe DRL. :)

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 10 Ное 2011, 0:49

http://smartdrl.com/
Имам преки наблюдения над предлагания модул от този сайт и вече втора година няма проблем. Има и функция "изпрати ме".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 10 Ное 2011, 11:59

това от линка е много разумен вариант а реалано не се различава много от идеята на оригиналните релета..
аз правих запитване в саита им ..
мисля си да тествам едно ..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 10 Ное 2011, 15:21

ares2 написа:това от линка е много разумен вариант а реалано не се различава много от идеята на оригиналните релета..
аз правих запитване в саита им ..
мисля си да тествам едно ..

Сподели мнението си като го монтираш ;)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 10 Ное 2011, 16:01

ще кажа да.. само д го купя тия дни
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 10 Ное 2011, 23:26

Да взема и аз да се включа в темат. От доста време мисля да си направя дългите да светват след като запаля колата. В началото исках да си намеря оригиналното синьо реле: http://www.unofficialbmw.com/e36/electr ... ights.html но се оказа, че цената не си заслужава. Сега обмислям варианта как точно да го направя, за да се включват дългите заедно с габаритите когато запаля двигатела. Вариантите са няколко.
1. да се ползва модул от тези, които се предлагат на пазара - избора е богат, но ме спира това, че на дългите също забодох ксенон и варианта с намаления интензитет на светене няма да се получи.
2. да си направя аз един модул - тук има поне две решения, но на мен ми се иска да светват фаровете когато алтернатора започне да зарежда. Проблема е, че не успях да открия "нещото", към което да свържа моята схема. Предполагам, че е реле, но не го намирам въпреки, че когато алтернатора започне да зарежда есно се чува някакво превключване и лампите в купето светват по-ярко. Има вариант да свържа схемата към лампата на алтернатора, която е на таблото, но тя угасва веднага след запалването.
3. да се ползва реле за време, което да включва фаровете или дневните светлини определено време след запалване на автомобила. Аз нещо не ги обичма тези релета за време и това е нещо като много резервен вариант.
Определено съм решил да си направя дневни светлини, които да светят заедно с габаритите и при включване на късите, схемата на дневните светлини да се шунтира.
Оригиналното реле за дневни светлини при Е36 е предшественик на лайт модула в Е38 и Е39. На снимката от лина ксе виждат три чипа, които реално позволяват да се регулира тока, който протича през крушките. По този начин може да се зададе колко ярко да светят. При Е36 това е фиксирано, а при по-новите БМВта може да се програмира. Има една вероятност и при Е36 да се програмира, но не съм абсолютно сигурен.
Последна промяна stony1 на 11 Ное 2011, 19:00, променена общо 1 път
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 11 Ное 2011, 14:15

колега а ако намеря това реле от канада? как може да го монтираме?
само заменя ли се или се доработва по инсталацията нещо
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 11 Ное 2011, 15:03

ares2 написа:колега а ако намеря това реле от канада? как може да го монтираме?
само заменя ли се или се доработва по инсталацията нещо

Направо намери две :D Аз търсих от кандския ebay, но нещо не ми допадна цената, а и с доставката до БГ стана доста неизгодно. Ако имаш релето, замени това, което е на колата с това за дневните светлини. Всичко трябва да си работи без проблем. Поне по схемите не съм виждал да има разлика.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 11 Ное 2011, 15:14

аз имам кои да на помоля да обиколи някоя морга там и да попита..
предполагам че Е36 ци ще се намерят някъде
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36