относно 4ерен пу6ек
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: относно 4ерен пу6ек
koleto_78 написа:повече и от моята плевенската ли пуши
Поне 5 пъти повече от Плевенската

- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
TRR написа:virtualchild написа:И аз бях така преди да сменя маслото с 0w30 long life - пишеше в tis, че самото масло е направено за по-малко пушаци.
Сега няма облак вече дори и да я натискам.
Тогава точно смених и филтър картерни газове и едно уплътнение на турбината, което беше протекло - може да има връзка...
А преди, когато е пушила, гореше ли масло? Иначе ако не гори каква може да е връзката между пушека и маслото![]()
При мен пуши леко като е на място, изпушва малко повече при тръгване, а като я сритам бълва черен облак ... уж всичко й е наред. Вече всеки път зареждам на различна бензиностанция, но не виждам промяна в пушека, само в разхода. Маслото е 5W40 Motul и не е изгорила нищо за 8000km. След 2-3 седмици предстои смяна, ще сменя и филтъра на картерните газове и да видим дали ще има промяна.
Доливах преди да го сменя, но и старото масло беше някакво менте.
Когато се отвореше ЕГР на дъното на тръбата се виждаше масло.

- Sorrow
- кандидат ентусиаст
-
Изключих това, предполагам това е дебитомера?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Sorrow написа:Изключих това, предполагам това е дебитомера?
И има ли разлика? По - добре? По - зле?
- Mitiracing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR
Почнах да се вкарвам и аз в разни филми с тез пушаци,и при мен изпушва но малко за секунда и то само като я намачкам до ламарината иначе не виждам нищо друго,но разлика има с балгарската нафта и с италианската с която съм в момента.Съмнява ме ,че някъде имам лек пробив по турбопърищата но не мога да разбера откъде,чува се едно странно свирукане като я закрепя на около 1500 оборота,снощи свалих интеркулера и ми се видя омалсен в горната част отдясно а отдоло имаше масалце.Смених гумения пръстен от турбината към маркуча с някакъв модифициран в БМВ,казаха ,че старият модел не се произвеждал и тва му е заместителя.Сега чакам да ми кажат дали някъде има някой хартисал интеркулер да го пробвам.Колкото до дебитомера,няма ли да го даде като грешка при откачането и пробите?
- _RESPECT_
- Потребител
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: 750
Наща също пушеше като трабант , но се оказа от горивото имаше некачествена пратка , даже сецаше

Над смълчаните полета дрифтят черни БеЕмВета, Гуми, прекъсвачи чуват... Куки не кротуват. ...Турботата Бууст надуват, съединители боксуват.. Гумите, ще свършат вече, асфалта се опееече ..... Вчера , вчера опел астра , размазахме го като паста . Трябва , трябва да се гони фара , двигателя му пааада .Бордовете , ще се палят , собствениците ругаят. Зимата настъп вече , борда на далееееече .
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
малко извън темата , може ли да пуши от запушен катализатор че аз съм си още с оригиналните и си пропушва при потегляне , другото което е при натискане намирисва малко на сяра та затова се чудя дали има някаква връзка
- Sorrow
- кандидат ентусиаст
-
armagedon01 написа:Sorrow написа:Изключих това, предполагам това е дебитомера?
И има ли разлика? По - добре? По - зле?
Успях да я пробвам само на място - изпуши един облак и след това нямаше нищо, но за да съм по-сигурен днес ще я покарам и ще потвърдя със сигурност.
UPDATE: След още каране резултатът е идентичен - изпушва 1-2 пъти и след това колкото и да я настъпвам не пропушва.
- Sorrow
- кандидат ентусиаст
-
Между другото като изключих дебитомера ми светна check engine лампата, но днес като го включих не се махна. Нормално ли е и да не би трябва да се покара малко, за да изчезне?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Нормално е - трябва някой да ти изчисти грешката.
Значи без дебитомер колата не пуши? Значи си за нов...
Значи без дебитомер колата не пуши? Значи си за нов...
Si non confectus, non reficiat.
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
абе TDS знам че си върви без дебитомер , ама тия нашите вървят ли с откачен дебитомер 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Вървят.
Просто влиза във вид авариен режим, при който предварително са зададени стойности за въздушната маса.
След откачането на дебитомера има 2 варианта:
1. Колата се държи по същият начин или по-зле в сравнение с поведението и при включен дебитомер - значи дебитомера е наред.
2. Колата "живва" значително, дребни проблеми като пушене, придърпване, "дупки" в ускорението и т.н. изчезват - значи дебитомера е за смяна.
Sorrow - заповядай да изчистим грешката (тя се появява само на коли след 06.2003) - и имай в предвид, че дебитомера ти е за смяна.
Изпушването първите 1-2 пъти се дължи на задръстените от сажди катализатори и "налепите" от нагар по генерацията...трябва да изчисти ако покараш по-дълго с работещ нов или разкачения твой дебитомер...примерно едно трипче по магистралата до Пловдив...с малко по интензивно каране

Просто влиза във вид авариен режим, при който предварително са зададени стойности за въздушната маса.
След откачането на дебитомера има 2 варианта:
1. Колата се държи по същият начин или по-зле в сравнение с поведението и при включен дебитомер - значи дебитомера е наред.
2. Колата "живва" значително, дребни проблеми като пушене, придърпване, "дупки" в ускорението и т.н. изчезват - значи дебитомера е за смяна.
Sorrow - заповядай да изчистим грешката (тя се появява само на коли след 06.2003) - и имай в предвид, че дебитомера ти е за смяна.
Изпушването първите 1-2 пъти се дължи на задръстените от сажди катализатори и "налепите" от нагар по генерацията...трябва да изчисти ако покараш по-дълго с работещ нов или разкачения твой дебитомер...примерно едно трипче по магистралата до Пловдив...с малко по интензивно каране

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
el lobo написа:абе TDS знам че си върви без дебитомер , ама тия нашите вървят ли с откачен дебитомер

Онтопик: Нашите също вървят без дебитомер, но влизат в авариен режим.
Si non confectus, non reficiat.
- Mitiracing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR
То лесно смяната,ама не трябваше ли да се адаптира или нещо подобно?