Питане за парното на е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Re: Питане за парното на е46

Мнение от NikVanov » 24 Окт 2011, 9:41

,,Повярвайте ми занимавам се от 10-тина години вече само с климатична техника домашна, промишлена и автоклиматици и съм се сблъсквал хиляди пъти с това и единственото решение е механично почистване с препарат директно върху изпарителя.''

Това решение значи сваляне на таралежа и пръскане през отвора на спрея или и механично се действа?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 2001г.

Мнение от vladobosh » 24 Окт 2011, 10:01

NikVanov написа:Колега, не се заяждаме, но затова е инструкцията, с нея се почва! А зимата климатик се пуска, ако са запотени прозорците за изсушаване. Има една тема за инструкциите, има ги на английски, испански, италиански, полски, руски, сигурно и на други езици. На български не съм намерил още??!!

Благодаря, колега. Тази, на руски, която ще ми свърши най-добра работа никога не ми е попадала. Ако можеш да ми дадеш линк или да ми я пратиш на vladobosh@abv.bg ще ти бъда много благодарен :bowdown: Пък и по-рядко ще пускам теми като тази :lol:
И още едно питане. На този т.н. "бързовар" или нагревател, при загряла кола трябва ли да е топъл или горещ, ако работи? Защото при мен и той и маркучите са студени по всяко време
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 24 Окт 2011, 14:31

NikVanov написа:,,Повярвайте ми занимавам се от 10-тина години вече само с климатична техника домашна, промишлена и автоклиматици и съм се сблъсквал хиляди пъти с това и единственото решение е механично почистване с препарат директно върху изпарителя.''

Това решение значи сваляне на таралежа и пръскане през отвора на спрея или и механично се действа?

Ами моята кола не мирише вече 1 год.след като напръсках само през отворите, пък Вие, ако искате разглобете половината кола...!?? :D
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 24 Окт 2011, 18:03

Чудесно, но това е по-скоро изключение от правилото.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 24 Окт 2011, 18:28

Аз отнякъде бях чувал или чел, че след като климатика е работил е хубаво да се кара няколко минути само на вентилатор - за да изсуши всичко вътре и да не се завъжда гняс. Така и правя и при мен не мирише.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 26 Окт 2011, 9:54

Zagy написа:Аз отнякъде бях чувал или чел, че след като климатика е работил е хубаво да се кара няколко минути само на вентилатор - за да изсуши всичко вътре и да не се завъжда гняс. Така и правя и при мен не мирише.

И си чувал и си чел! :mhihi: В доста теми сме го дискутирали това!
titto написа:
NikVanov написа:,,Повярвайте ми занимавам се от 10-тина години вече само с климатична техника домашна, промишлена и автоклиматици и съм се сблъсквал хиляди пъти с това и единственото решение е механично почистване с препарат директно върху изпарителя.''

Ами моята кола не мирише вече 1 год.след като напръсках само през отворите, пък Вие, ако искате разглобете половината кола...!?? :D

Това е временно решение, със пръскането на въздуховодите само! В един светъл ден, ще почне да понамирисва... :(
Колегата, Oci отдавна беше споделил, че трябва да се напръска изпарителя и да се изплакне след това :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 26 Окт 2011, 10:13

Та за какво беше питането???
Откъде се тръгна...та докъде се стигна... :mhihi:

п.с. аааа...какви гуми да си взема за зимата? :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 26 Окт 2011, 19:06

vavilon написа:
titto написа:

Това е временно решение, със пръскането на въздуховодите само! В един светъл ден, ще почне да понамирисва... :(
Колегата, Oci отдавна беше споделил, че трябва да се напръска изпарителя и да се изплакне след това :yes:

Временно е, да-вече 4-та година нищо не мирише като се пръска профилактично през 3-4 мес. направо през духалките! :D
:OT: Стига сте чели кой какво казва, практиката му е майката..!Да се мие изпарителя, може би е добре, но чак пък толко...? :mhihi:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 26 Окт 2011, 23:14

titto написа:
vavilon написа:
titto написа:

Временно е, да-вече 4-та година нищо не мирише като се пръска профилактично през 3-4 мес. направо през духалките! :D
:OT: Стига сте чели кой какво казва, практиката му е майката..!Да се мие изпарителя, може би е добре, но чак пък толко...? :mhihi:

Да колега прав си ако го пръскаш през един месец хич няма да намирсва или ако сложиш качествен ароматизатор също ще ти свърши работа това е като щрауса как си зарявя главата в земята :mhihi:
Както и да е то затова има хиляди техники и то само за борба с бактериите в климачната техника, всеки да се справя както си знае и както прецени то аз ви казвам как да се направи най-качествено.
Това е все едно да ти тропа нещо по колата и ти да си усилиш музиката и така да си мислиш, че всичко е наред.
Тая тема според мен отдавна трябваше да се заключи първо защото я размихме доста и избягахме от същността и второ защото за този проблем с миризмата има хиляда теми пуснати и просто трябва да се ползва търсачката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 10 Ное 2011, 12:23

Колеги, имам едно питане и да не отварям нова тема ще попитам тук.

със климатроник съм и ми прави впечатление следното. когато съм сложил да топли, например на 25 градуса на Ауто, ако седя на място намаля оборотите на перката. Като тръгна и се движа ги вдига. Същото се получава ако съм на място и натисна газта, държа в оборти, и парното ще се засили. Демек явно следи оборотите на двигателя. Това така ли трябва да бъде?

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 10 Ное 2011, 14:36

Така е, климатроникът отнема част от мощността и качва малко разхода. Безплатен обед няма /освен в капана за мишки де/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 10 Ное 2011, 15:03

Абе аз знам че е така, но като си пуснеш парното не мисля че компресора работи коелга. Единственото което работи е датчика за температура в купето, датчика за температура на антифриза и по това той решава кога да започнеа да вкарва топъл въздух и кога да спре. Немисля че компресора има каквато и да било връзка тука. Той си спи и си почива през зимата. (освен като от време на време не го пускам за да размърда малко но това беше дискутирано в една друга тема)

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 10 Ное 2011, 15:21

Разбира се, че е така. Просто аз под климатроник разбирам климатика, който охлажда, а топлото си идва от мотора, някой дизели обаче имат и допълнителна печка, май.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 10 Ное 2011, 16:21

mistyrain написа:Колеги, имам едно питане и да не отварям нова тема ще попитам тук.

със климатроник съм и ми прави впечатление следното. когато съм сложил да топли, например на 25 градуса на Ауто, ако седя на място намаля оборотите на перката. Като тръгна и се движа ги вдига. Същото се получава ако съм на място и натисна газта, държа в оборти, и парното ще се засили. Демек явно следи оборотите на двигателя. Това така ли трябва да бъде?

Вижда ли се на дисплея да се движи силата на духане ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 10 Ное 2011, 17:34

Дам, движи се. Аз първо по шума усетих че прави така, и започнах да следя по мониторчето и там видях че правилно съм усетил.

ПредишнаСледваща

Назад към E46