Премахване на катализатор
Модератор: Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
Премахване на катализатор
Привет,
Обмислям да заменя катализатора си с права тръба (М50В20 - мотор) - целта е да се вдигне малко мощността (предполагам е зверски запушен, защото не е сменян откакто е произведена колата преди 21 г.) или поне да си сложа гърне без катализатор. Някой правил ли е подобна интервенция и имал ли е проблеми след това с при минаване на технически преглед, например?
Казаха ми, че имало фирми, които изкупуват стари катализатори. Някой знае ли в София или Пловдив такива и горе-долу какви пари дават за нашите катализатори
Поздрави,
D
Обмислям да заменя катализатора си с права тръба (М50В20 - мотор) - целта е да се вдигне малко мощността (предполагам е зверски запушен, защото не е сменян откакто е произведена колата преди 21 г.) или поне да си сложа гърне без катализатор. Някой правил ли е подобна интервенция и имал ли е проблеми след това с при минаване на технически преглед, например?
Казаха ми, че имало фирми, които изкупуват стари катализатори. Някой знае ли в София или Пловдив такива и горе-долу какви пари дават за нашите катализатори

Поздрави,
D
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: Премахване на катализатор
Вземаш си 1 метър убава тръба Ф45 - ма я мерни диаметро, че мое и по дебела да ти е
, ще ти стигне за целта, ма зависи де режеш все пак, проблем при ГТП никви, що - ни нам. Изкупуването на катализатор - отиваш в купува - продава и намираш човеко. Действай.
А, и 1 спортен китаец за 10 луево, и пернишко гоулф не мой ти се опне - опит
, всяка заран и вечер ги тормозя, ша им искочат буталата да видят кой ги тормози 

А, и 1 спортен китаец за 10 луево, и пернишко гоулф не мой ти се опне - опит

Добре си решил,но аз бих ти препоръчал да сложиш резонатор вместо правата тръба.Защо...много е коментирано във форума.Иначе аз имам перфектно резонаторно гърне за целта,двуцевка,специално за нашите коли,ако решиш драсни едно лс (само дано не ме санкционират) 

- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
не слагай само права тръба щото много бързо ще ти заминат гърнетата назад. винаги с някъф резонатор (те са две тръби така че сигурно ше са два резонатора при тебе). повече от 250 лева не давай обаче за смяната. или дори ако ти изкупят катализатора направо за без пари искай да е.
georgivar написа:ако ти изкупят катализатора направо за без пари искай да е.
Това е голяма грешка!За моя катализатор ми даваха 170лв (Е34 М50Б20),а самата смяна с резонаторното гърне излиза към 60-70,така че...правете си сметка

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Аз сложих гърне на ASPO.
Абсолютно същия размер и форма е като катализаторното гърне и сипасва точно.
Гърнето си е със скобите и конусите на тръбите точно по размер като оригиналното и направо плъг енд плей стана
Преди 3 години 110,00 лв го платих гърнето с монтажа и продадох катализаторното за 130,00 лв и 20 кинта се почерпих
Промяната в звука е едва забележима. Във вървежа няма разлика - в началото ми се стори, че колата сякаш "поолекна" малко, но си беше заблуда.
Единствено вече я няма керамичната окраска по долната вътрешна страна на ауспуха. Вече целия ауспух от вътре е сив
Абсолютно същия размер и форма е като катализаторното гърне и сипасва точно.
Гърнето си е със скобите и конусите на тръбите точно по размер като оригиналното и направо плъг енд плей стана

Преди 3 години 110,00 лв го платих гърнето с монтажа и продадох катализаторното за 130,00 лв и 20 кинта се почерпих

Промяната в звука е едва забележима. Във вървежа няма разлика - в началото ми се стори, че колата сякаш "поолекна" малко, но си беше заблуда.
Единствено вече я няма керамичната окраска по долната вътрешна страна на ауспуха. Вече целия ауспух от вътре е сив

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
georgivar написа:не слагай само права тръба щото много бързо ще ти заминат гърнетата назад.
А можеш ли да обясниш защо и как ще заминат, колега. Важно е да се знае, ако нямаш нищо против - обясни накратко.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
ами целта на гърнетата е да забавят изгорелите газове от двигателя. за тая цел в тях има разни неща които забавят и заглушава газовете. а като го няма катализатора, я няма една (голяма) преграда между налягането от изгорелите газове, излизащи от двигателя, и крайните гърнета. а така и температурата на газовете е по-висока и съответно още една причина да се скапва всичко назад. може дори и лабда сондата да почне да дава отклонения. така че при всички положения по-добре с резонатори (един или два).
моите 5 стотинки. верно с прави тръби е хубав звука, но...
моите 5 стотинки. верно с прави тръби е хубав звука, но...
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
ddddk написа:Аз сложих гърне на ASPO.
Колега на кой го продаде катализаторното гърне?
- dido_lom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 тдс
- Мечтае да кара: 740
колеги как стой въпроса с катализатора при тдс-а,има ли няма ли,колко струва ако някой иска да ми го изкупи
питам защото тая вечер ми направиха оферта.
питам защото тая вечер ми направиха оферта.

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Diavollo написа:Колега на кой го продаде катализаторното гърне?
Ам, хванах първия, който видях от подфорум "купува" и готово. Без да си давам зор и затова не му запомних ника.
Това не е толкова важно. От катализатор няма да забогатееш - плюс, минус 20 кинта не е фактор.
Според мен много по-важно е какво ще сложиш на колата?!?

- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
След обиколка на няколко сервиза се спрях на ASPO - казаха, че около 112 лв ще струва новото гърне с монтажа. Идната събота ще ходя да го сменям и ще напиша резултата.
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
Привет,
Катализаторът вече е заменен с два малки резонатора. Целият масраф легна 117.50 лв (с включени две заварки на генерацията, че тръбите бяха скъсани).
За вървеж не мога да преценя още, но поне ми харесва звука - някак по плътен стана
Катализаторът вече е заменен с два малки резонатора. Целият масраф легна 117.50 лв (с включени две заварки на генерацията, че тръбите бяха скъсани).
За вървеж не мога да преценя още, но поне ми харесва звука - някак по плътен стана

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
Diavollo написа:Привет,
това е нормален пубертет колега-на 11 години още не си развил мускулатура,но гласът ти мутира

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Манчев , брат и на тебе не ти е лесно
!
АЗ съм против махането на катализаторите... сложете си на 20ките 2 метални от 2.8ца , колата си върви перфетно , не бръмчи , няма вибраци...
тая тъпотия с правата тръба и с гърнето за 30лева резонаторно е пълна полюция.

АЗ съм против махането на катализаторите... сложете си на 20ките 2 метални от 2.8ца , колата си върви перфетно , не бръмчи , няма вибраци...
тая тъпотия с правата тръба и с гърнето за 30лева резонаторно е пълна полюция.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2