Дневни светлини на автоматични фарове

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Дневни светлини на автоматични фарове

Мнение от DaveMF » 09 Ное 2011, 18:02

Здравейте,

не успях да намеря тема, в която да е обсъждано това, ако някой има линк, нека ми го даде.
Моята е39-ка е с програмирани къси за дневни светлини (благодаря отново на bad_sharky), т.е. не ми пищи, когато са включени късите и извадя ключа, а си ги гаси.

Понеже наскоро взехме една е60-ка на един приятел и там на автоматични светлини беше настроено да светят само ринговете през деня, а вече къси като стане тъмно. При мен на автоматични фарове светват директно къси като е тъмно, иначе нищо не свети, нито отпред, нито отзад.

Има ли начин и при нас това да се направи? Много е приятно за през деня да светят само ринговете, защото хората пак си те виждат, а и това е новата дефиниция на БМВ за дневни светлини.

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: Дневни светлини на автоматични фарове

Мнение от Владо » 09 Ное 2011, 18:32

съмнява ме при челна среща на пътя дефиницията на бмв да съвпадне с дефиницията на кат :roll:

не е ли на дългите дневната светлина...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 09 Ное 2011, 19:38

В закона е казано къси светлини или светлини за движение през деня-вече от там нататък кой как ги тълкува.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 10 Ное 2011, 10:54

Ivo_Borisov написа:В закона е казано къси светлини или светлини за движение през деня-вече от там нататък кой как ги тълкува.

:yes: Дааам...раздел ХVІІ, чл.70, ал.3, т.2.
Принтирал съм си го и си го нося в жабката,ако се заядат куките-карам си с дневните светлини от рингчетата! :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Мнение от DaveMF » 10 Ное 2011, 11:08

И все пак като се абстрахираме от КАТ и закона за пътищата (теоритично би трябвало да спират всяко бмв от е60 нагоре) - възможно ли е това да се направи за е39 2001-ва година?

Потребител
Аватар
Кара: 525d

Мнение от Simeonov86 » 29 Авг 2012, 19:17

И моята Е39 има (А) и аз търся, питам и чета за тази настройка дали може да се направи на моята, че дори и да не е на ринговете а на фаровете пак ще съм доволен.

Някой компетентен по темата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 29 Авг 2012, 19:25

Simeonov86 написа:И моята Е39 има (А) и аз търся, питам и чета за тази настройка дали може да се направи на моята, че дори и да не е на ринговете а на фаровете пак ще съм доволен.

Някой компетентен по темата?

Е39 няма опция за дневни светлини на ринговете, по простата причина, че светят слабо и не може да се настройва яркоста им. (А) си остава само за автоматично пускане на фаровете вечер. Ако искаш други дневни светлини, опциите ти са или късите или дългите на процент.

Потребител
Аватар
Кара: 525d

Мнение от Simeonov86 » 29 Авг 2012, 20:16

Добре за ринговете е ясно вече, но за фаровете има ли как да се програмират да светят само те без табло,задни светлини и т.н. и да могат независимо дали колата работи ли не да се гасят?

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 29 Авг 2012, 21:00

Simeonov86 написа:Добре за ринговете е ясно вече, но за фаровете има ли как да се програмират да светят само те без табло,задни светлини и т.н. и да могат независимо дали колата работи ли не да се гасят?

При дългите на процент - не свети нищо друго освен тях. Нито табло, нито габарити отзад.
При положение на копчето за фаровете:
0 - при контакт светват;
Габарит - светят заедно с габарита (или енджъла). Светват разбира се и габарити отзад и таблото.
Къси - изгасват и се включват нормалните къси;
(А) - светват при контакт и когато се стъмни (или тунел) светват късите. Най-удачният вариант според мен. :)

С по-малко думи, при пуснати дълги на процент винаги имате светлини след подаването на контакт и паленето. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 30 Авг 2012, 17:45

Simeonov86 написа:Добре за ринговете е ясно вече, но за фаровете има ли как да се програмират да светят само те без табло,задни светлини и т.н. и да могат независимо дали колата работи ли не да се гасят?

Така ще ти светят ако се прекодират да светят само дългите на 30% при даване на контакт, и не свети нищо друго освен тях, нито табло, нито габарити и т.н........ и това което на мен най-много ми харесва е, че няма вариант при който да тръгнеш и да забравиш да си включиш фароветеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: 316i E36

Мнение от Dankata E39 » 08 Сеп 2012, 23:11

Колеги искам да попитам е39 фейса как може да се направи това дългите на процент мерси предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 09 Сеп 2012, 10:39

Най лесно с навкодер, а става и с НЦС-а :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 10 Сеп 2012, 23:02

Мен ми е интересно как са реализирали яркостта при Е60 и нагоре, за ринговете и дали това е приложимо за Е39. Вече не помня кога, но гледах веднъж в тубата клип, на който някакъв руснак, ако добре си спомням, такава светлина вадеше от тия рингове(на Е39), че просто няма нищо общо със свещоподобната стандартна такава. Но кое и как, не пишеше отдолу.

Примерно това тук: http://www.youtube.com/watch?v=EKe6UfDPGRg

А пък това как е натикано в Е39... http://www.youtube.com/watch?v=jxtdqWU0 ... re=related
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е39 - 530d
Мечтае да кара: BMW Е60 - 5++d

Мнение от zendar » 11 Сеп 2012, 10:29

Ами аз съм си решил проблема по следния начин:

(А)+халогени и винаги като дадеш на контакт се пускат фаровете -> респективно се гаси всичко когато не е на контакт.

Куката ме пита колко фарове са ми нужни за да ме виждат и му обясних защо е така (къси + халогени) и той ме разбра, но пак ми напомни, че не е позволено да си и на халогени, но като така ми върши чудесната работа да не ги забравям на мен ми е добре!

:lalala:
The best soccer club of the century.
Real Madrid.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: E46 M3 >:)

Мнение от Bloodnoon » 11 Сеп 2012, 13:04

Е това са просто други крушки за габарит, продават се и тук във форума ;) Цената е 60лв към момента. А това от първия линк е излишна гъзарийка според мен, предвид цената на комплекта с дистанционното ~ 300лв

Следваща

Назад към E39