Обсъждат предложения за нови глоби

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Обсъждат предложения за нови глоби

Мнение от BMW_POWER » 22 Апр 2006, 11:14

В резюме:
До 200 лева ще е глобата за превишена скорост извън града и отнемане на книжката за 3 месеца
Предложено е глобите да се уточняват и в зависимост от това дали се шофира в населено или извън населено място. Най-високи ще бъдат ти за шофьори на автобуси, маршрутки, таксита и камиони, които също влизат в отделна графа. При тях всяко превишаване над 50 км ще се санкционира с 400 лева и 3 месеца без книжка.
Вече ще се глобяват и пешеходци, които преминават през заграждения.
Става задължително шофирането с включени светлини през деня от 1 ноември до 1 март.
Паяците се премахват, а ще ни лепят стикер с глоба, която трябва да се плати в 7-дневен срок.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Обсъждат предложения за нови глоби

Мнение от ///Vasko » 22 Апр 2006, 13:34

BMW_POWER написа:Става задължително шофирането с включени светлини през деня от 1 ноември до 1 март.

Само тая няма да я бъде от мен поне де.Макар ,че на запад в много страни е така,аз лично няма да си влюча фаровете през деня ,като някой малоумник ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 22 Апр 2006, 15:40

ще се намали броя на ПТП ако се въведе задължителното каране на къси светлини. аз съм ЗА :yes:
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 22 Апр 2006, 16:39

Maйка им шибана! :bang: :no: :1: :wtf: :++ :ranting: :maad: :censored: :bcry: :comp: :paranoid: И кво превишавам, карам с 95, щото километража ми не работи и айде без книжка 3 месеца?!? Тъпотия!
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 22 Апр 2006, 16:45

Maйка им шибана! И кво превишавам, карам с 95, щото километража ми не работи и айде без книжка 3 месеца?!? Тъпотия!

"Често майна" - както казва моето най-любимо на тоя свят същество.
Не се коси толкова, просто вместо 10лв. за подкуп ще вадим по 20-сет и готово. Да не говорим колко са безхаберни повечето полицай и ги мързи, ама така ги мързи, че даже някой път не си искат подкупа, ами те пускат хей така... :mhihi: :mhihi:

Ааааа поне пътищата да оправят, а то какво... като на луната сме, все едно нямаме атмосфера и метеоритите падат като дъжд през юни :shock:

Странна работа е тая нашата "държавица"
You said: "Time will change!" What if it changes you?

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 22 Апр 2006, 18:09

Много ясно че трябва да са солени глобите за првишена скорост!!!! Може да ни се иска да караме бързо и да няма глоби... ама е по-добре да си е всичко както трябва...ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПЪТИЩАТА
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 22 Апр 2006, 20:04

Да, с извинение, УЯ МИ У ЛЕБЕЦ! ВИдин е откъснат от света, всички пътища към София са затрорени - един залят, 2 пропаднали. Останал е само черен път, джип трудно минава по него. Дават и по телевизията, а то примерите са хиляди, ама много наистина за скапани пътища. Човека, чиято фирма е подизпълнител за пътищата, кара Nissan 350Z, mercedes E220, и още един последен модел джип Nissan. Не е трудно да се сетим отде е зел парите. Да, напълно съм съгласен, че трябва да има яки глоби и санкции за нарушителите, защото никой не иска да имзираме по пътищата или да загубим близък човек като едното нищо, но не рядко и лошите пътища са причина за ПТП. Най-вероятно Vicho е прав - ще минем с подкупче :evil:
BMW only!

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 22 Апр 2006, 23:35

яки глоби ... добре че си зех бавна кола .. да му мислят лимоните :mhihi: :mhihi: :mhihi:
а дупките нема да ги оправят скоро .. те(власта) имат скъсани джобове на панталоните и пара може да се сипва колко ви душа сака :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520i Vanos и Е60 525i
Мечтае да кара: F10

Мнение от Runner » 23 Апр 2006, 0:39

stanchev написа:ще се намали броя на ПТП ако се въведе задължителното каране на къси светлини. аз съм ЗА :yes:

stanchev, подкрепям твоето мнение :yes: Аз и сега си карам на къси през деня.

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 23 Апр 2006, 13:45

И то какво - тарикатите вече няма да се отличават по включените светлини, а по изключените такива :) Пътищата могат да се оправят, ако вземат да обесят някой от крадците... ама кой го боли х** - тук във Видин повечето хора знаят кой е окраднал парите за пътя Е79, но никой не го закача пича.
BMW only!

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 23 Апр 2006, 21:34

BMW_POWER написа:В резюме:
До 200 лева ще е глобата за превишена скорост извън града и отнемане на книжката за 3 месеца
Предложено е глобите да се уточняват и в зависимост от това дали се шофира в населено или извън населено място. Най-високи ще бъдат ти за шофьори на автобуси, маршрутки, таксита и камиони, които също влизат в отделна графа. При тях всяко превишаване над 50 км ще се санкционира с 400 лева и 3 месеца без книжка.
Вече ще се глобяват и пешеходци, които преминават през заграждения.
Става задължително шофирането с включени светлини през деня от 1 ноември до 1 март.
Паяците се премахват, а ще ни лепят стикер с глоба, която трябва да се плати в 7-дневен срок.

като цяло съм за тия промени(стига аз да не сам потърпевш де :mhihi: )относно включените фарове моето мнение е че трябва да се кара през цялата година по желание на водача(това няма нищо общо с газарията)
Някои коли при запалване и фаровете им се пускат-това е измислено от много по умни хора от нашите законодатели
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 24 Апр 2006, 20:50

BMW_POWER написа:...

Хммм, тва звучи интересно :confused:
И колк ще е глобата дето ша ти лепнат? 100-300лв в зависимост дали си спрял на улицата пред вас или пред министерския съвет или кво?
Има ли инфо и по тоя въпрос :?:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 25 Апр 2006, 13:05

Аз съм ЗА включените светлини! Определно помагат, особено при каращи с 40 в наи-лява лента.
За скоростта имаше нужда да се разделят на любители и професионалисти и на такива в града и извън него.
Друг въпрос е колко ще следят за тях, но сегашната максимална глоба от 50 лева си е вече смешна.
Touring & windsurf club

Потребител
Аватар

Глоби

Мнение от LaByBaMaPa » 25 Апр 2006, 13:14

Тази откровена простотия с паяците трябваше отдавна да я премахната, а не да вдигат фордове, опели и сек`ви 20 годишни таралясници, а като видат скъпи коли и да ходят по заведенията да питат на кого е колата, че барем я дигнем па то станало грешка. Нека да лепят глоби на всички, а не закона да се прилага избирателно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 25 Апр 2006, 15:19

Абе като си знам къде живееме няма да има много голяма разлика от сега! Първоначално ще стане точно така както казахте 20лв вместо 10 на катаджията и продължаваш. След някой друг месец като отшумее новината ще си се върне старата тарифа :mhihi:. Колко пъти ги вдигаха цените и до сега и си е все същото то не бяха 3 пъти на червено и без книжка то не беше чудо. Плашат хората 1 месец и после старата песен на нов глас. Виж това с паяците е по-неприатно, защото лепенка и скоба могат да ти сложат където и да си спрял, а я се опитаи да вдигнеш кола плътно паркирана до знак стълб и тн. и то от вътрешната му стена.

Следваща

Назад към Основен Форум