Дневни светлини на автоматични фарове
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Дневни светлини на автоматични фарове
Здравейте,
не успях да намеря тема, в която да е обсъждано това, ако някой има линк, нека ми го даде.
Моята е39-ка е с програмирани къси за дневни светлини (благодаря отново на bad_sharky), т.е. не ми пищи, когато са включени късите и извадя ключа, а си ги гаси.
Понеже наскоро взехме една е60-ка на един приятел и там на автоматични светлини беше настроено да светят само ринговете през деня, а вече къси като стане тъмно. При мен на автоматични фарове светват директно къси като е тъмно, иначе нищо не свети, нито отпред, нито отзад.
Има ли начин и при нас това да се направи? Много е приятно за през деня да светят само ринговете, защото хората пак си те виждат, а и това е новата дефиниция на БМВ за дневни светлини.
Поздрави!
не успях да намеря тема, в която да е обсъждано това, ако някой има линк, нека ми го даде.
Моята е39-ка е с програмирани къси за дневни светлини (благодаря отново на bad_sharky), т.е. не ми пищи, когато са включени късите и извадя ключа, а си ги гаси.
Понеже наскоро взехме една е60-ка на един приятел и там на автоматични светлини беше настроено да светят само ринговете през деня, а вече къси като стане тъмно. При мен на автоматични фарове светват директно къси като е тъмно, иначе нищо не свети, нито отпред, нито отзад.
Има ли начин и при нас това да се направи? Много е приятно за през деня да светят само ринговете, защото хората пак си те виждат, а и това е новата дефиниция на БМВ за дневни светлини.
Поздрави!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: Дневни светлини на автоматични фарове
съмнява ме при челна среща на пътя дефиницията на бмв да съвпадне с дефиницията на кат
не е ли на дългите дневната светлина...

не е ли на дългите дневната светлина...
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
В закона е казано къси светлини или светлини за движение през деня-вече от там нататък кой как ги тълкува.

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Ivo_Borisov написа:В закона е казано къси светлини или светлини за движение през деня-вече от там нататък кой как ги тълкува.

Принтирал съм си го и си го нося в жабката,ако се заядат куките-карам си с дневните светлини от рингчетата!

И все пак като се абстрахираме от КАТ и закона за пътищата (теоритично би трябвало да спират всяко бмв от е60 нагоре) - възможно ли е това да се направи за е39 2001-ва година?
- Simeonov86
- Потребител
-
- Кара: 525d
И моята Е39 има (А) и аз търся, питам и чета за тази настройка дали може да се направи на моята, че дори и да не е на ринговете а на фаровете пак ще съм доволен.
Някой компетентен по темата?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Simeonov86 написа:И моята Е39 има (А) и аз търся, питам и чета за тази настройка дали може да се направи на моята, че дори и да не е на ринговете а на фаровете пак ще съм доволен.
Е39 няма опция за дневни светлини на ринговете, по простата причина, че светят слабо и не може да се настройва яркоста им. (А) си остава само за автоматично пускане на фаровете вечер. Ако искаш други дневни светлини, опциите ти са или късите или дългите на процент.
- Simeonov86
- Потребител
-
- Кара: 525d
Добре за ринговете е ясно вече, но за фаровете има ли как да се програмират да светят само те без табло,задни светлини и т.н. и да могат независимо дали колата работи ли не да се гасят?
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Simeonov86 написа:Добре за ринговете е ясно вече, но за фаровете има ли как да се програмират да светят само те без табло,задни светлини и т.н. и да могат независимо дали колата работи ли не да се гасят?
При дългите на процент - не свети нищо друго освен тях. Нито табло, нито габарити отзад.
При положение на копчето за фаровете:
0 - при контакт светват;
Габарит - светят заедно с габарита (или енджъла). Светват разбира се и габарити отзад и таблото.
Къси - изгасват и се включват нормалните къси;
(А) - светват при контакт и когато се стъмни (или тунел) светват късите. Най-удачният вариант според мен.

С по-малко думи, при пуснати дълги на процент винаги имате светлини след подаването на контакт и паленето.

- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Simeonov86 написа:Добре за ринговете е ясно вече, но за фаровете има ли как да се програмират да светят само те без табло,задни светлини и т.н. и да могат независимо дали колата работи ли не да се гасят?
Така ще ти светят ако се прекодират да светят само дългите на 30% при даване на контакт, и не свети нищо друго освен тях, нито табло, нито габарити и т.н........ и това което на мен най-много ми харесва е, че няма вариант при който да тръгнеш и да забравиш да си включиш фаровете

- Dankata E39
- Потребител
-
- Кара: 316i E36
Колеги искам да попитам е39 фейса как може да се направи това дългите на процент мерси предварително
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Мен ми е интересно как са реализирали яркостта при Е60 и нагоре, за ринговете и дали това е приложимо за Е39. Вече не помня кога, но гледах веднъж в тубата клип, на който някакъв руснак, ако добре си спомням, такава светлина вадеше от тия рингове(на Е39), че просто няма нищо общо със свещоподобната стандартна такава. Но кое и как, не пишеше отдолу.
Примерно това тук: http://www.youtube.com/watch?v=EKe6UfDPGRg
А пък това как е натикано в Е39... http://www.youtube.com/watch?v=jxtdqWU0 ... re=related
Примерно това тук: http://www.youtube.com/watch?v=EKe6UfDPGRg
А пък това как е натикано в Е39... http://www.youtube.com/watch?v=jxtdqWU0 ... re=related
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- zendar
- Потребител
-
- Кара: BMW Е39 - 530d
- Мечтае да кара: BMW Е60 - 5++d
Ами аз съм си решил проблема по следния начин:
(А)+халогени и винаги като дадеш на контакт се пускат фаровете -> респективно се гаси всичко когато не е на контакт.
Куката ме пита колко фарове са ми нужни за да ме виждат и му обясних защо е така (къси + халогени) и той ме разбра, но пак ми напомни, че не е позволено да си и на халогени, но като така ми върши чудесната работа да не ги забравям на мен ми е добре!

(А)+халогени и винаги като дадеш на контакт се пускат фаровете -> респективно се гаси всичко когато не е на контакт.
Куката ме пита колко фарове са ми нужни за да ме виждат и му обясних защо е така (къси + халогени) и той ме разбра, но пак ми напомни, че не е позволено да си и на халогени, но като така ми върши чудесната работа да не ги забравям на мен ми е добре!

The best soccer club of the century.
Real Madrid.
Real Madrid.
- Bloodnoon
- младши ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: E46 M3 >:)
Е това са просто други крушки за габарит, продават се и тук във форума
Цената е 60лв към момента. А това от първия линк е излишна гъзарийка според мен, предвид цената на комплекта с дистанционното ~ 300лв

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2