запушена тръба на ауспуха?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
запушена тръба на ауспуха?
Здравейте,
нормално ли е дебитът на едната тръба да е значително по-слаб от този на другата? Освен това има видима разлика в "опушването" на двете тръби. Дали става въпрос за запушено крайно гърне, или е нещо друго? Иначе колата сякаш върви нормално.
нормално ли е дебитът на едната тръба да е значително по-слаб от този на другата? Освен това има видима разлика в "опушването" на двете тръби. Дали става въпрос за запушено крайно гърне, или е нещо друго? Иначе колата сякаш върви нормално.
Re: запушена тръба на ауспуха?
Извинявам се - 2004 e60 525D Auto. Бях го написал, но съкратих малко поста и така .. 

- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
и моите са така едната духа по силно
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Всички,които съм виждал са така.Включително и моята.Едната е чиста,другата леко ръждива.Щото имам ДПФ иначе щяха да са едната по опушена от другата.Мисля,че е нормално.
Колега, ако твоята е с ДПФ тогава трябва да разбереш защо има опушване въобще по ауспуха. По принцип добре работещ дизел без чип с ДПФ не трябва да има и грам сажда по ауспуха. Иначе за бензините знам че има клапи и само при яко натискане се отваря клапата на втората тръба и затова едната която винаги е отворена е по-мръсна.
Tool - Fear Inoculum
- emoo
- младши ентусиаст
-
Emooo написа:Колега, ако твоята е с ДПФ тогава трябва да разбереш защо има опушване въобще по ауспуха. По принцип добре работещ дизел без чип с ДПФ не трябва да има и грам сажда по ауспуха. Иначе за бензините знам че има клапи и само при яко натискане се отваря клапата на втората тръба и затова едната която винаги е отворена е по-мръсна.
Дори и чип да има щом има ДПФ пак не трябва да има сажди или черен дим
Колега, с криви надолу дула ли е или с прави? Ако е с криви, няма ДПФ, следователно е нормално да е леко опушено някоя цев
- zdravko_boqdjieff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Air Bus a380
- Детайли за колата: 535d
Emooo написа:Колега, ако твоята е с ДПФ тогава трябва да разбереш защо има опушване въобще по ауспуха. По принцип добре работещ дизел без чип с ДПФ не трябва да има и грам сажда по ауспуха. Иначе за бензините знам че има клапи и само при яко натискане се отваря клапата на втората тръба и затова едната която винаги е отворена е по-мръсна.
Не си много прав за клапите на ауспуха

Никога,никога не се предавай!!!
g.petrow написа:Колега, с криви надолу дула ли е или с прави? Ако е с криви, няма ДПФ, следователно е нормално да е леко опушено някоя цев
С прави е. Ще пробвам все пак да изфорсирам да видя дали ще почне да духа еднакво от двете тръби. Иначе опушването е съвсем слабо.
- emoo
- младши ентусиаст
-
иди да си почистиш DPF филтъра
11 мнения
• Страница 1 от 1