дневна светлина

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Re: дневна светлина

Мнение от turbo » 04 Ное 2011, 18:41

Vik написа:Сега видях, че опцията с ръчната я има в новата бета версия на NavCoder-a.
Turn off DRl with handbrake (L30 only)

Колега, къде е тази бета версия? И какво означава L30 only?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: карам бавно 'щот ме кефи
Детайли за колата: 520i touring 04/1999
M52b20TU - 20 6S 3/4

Мнение от Vik » 08 Ное 2011, 14:47

turbo написа:
Vik написа:Сега видях, че опцията с ръчната я има в новата бета версия на NavCoder-a.
Turn off DRl with handbrake (L30 only)

Колега, къде е тази бета версия? И какво означава L30 only?

Заповядай колега.
http://www.siegenthaler.co.nz/NavCoder/downloads/

Ама ако не е регистрирана само ще гледаш какво може.
Ако пък искаш да я регистрираш, вече има нова цена - 25 евра, а преди беше 20.
Ако пук имаш регистрирана версия (не краквана) може би бетата ще работи на 100%, но не съм пробвал.
Изображение Изображение Изображение Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520

Мнение от IMB » 08 Ное 2011, 23:13

krasi_bmw написа:колеги понеже ми остана от 3ката едно DRL от първите модели ,може ли да се монтира на е39ка,

Не знам как е на 3ката, на Е39 трябва да е с два изхода за всеки фар отделно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 09 Ное 2011, 0:10

Някои от Стара Загора да ги владее тия маги ,че нещо милиционерите не ме гледат с добро око като карам само на CCFL и бих желал да пусна и дългите за дневни светлини. :ok:
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

Потребител
Аватар
Кара: го на бири
Мечтае да кара: нова кола

Мнение от FiShy » 09 Ное 2011, 1:42

Eй някой ден тия коли ще ги карате с мишка и клавиатура .... сори за спама ама ме фащат братята като гледам такива дискусии ....
Ма една жена я чух да казва "На времето носеха мъжете потури и имаха МЪДУРИ , сега носят дънки и имат трънки . Че и с тия коли така :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от turbo » 09 Ное 2011, 13:18

M_krika написа:Някои от Стара Загора да ги владее тия маги ,че нещо милиционерите не ме гледат с добро око като карам само на CCFL и бих желал да пусна и дългите за дневни светлини. :ok:

Това ще да съм аз по всяка вероятност. Въпросът е дали си с LCM A или по-нагоре...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 09 Ное 2011, 13:44

Незнам с кой съм но трябва да го сменя,че нещо единия дълъг светна :mhihi:
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBaH » 09 Ное 2011, 14:13

:OT: Това какво става с тия LCM-и, като захладня времето. Поне трима колеги се оплакаха по темите, че модулите им са сдали багажа наскоро.

Иначе по темата: може ли да се разбере версията на Light Control Module косвено, без да се " надига мокета" и без да се свързва колата към софтуер?
Примерно, за автомобил произведен 9/1998-а (моят :D ), с фабричен ксенон, автоматично регулиране на фаровете и follow me home функция, може ли да се твърди, че е с LCM III или няма такава зависимост?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 11 Ное 2011, 10:32

Мисля че ще треба да вдигаш мокета/кората колега.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от turbo » 11 Ное 2011, 11:34

tsb_bg написа:...
От LCM 3 нагоре може да се програмира и 'follow me home headlight function' - при изваден ключ от контакта ако се дръпне лоста за "светлинния клаксон" дългите остават да светят за 20 sec. (времето може да се програмира) докато се отдалечиш от колата или заключва; гаража и т.н.

uBaH написа:...
Примерно, за автомобил произведен 9/1998-а (моят :D ), с фабричен ксенон, автоматично регулиране на фаровете и follow me home функция, може ли да се твърди, че е с LCM III или няма такава зависимост?

Ако вземем под внимание мнението на колегата tsb_bg от малко по-нагоре в темата следва, че трябва да си с LCM III... Но все пак нищо не е това, което изглежда... С мокета или диагностика ще да е най-сигурно с кой модул си.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от turbo » 12 Ное 2011, 23:37

Тая Бета версия нещо не сработва като хората. На ЛЦМ-3 днес опцията с ръчната не беше активана и не можеше да промени 35-те % на дългите ни надолу, ни нагоре. Пуснах старата версия и си ги прогна без проблем на 30% от първия път. Това, което успя да промени беше варианта на "follow me home" от къси с още една камара светлини само на дълги. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от turbo » 16 Ное 2011, 22:36

Както бях обещал, пиша след монтажа на DRL модул на Е39 525tds. Нямаше проблеми. Всички необходими кабели са при LCM-a и модула го боднахме там и него. LCM-ът изглежда няма нищо против ДРЛ-то. Единственото дертче беше, че кабелите с буксите са малко наврени, но си стана с малко занимавка. Утре ще направя едно клипче как изглежда.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 17 Ное 2011, 21:31

Няма да е лошо да кажеш и кой модел и откъде си взел ,скоро колега от форума търсеше мнения за DRL ,при теб как е тръгват ли след като запали мотора или още на контакт
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от turbo » 18 Ное 2011, 1:13

Ето как работи:
http://www.youtube.com/watch?v=37cBaul_y8Y
От Пловдив е поръчан модълът, но да не излезе, че правя реклама.

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

Мнение от krasi_bmw » 18 Ное 2011, 1:36

колега на мен ми остана от старата кола едно дрл,да попитам директно ли върза двата дълги или са разделени с диоди,от моето дрл излиза един кабел за дъгите .

ПредишнаСледваща

Назад към E39