Въпрос относно проблем с гуми
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Въпрос относно проблем с гуми
Това с акта е така. Трябва АКТ от КАТ и т.н.
Аз при подобна ситуация (блъснах куче) ги викнах и т.н. Започна цирка за несъобразената скорост. При мен можеше спокойно да напишат АКТ, но извадих едни мили очи, показах им колата на какво прилича и т.н. Вайках се, викам виновен съм какво да направя, съгласявах се с всичко и накрая естествено, че не ме изкараха виновен. Дори ми съчувстваха.
Ако им се направиш веднага на отворен си го отнасяш. Аз съм им хванал цаката
Та конкретно за твоя случай винаги може да обжалваш, че това е опасно и по закон е трябвало да е отбелязано мястото по някакъв начин (най-често знак) и т.н. Ти си си в правото в този случай. Но щом си решил, че имаш едни излишни 500лв и не искаш поне малко помощ на и без това платеното ти каско проблема си остава при теб.
Успех.
Аз при подобна ситуация (блъснах куче) ги викнах и т.н. Започна цирка за несъобразената скорост. При мен можеше спокойно да напишат АКТ, но извадих едни мили очи, показах им колата на какво прилича и т.н. Вайках се, викам виновен съм какво да направя, съгласявах се с всичко и накрая естествено, че не ме изкараха виновен. Дори ми съчувстваха.

Ако им се направиш веднага на отворен си го отнасяш. Аз съм им хванал цаката

Та конкретно за твоя случай винаги може да обжалваш, че това е опасно и по закон е трябвало да е отбелязано мястото по някакъв начин (най-често знак) и т.н. Ти си си в правото в този случай. Но щом си решил, че имаш едни излишни 500лв и не искаш поне малко помощ на и без това платеното ти каско проблема си остава при теб.
Успех.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
Може да измислиш нещо с двустранен протокол и да попълниш за виновник някои твой приятел. В такъв случай не се наказва виновника с точки или акт и застрахователите признават протокола. Но трябва да звъннеш след като го попълнните на 112 или в кат че да ти дадат номер на протокола и да го заведат в регистрите иначе няма да е валиден.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Балоните са поправими
Като си минал през дупката, плата във вътрешната част на борда се е скъсал в местата, където сега имаш балони. Борда се е подкожушил и е станало балон. Мястото се зачиства от вън и вътре, зашива се, полага се каучук и се изпича. И гумата е спасена. После ще иска малко повече баланс, затова е добре да се кара задна по възможност. След "ремомта" няма опасност да гръмне. Най-много след време да се надуе пак, но едва забележимо, което няма да е проблем. Така че след изплащане на нови гуми от застрахователя, това е второто решение за скъсани гуми или такива с балони. Естествено трябва да си намериш гумаджия, дето ги прави тия магии. Не знам срещат ли се често, но в Русе примерно е само един... и аз работя при него
За да не се счита за реклама - който има въпроси, нека пита на лично. Рядко се случва гумата да не може да се спаси, така че си заслужава да се направи по този начин и да се кара. Все пак новите гуми не са евтини, а е грехота да се хвърли такава заради подобни дупки и неравности по пътя.

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Грехота , ама пък сигурността е по-важна от средствата. Чувал съм за такава интервенция, но може би мастрото трябва да е наистина добър и да се използват добри материали, иначе след време, както сам каза пак се подува 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
по принцип на гуми с балони се слагат подложки и се закрепва работата временно и е добре балона да е от вътрешната страна на гумата,до тук добре но като ще въртиш твоите гуми виж посоката им дали го позволява
например предна дясна мисля,че няма да стане за задна лява
иначе е хубаво читавите ти или нови гуми да ги сложиш отпред поради ред причини и тн.
а за изплащане от застраховател освен протокол от кат мисля,че искат и фактура или касова бележка за тях

иначе е хубаво читавите ти или нови гуми да ги сложиш отпред поради ред причини и тн.
а за изплащане от застраховател освен протокол от кат мисля,че искат и фактура или касова бележка за тях
При мен предна лява ще мине задна дясна и отпред ще са чисто новите.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Колега,
аз миналата година имах произшествие на връщане от морето близо до Сливен. Някакъв селски кретен беше изсипал две греди на пътя, точно на завой. Резултатът за мен беше две съдрани гуми и две изкривени джанти, а за Голфа пред мен + спукан картер.
Както и да е извиках КАТ, проби за алкохол и ми писаха акт за ПТП. След това като завеждах щета голямо гледане на скъсаните гуми беше. Марка, модел, размер, ДОТ, дълбочина на грайфера.
В крайна сметка за двете гуми (тоталки) и ремонт на двете джанти ми платиха около 230 лева.
Смешно ми стана, че в централата на Бул Инс служителката на касата ми каза, че трябва да съм доволен, понеже тя самата наскоро имала подобен инцидент и от нейната застохователна компания нищо не и платили. Как ли пък не ще се застрахова някъде другаде.
Както и да е парите не покриха щетите, но поне са нещо. Така, че викайте си КАТ и дерзайте.
аз миналата година имах произшествие на връщане от морето близо до Сливен. Някакъв селски кретен беше изсипал две греди на пътя, точно на завой. Резултатът за мен беше две съдрани гуми и две изкривени джанти, а за Голфа пред мен + спукан картер.
Както и да е извиках КАТ, проби за алкохол и ми писаха акт за ПТП. След това като завеждах щета голямо гледане на скъсаните гуми беше. Марка, модел, размер, ДОТ, дълбочина на грайфера.
В крайна сметка за двете гуми (тоталки) и ремонт на двете джанти ми платиха около 230 лева.
Смешно ми стана, че в централата на Бул Инс служителката на касата ми каза, че трябва да съм доволен, понеже тя самата наскоро имала подобен инцидент и от нейната застохователна компания нищо не и платили. Как ли пък не ще се застрахова някъде другаде.
Както и да е парите не покриха щетите, но поне са нещо. Така, че викайте си КАТ и дерзайте.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
gromovich написа:Колега,
акт или протокол?защото 1во не се знае колко ще ти изплатят ако изобщо вземеш нещо и 2ро ако и ти пишат и акт

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Протокол 

- GDobrev
- Потребител
-
- Кара: BMW E63 645ci
- Мечтае да кара: BMW M6
Ако директно слагаш десните от ляво мисля, че ще е кофти зимата с обърната ротация на гумите тай че накарай гумаджийте да ги оправят. За 5. отговора за мен е ... Защото българите сме свикнали да търпим и да плащаме.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Смятам, че автора отдавна си е разменил гумите...та тази тема вече (отдавна!) е безсмислена! 

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2