Монтиране на щора на задното стъкло

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Монтиране на щора на задното стъкло

Мнение от victor2k » 07 Ное 2011, 15:57

Колеги,

Не мога да намеря информация на колите след 99 кабелите от щората зад задната седалка къде влизат отпред, или по-точно в кой модул.

Някой ровил ли се е? Искам да си сложа щора - намерих щората, целия модул в централната конзола (снимката) но не са ми ясни кабелите
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Re: Монтиране на щора на задното стъкло

Мнение от ljubo72 » 07 Ное 2011, 19:11

колега здр.значи кабелите от щората мисля че бяха около 7 на брои не влизат в никакъв модул,а 5 на брои влизат в бутона в които е целият пиниз или така нареченото управление и реверса на щората.останалите 2 са следните.единия е маса,а другия и последен е кафяв с черни лентички мисля че беше, които е за осветлението на бутона или просто го свързваш с снопа от кабели за осветление на интериора които минава наи близо до там дето ти ще ги теглиш и монтираш.това е целия процес на монтаж на задната щора.само ти трябва да знаеш кои от кабелите къде влиза в бутон4ето.то е с платка с електроника и по принцип е наи скъпата част.дано съм те поуспокоил и да се справиш без проблеми.ако още не си си намерил щора или имаш нещо в предвид то поискаи да ти разплетат кабелите и да ти маркират кои къде се свързва.аз когато продадох една такава улесних по този начин купувача и сега тои ми е много благодарен.поздрави и се надявам да си ме разбрал че не е никак сложно и дерзаи.поздрави
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от victor2k » 07 Ное 2011, 19:23

Мерси за отговора, само че ти говориш за модели с по-стария вариант където бутоните са отделни. При мен - на снимкиата няма бутони, всичко е този блок на които има само един куплунг. За него ме интересува кое къде отива отпред

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Мнение от ljubo72 » 09 Ное 2011, 0:36

е да така е,тук колега ударихме на камък.жалко исках много да ти помогна но не зная сега как е.ще се справиш някак си.поздрави
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Ное 2011, 0:59

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от victor2k » 09 Ное 2011, 14:34

Връзките съм ги гледал в подробности. Дори писах мейл на един от тях, той предлага просто да си сложа ключ на централната конзола отзад за задната седалка и от там да го управлявам.
Явно в самото ключе е магията при старите.

При тези след 08/98 -ма нещатата са доста по различни. Според WDS кабелите от щората идват в 14 и 15 крак на буксата в модула отпред - този с DSC отопление на седалките и т.н.

Обаче не мога да потвърдя преди да я разглобя, а не ми се разглобява два пъти просто. Пък аз кабели няма да имам фабрично.

Назад към Е38