Момчета, бърз въпрос с молба за бърз отговор.
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Новини
-
Момчета, бърз въпрос с молба за бърз отговор.
Налага се да скокна до морето за два дни. Притесняват ме обаче няколко неща. Мога ли да си позволя да тръгна на дълъг път с въздушен филтър в окаяно състояние. Не е на парцали но си е май запушен.
Все още не съм оправил проблема с балона на задната гума. Кое е по-малкото зло .....за го оставя отзаде или да сменя задните с предните гуми?
За какво още се сещате което сам мога да проверя дали е в ред?
Пътувам в петък от София за Созопол и се връщам в неделя. Някой да е изминавал скоро този път или част от пътя? Можете ли да ми кажете приблизителни километри и евентуални участъци в ремонт?
Все още не съм оправил проблема с балона на задната гума. Кое е по-малкото зло .....за го оставя отзаде или да сменя задните с предните гуми?
За какво още се сещате което сам мога да проверя дали е в ред?
Пътувам в петък от София за Созопол и се връщам в неделя. Някой да е изминавал скоро този път или част от пътя? Можете ли да ми кажете приблизителни километри и евентуални участъци в ремонт?
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Въздушния филтър не е голям проблем, стига да няма дупки, ще те изкара дотам и обратно. Обаче при положение че струва жълти стотинки (образно казано), по-добре спри на първия сервиз и вземи нов. Както и да е, това не е опасно. Балона на задната гума е BAD NEWS! Ако се спука гума, по-добре да е задна, защото ще можеш да управляваш с предните... но аз не бих тръгвал на толкова дълъг път с кофти гума.
Други неща - провери всички течности (масло, антифриз, спирачна), и налягането на гумите (включително и резервната).
Други неща - провери всички течности (масло, антифриз, спирачна), и налягането на гумите (включително и резервната).
Е няма ли кой да подари на момчето една стара гума........по добре да е без грайфер, отколкото да има буза
аз имам за подаряване, но е 15-ка а и е в провинцията/Троян/ и незнам кога ще ходя до там за да ти я донеса..........а и не разбрах ти с какви си
Абе все някой ще се намери да ти услужи с една гума.......постоянно си разменят тука помежду си 

- Новини
-
Момчета, мерси за помоща. Няма как да не тръгна а нямам грам излишни финанси да я оправя.
В детайлите за колата в инфото ми пише с какви гуми съм. В момента са разменени - задните са по-малките, а предните - по-големите. Така че балона е отзаде. Дано колата не ме предаде на пътя защото вервайте - няма откъде помощ да намеря.
Май пак ще си троша главата ......и както винаги - заради женска!

В детайлите за колата в инфото ми пише с какви гуми съм. В момента са разменени - задните са по-малките, а предните - по-големите. Така че балона е отзаде. Дано колата не ме предаде на пътя защото вервайте - няма откъде помощ да намеря.
Май пак ще си троша главата ......и както винаги - заради женска!

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
- Новини
-
Безаварийно беше пътуването ми.
И така.....
На отиване (София - Созопол) изминах 498 километра (заради леко объркване са повечко) с 27 литра бензин
Незнам как го постигнах, честно. На магистрала Тракия потдържах 130 километра и ми даваше разход 7/100 на икономайзера. На места се заигравах с разни скъпички коли та и повечко ставаше. Пътят е добър. По магистралата имаше само две отбивания на движението в насрещното платно. След Чирпан пътя също е добър макар и много нерви да се хабят при изпреварване.
На връщане се обърках и на Сливен се юрнах по подбълканския път та добре че намерих път и се озовах обратно на пътя за Пловдив. В никакъв случай не шофирайте по подбълканската, защото там пътя е отвратителен пък и е ужасно и пусто и няма с кого да се заиграе човек. Някъде там загубих и накрайника барабар с ауспуха ...та сега имам само една дупка в задното гърне и от там си излиза всичко.
На връщане разхода стигна 37 литра. т.е. с 10 литра повече. Нормално е ....повече изкачвания имаше.
Колата се държа прекрасно. Бях се запасил с два сака всякакви инструменти, гуми и т.н. но нямаше никакъв проблем. Перфектна работа на двигателя и никакво загряване. При скорост 180 - 190 километра в час става нестабилна но пък антикрилото отзаде найстина се чувства при такива скорости. Не изхарчи грам масло нито пък създаде някакви грижи. Това ми беше първото дълго пътуване а не се изморих изобщо. На отиване дори не спирах да почивам. Просто с тази кола се пътува комфортно и приятно ......просто BMW!!!!!!!!!!!
Това е, момчета ....... куки с радари има но още не е съмсем морския сезон и не се закачат много. Около Пловдив са се барикадирали на две три места но все там където се кара с ниска скорост.
Дано съм ви бил полезен .....
И така.....
На отиване (София - Созопол) изминах 498 километра (заради леко объркване са повечко) с 27 литра бензин

На връщане се обърках и на Сливен се юрнах по подбълканския път та добре че намерих път и се озовах обратно на пътя за Пловдив. В никакъв случай не шофирайте по подбълканската, защото там пътя е отвратителен пък и е ужасно и пусто и няма с кого да се заиграе човек. Някъде там загубих и накрайника барабар с ауспуха ...та сега имам само една дупка в задното гърне и от там си излиза всичко.
На връщане разхода стигна 37 литра. т.е. с 10 литра повече. Нормално е ....повече изкачвания имаше.
Колата се държа прекрасно. Бях се запасил с два сака всякакви инструменти, гуми и т.н. но нямаше никакъв проблем. Перфектна работа на двигателя и никакво загряване. При скорост 180 - 190 километра в час става нестабилна но пък антикрилото отзаде найстина се чувства при такива скорости. Не изхарчи грам масло нито пък създаде някакви грижи. Това ми беше първото дълго пътуване а не се изморих изобщо. На отиване дори не спирах да почивам. Просто с тази кола се пътува комфортно и приятно ......просто BMW!!!!!!!!!!!
Това е, момчета ....... куки с радари има но още не е съмсем морския сезон и не се закачат много. Около Пловдив са се барикадирали на две три места но все там където се кара с ниска скорост.
Дано съм ви бил полезен .....
11 мнения
• Страница 1 от 1