Бучене в малките скорости

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Бучене в малките скорости

Мнение от morango » 06 Ное 2011, 15:09

Имам бмв 320 д(136к) от 1 седмица и в малките скорости се чува едно бучене, като след 100 км изчезва. Ходих на сервиз и ми казаха, че лагерите и диференциала са перфектни и че няма никакъв шум от тях... Ще сменя маслото на диференциала и ще му сложа добавка... Ако може ми кажете какво да избера, защото ми казаха, че трябва да са определени. Другия вариант е, бученето да идва от гумите, защото още карам с на 1 месец нови летни '17... До 1 семица ще сложа зимни и се надявам всичко да се оправи... ако има някой компетентно мнение,да пише... Благодаря предварително !

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: Бучене в малките скорости

Мнение от JTD » 07 Ное 2011, 13:54

Намери си широко пътно платно и с големи натоварвания/завивания наляво и надясно се опитай да чуеш дали в някоя от двете посоки бученето намалява.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Потребител
Аватар
Кара: BMW E63 645ci
Мечтае да кара: BMW M6

Мнение от GDobrev » 07 Ное 2011, 14:08

Пробвай това което казва колегата и ако виенето не намаля осезаемо при завиване наляво - надясно, значи не е от лагерите. Не бързай със смяната на маслото на диференциала, а първо смени гумите, защото при мен като купих колата имаше адско виене което се чуваше най-много на 40-60 км/ч..голямо чудене и проверяване беше и като сложих зимните гуми всичко заспа. Не съм вярвал, че от гумите може да се получава толкова силно виене.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 07 Ное 2011, 14:24

GDobrev написа:Пробвай това което казва колегата и ако виенето не намаля осезаемо при завиване наляво - надясно, значи не е от лагерите. Не бързай със смяната на маслото на диференциала, а първо смени гумите, защото при мен като купих колата имаше адско виене което се чуваше най-много на 40-60 км/ч..голямо чудене и проверяване беше и като сложих зимните гуми всичко заспа. Не съм вярвал, че от гумите може да се получава толкова силно виене.

Ама то по-скоро почва да вие от зимни гуми, щото шляпат по асвалта с мекия си каучук. Принципната логика е такава! Летните по-малко трябва да вият, даже въобще! Ама все пак зависи!

Потребител
Аватар
Кара: BMW E63 645ci
Мечтае да кара: BMW M6

Мнение от GDobrev » 07 Ное 2011, 15:08

И аз така мислех и затова невярвах да е от гумите и проверих всичко де що има за проверяване. Поне при мен беше от гумите с които купих колата..факт е, че бученето изчезна напълно като сложих зимните :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 08 Ное 2011, 12:53

GDobrev написа:И аз така мислех и затова невярвах да е от гумите и проверих всичко де що има за проверяване. Поне при мен беше от гумите с които купих колата..факт е, че бученето изчезна напълно като сложих зимните :dunno:

Еми може само да се радваш, че проблема ти е бил в гумите.... :mhihi:

morango, пробвай с гумите и ти. Но от летни гуми ме съмнява да имаш проблем, но знае ли се....

Назад към E46