Термостат?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Re: Термостат?
shark1986 написа:Phil написа:...
Бензин...дизел...все тая викаш

Phil написа:shark1986 написа:Phil написа:...
Бензин...дизел...все тая викашНе мисля да влизам в спорове...по-скоро мисля да споделя интересната развръзка, която се получи
След като смених термостата колата започна да си загрява нормално, но не това е интересното...преди да го сменя оборотите ми играеха от 500 до 1000 постоянно...мислех утре да свалям стъпковия мотор да го чистя...след смяната оборотите се заковаха на 850
Лъжлива работа! Все по някое време пак ще се разклатят! На М43 това няма оправия, поне засега. При мен е същото - 2-3 седмици стабилна, ня мърдат и на третата към края (образно казано) вземат, че се разклатат.

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Абе има някаква причина да го прави това нещо. Тук обаче едва ли някой диатностик ще го хване.
- Phil
- ентусиаст
-
Абе М43 го прави това на Е46 само...Е36-цата ми пак беше с М43 и никога не е страдала от тоя проблем 

Phil написа:Абе М43 го прави това на Е46 само...Е36-цата ми пак беше с М43 и никога не е страдала от тоя проблем
E да, ама стария М43

- Phil
- ентусиаст
-
Дам...доста е различен наистина...стъпковите мотори на двата нямат абсолютно нищо общо
Може там да се крие проблема 

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
slitter написа:... на 1000% съм сигурен! На самия термостат пише, че отваря на 105 градуса. Повишен е работния температурен режим на двигателя с цел икономия на изпусканите вредни емисии в атмосферата. Провери хубаво пак показанията, да не би да не си я изчакал да загрее. Другият вариант е да е почнал да отваря малко по-рано термостата, а третият вариант е да е сменен с такъв афтърмаркет, който отваря на 95 градуса. Продават се и такива! Въпросът е, че работиш малко по-студен така, отколкото е изчислено. Ако искаш не го пипай.... По-скоро излез на дълго да видиш дали няма да свали надолу!
Жорка , няма промяна - стои си на 95 градуса и това си е (+- някой друг градус)

jbankov написа:slitter написа:... на 1000% съм сигурен! На самия термостат пише, че отваря на 105 градуса. Повишен е работния температурен режим на двигателя с цел икономия на изпусканите вредни емисии в атмосферата. Провери хубаво пак показанията, да не би да не си я изчакал да загрее. Другият вариант е да е почнал да отваря малко по-рано термостата, а третият вариант е да е сменен с такъв афтърмаркет, който отваря на 95 градуса. Продават се и такива! Въпросът е, че работиш малко по-студен така, отколкото е изчислено. Ако искаш не го пипай.... По-скоро излез на дълго да видиш дали няма да свали надолу!
Жорка , няма промяна - стои си на 95 градуса и това си е (+- някой друг градус)
Ми, ако искаш не го пипай! В крайна сметка все още си в норма щом стрелката е в средата, независимо от това дали си с автърмаркет термостат, който отваря на 95 или просто твоят е започнал да отваря по-рано! Така или иначе лятото в топлото ще си на 105 и перката ще отговаря за градусите вече!

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Абе по-добре го смени. И по-топло ще ти е зимата и за ДВГ-то е добре и разхода!
п.п.Алтернативи, по евтино на Бер. Аз съм с такъв

п.п.Алтернативи, по евтино на Бер. Аз съм с такъв

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Мисля, че засега си е в нормите дори и да е афтърмаркет, и няма да го сменям , че си е цифричка...пък и си имам дооста добро парно 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Сега си пробвах бензиновата, държеше 97-98 градуса днес в града при външна 7 градуса. Май съм под нормата... обаче мисля да не се занимавам. Вие как мислите?
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
sub_eleven написа:Сега си пробвах бензиновата, държеше 97-98 градуса днес в града при външна 7 градуса. Май съм под нормата... обаче мисля да не се занимавам. Вие как мислите?
Колега как ти стои стрелката в таблото? Защото аз моята онзи ден я замерих и при +1мм(надясно) от средата на Инпа показваше 93градуса.. а малко преди да пусна лаптопа стоеше на +2,5мм.
Aма имайте предвид, че М52 си отваря на 98, ако не се лъжа! Онова за 105 важи за М43!
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Точно така - м43 отваря на 105 градуса, а м52 и м54 отваря на 97 градуса.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
мерси за отговорите, в такъв случай онази статистическата тема с анкетата, е доста заблуждаваща...
Иначе за колегата, дето пита - от скритото меню съм мерил, не с инпа. А стрелката зависи от какъв ъгъл я гледам, понякога и на мен ми се струва една идея в дясно от средата, но като я погледна централно и си е ок.
колега jbankov и ти трябва да си в норма тогава
Иначе за колегата, дето пита - от скритото меню съм мерил, не с инпа. А стрелката зависи от какъв ъгъл я гледам, понякога и на мен ми се струва една идея в дясно от средата, но като я погледна централно и си е ок.
колега jbankov и ти трябва да си в норма тогава

35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3