Антифриз
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Мишан
- Потребител
-
- Кара: 316i 1999
Антифриз
Здравейте,
В началото на лятото си купих е46, 316i, 1999г. 1.9l., 77kW, 105 к.с.. До този момент нямах проблеми. Онзи ден на магистрала тракия хвърлих антифриза. С пътна помощ стигнах до горубляне до един сервиз където ми извършиха ремонта. Питаха ме какъв антифриз искам да сложат, при което отговорих розов. Днес го проверих и се оказа, че изобщо не е розов, а си е абсолютно син. И сега не зная да си карам ли със син антифриз или да слагам розов. Моля да ви за мнения. Благодаря предварително.
В началото на лятото си купих е46, 316i, 1999г. 1.9l., 77kW, 105 к.с.. До този момент нямах проблеми. Онзи ден на магистрала тракия хвърлих антифриза. С пътна помощ стигнах до горубляне до един сервиз където ми извършиха ремонта. Питаха ме какъв антифриз искам да сложат, при което отговорих розов. Днес го проверих и се оказа, че изобщо не е розов, а си е абсолютно син. И сега не зная да си карам ли със син антифриз или да слагам розов. Моля да ви за мнения. Благодаря предварително.
Re: Антифриз
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 7&start=45
може пък да са чели форума
Оригиналният антифриз на БМВ е син, но те едва ли са сложили оригинален. А иначе синият е доста по-евтин. Може да се ядосваш само ако са сложили някой долнопробен син антифриз, а са ти взели пари за червен (по-скъп)
Имаше някакви уреди за замерване на температурата на замръзване, може да го провериш с тях и ако е ОК да караш с него
може пък да са чели форума

Оригиналният антифриз на БМВ е син, но те едва ли са сложили оригинален. А иначе синият е доста по-евтин. Може да се ядосваш само ако са сложили някой долнопробен син антифриз, а са ти взели пари за червен (по-скъп)

Имаше някакви уреди за замерване на температурата на замръзване, може да го провериш с тях и ако е ОК да караш с него
- Мишан
- Потребител
-
Ами аз си го платих за розов, но са ми сложили син. Мога ли да разбера дали е долнопробен син? Днес го замерих, отчете -40 градуса. Може ли да му стане нещо на двигателя ако карам зима или две с този антифриз?
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Аз не бих карал така , защото щом са ми измамили и вместо розов са ми сложили син , при положение ,че са ме питали, от къде мога да съм сигурен какъв е този в момента, пък ако ще да замръзва и на минус 50 градуса.
Моят съвет към теб е да си вземеш антифриз и да си го смениш сам или да отидеш в сервиз , в който да ти го сменят пред теб с това ,което си им занесъл
Моят съвет към теб е да си вземеш антифриз и да си го смениш сам или да отидеш в сервиз , в който да ти го сменят пред теб с това ,което си им занесъл

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Егати лешоядите има в тая държава, направо не е истина.
Човек да се чуди в кой сервиз да иде. Аз вече тотално съм се наплашил от "майстори".
Човек да се чуди в кой сервиз да иде. Аз вече тотално съм се наплашил от "майстори".

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Скоро имаше подобна тема, потърси я. Моят съвет е, смени го с розов или оригинален на БМВ, които са G12 и са за алуминиеви блокове. Причината: за предпазване от корозия на алуминиевите части.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Аз карам със син и нищо и няма на колата вече година и половина 

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Оригиналния за този модел не е ли също син ?
viewtopic.php?f=34&t=271414&p=3005878&hilit=%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D0%BA#p3005878
Ще ти е от полза темата колега!!!
Ще ти е от полза темата колега!!!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Абе розовия не е ли при VW или по скоро Ауди,до колкото знам розовия е за алуминиеви блокове - пълна синтетика
и на нашите коли се слага само син...
Идеята е такава,аз знам че има розов,зелен,син и червен - по спомен...всички на основа етилен гликол нещо си..и имаше разлика в годините ползване като при спирачна течност..
Мисля розовия или червения се води long life до към 3-5 години..специално за тези двете,имат някакви добавки антикорозионни по-специално насочени към алуминиеви части и всякакви уплътнения
Мисля син и розов/червен не е особено хубаво да се смесват..но не съм сигурен,това ми е по спомен

Идеята е такава,аз знам че има розов,зелен,син и червен - по спомен...всички на основа етилен гликол нещо си..и имаше разлика в годините ползване като при спирачна течност..
Мисля розовия или червения се води long life до към 3-5 години..специално за тези двете,имат някакви добавки антикорозионни по-специално насочени към алуминиеви части и всякакви уплътнения
Мисля син и розов/червен не е особено хубаво да се смесват..но не съм сигурен,това ми е по спомен

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Мишан написа:Ами аз си го платих за розов, но са ми сложили син. Мога ли да разбера дали е долнопробен син? Днес го замерих, отчете -40 градуса. Може ли да му стане нещо на двигателя ако карам зима или две с този антифриз?
Щом ти е дал -40 си карай и тва е! По скоро трябва да те притеснява защо ти е изхвърлила антифриза...
- Мишан
- Потребител
-
Тройника, който влиза отзад в главата беше заминал и от там шуртеше доста стабилно охладителна течност.Смениха го с нов на SWAG, пише, че е немски и се надявам поне той да става, защото относно антифриза доста некоректно постъпиха.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Хубав антифриз са ти сложили. Сваг е немски и е добър антифриз. 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
mitaka7 написа:Хубав антифриз са ти сложили. Сваг е немски и е добър антифриз.
СВАГ е тройника, които са му сложили за антифриза не е ясно май
за мен БМВ антифриза е най-лесното решение - не мислиш дали става само сипваш

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4