Проблем с паленето
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Проблем с паленето
Значи снощи ходих да слагам зимните гуми и както винаги после си я паркирах пред вкъщи.
Днес на обяд отивам да я паля и не иска. Прави едно цък цък цък цък, обаче всичко свети както трябва. Таблото свети на макс, пробвах и фаровете и те светят. Викам акумулатор ли ще е....?!?!
Преди малко дойде един приятел с един бус да ми даде ток и пак не иска да пали. Закачени бяха кабелите за 10ина минути с даване на газ от буса и пак колата не палеше.
Та накрая я бутнахме, чак паднах и се изтърсих като картоф, още ми е смешно
, колегата вика ти къде изчезна, аз гледам в огледалото теб те няма, пък аз се въргалям
.
Както и да е, запали със 100 зора и покарахме 20тина минути и я паркирах. След като я изгасих, пробвах да я запаля 3 пъти и 3те пъти запали от раз.
Та въпроса ми е сега акумулатор ли е или нещо стартера се бъзика и как така за една нощ умря?
А ако е акумулатор, защо не запали с кабелите? А пък ако е стартер, не би ли трябвало като я изгася, после пак да не пали и да цъка?
Днес на обяд отивам да я паля и не иска. Прави едно цък цък цък цък, обаче всичко свети както трябва. Таблото свети на макс, пробвах и фаровете и те светят. Викам акумулатор ли ще е....?!?!
Преди малко дойде един приятел с един бус да ми даде ток и пак не иска да пали. Закачени бяха кабелите за 10ина минути с даване на газ от буса и пак колата не палеше.
Та накрая я бутнахме, чак паднах и се изтърсих като картоф, още ми е смешно

Както и да е, запали със 100 зора и покарахме 20тина минути и я паркирах. След като я изгасих, пробвах да я запаля 3 пъти и 3те пъти запали от раз.
Та въпроса ми е сега акумулатор ли е или нещо стартера се бъзика и как така за една нощ умря?
А ако е акумулатор, защо не запали с кабелите? А пък ако е стартер, не би ли трябвало като я изгася, после пак да не пали и да цъка?

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Re: Проблем с паленето
По скоро акумулатор, а иначе може кабелите да са били гадни... а и бус-а ако е бензин....
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Като цъка премигват ли фаровете?Ако да акумулатора ти е заминал! 

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
shark1986 написа:Като цъка премигват ли фаровете?Ако да акумулатора ти е заминал!
Премигват да.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
В повечето случаи кабеляците, които са по магазините са пълни боклуци. За бензин стават, но за дизели - трудна работа.
И аз съм на мнение, че ти е заминал акумулатора, но преди да купиш, пробвай с друг акумулатор.
И аз съм на мнение, че ти е заминал акумулатора, но преди да купиш, пробвай с друг акумулатор.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Сега слезнах да я видя пак и запали от раз, даже така никога не ми е палела
.
Заредих на бензиностанцията и я покарах.
Дано поне утре на обяд не ме изостави, че трябва да карам едни приятели до летището.
А да питам, ако трябва да взимам акумулатор, трябва ли да е със същите ампери, вата и т.н?
Моя го видях, че е на БМВ някакъв, сигурно е оригинален.
А като марки на къде да гледам?

Заредих на бензиностанцията и я покарах.
Дано поне утре на обяд не ме изостави, че трябва да карам едни приятели до летището.
А да питам, ако трябва да взимам акумулатор, трябва ли да е със същите ампери, вата и т.н?
Моя го видях, че е на БМВ някакъв, сигурно е оригинален.
А като марки на къде да гледам?

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Препоръчвам Excide или Berga, ползвах Excide на старата си кола, Ford Focus TDCI 2002г, на -15 палеше колата, беше 74ah, не те съветвам да купуваш Bosch Silver, имам лоши спомени на дизел.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
RaHzElChO написа:Препоръчвам Excide или Berga, ползвах Excide на старата си кола, Ford Focus TDCI 2002г, на -15 палеше колата, беше 74ah, не те съветвам да купуваш Bosch Silver, имам лоши спомени на дизел.
Защо колега?Аз вече 3-та година карам със такава и нямам проблеми особено при студено време,палел съм на -20 градуса и ми запали от раз,вярно имах и добавка в горивото!А и мои познати са със такива(те ми дадоха идеята да си взема такъв)и нямат оплаквания!И акумулатора ми е 100Аh

Последна промяна shark1986 на 06 Ное 2011, 0:18, променена общо 1 път
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Аз ползвах 74а, вероятно началния ток, който дава, не е бил достатъчен, 100 ампера е сериозно. Моята 330-ка е с фабричен 100 амперов.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
RaHzElChO написа:Аз ползвах 74а, вероятно началния ток, който дава, не е бил достатъчен, 100 ампера е сериозно. Моята 330-ка е с фабричен 100 амперов.
Точно там е проблема!За 320д дават на Бош 95-100Аh
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
А това стъкленото/пластмасовото око на акумулатора дето прилича на терминатор окото за какво служи?

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
За диагностициране, ако свети зелено, значи акумулатора е изправен и клетките в него са активни, т.е. не е необходимо да се сменя.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
А случайно попаднах в едни немски форуми и доколкото разбрах за тия дето са застраховани в ADAC може да ти поемат акумулатора или поне получаваш отстъпка.
Някой за такива неща чувал ли е? Мен лично не би ме изненадало, тук съм се нагледал на кво ли не.
Някой за такива неща чувал ли е? Мен лично не би ме изненадало, тук съм се нагледал на кво ли не.

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Колега не искам да оспорвам мненията на колегите по-горе , но според мен преди да си вземеш нов акумулатор си провери дали са ти добре стегнати клемите. Имах същият проблем и бях се засилил за акумулатор, но след акто притегнах клемите сега нямам никакви проблеми, а си е студеничко навън 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2