Проблем с автоматична скоростна кутия

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw 320d

Re: Проблем с автоматична скоростна кутия

Мнение от sunny_bmw320d » 03 Ное 2011, 22:47

Ами доколкото проверихме софтуерно не са връщани километрите и са 144 хил километра..
няма да сменям маслото засега.... пак се позамисля малко сутрин, но е мнго по-добре от преди...
Believe, there are no limits but the sky!

Потребител
Аватар
Кара: 330ци

Мнение от ancho0o » 06 Фев 2019, 0:09

Здравеите всички :wave:
Закупих си БМВ е46 330 2004 г. преди 1 ден и имам проблем със скоростната кутия.
Проблема ми е там, че не мога да певключа на *Р*(паркинг)и другото което е, че не мога да изкарам ключа от стартера :shock:
Първия признак беше, че не мога да изкарам ключа от стартера, а по това време можех да използвам и превключвам свободно на *Р*(паркинг) през това време си карах и размишлявах по вапроса (до колкото мога разбирасе). Внезапно се сетих, че преди да ми се случи това да не мога да изкарам ключа, дръпнах коженото покритие на скоростите, с цел да вида какво има там...(можеби съм разместил нещооо....) дръпнах го пак да видя дали наистина нещо не е на ред(дали не сам изкарал някой кабел от клемите и т.н.т), но не открих разлики.(със моето набито око)
След окло 1час каране, чудене, (търсене на автоключари) и консултации с приятели дойде и следващия проблем с невъзможността на превключванто на *Р*(паркинг).сега колата е в гараж защото не мога да я закл.
Утре ще се пробвам да си хвана ред след работа да я закача на компютър да видим какво ще излезе, ще ви държа в течение по проблема ми.
Надявам се да съм описал правилно и адекватно фактите ,които са свързани със случея ми, ще ви помоля за колегиалност в случай, че не сте ме разблрали да не ме напрадате : ) Благодаря ви за любезността предварително! :bowdown:

Потребител
Аватар
Кара: E46 318i

Мнение от BukToP » 06 Фев 2019, 9:59

ancho0o написа:Здравеите всички :wave:
Закупих си БМВ е46 330 2004 г. преди 1 ден и имам проблем със скоростната кутия.
Проблема ми е там, че не мога да певключа на *Р*(паркинг)и другото което е, че не мога да изкарам ключа от стартера :shock:
Първия признак беше, че не мога да изкарам ключа от стартера, а по това време можех да използвам и превключвам свободно на *Р*(паркинг) през това време си карах и размишлявах по вапроса (до колкото мога разбирасе). Внезапно се сетих, че преди да ми се случи това да не мога да изкарам ключа, дръпнах коженото покритие на скоростите, с цел да вида какво има там...(можеби съм разместил нещооо....) дръпнах го пак да видя дали наистина нещо не е на ред(дали не сам изкарал някой кабел от клемите и т.н.т), но не открих разлики.(със моето набито око)
След окло 1час каране, чудене, (търсене на автоключари) и консултации с приятели дойде и следващия проблем с невъзможността на превключванто на *Р*(паркинг).сега колата е в гараж защото не мога да я закл.
Утре ще се пробвам да си хвана ред след работа да я закача на компютър да видим какво ще излезе, ще ви държа в течение по проблема ми.
Надявам се да съм описал правилно и адекватно фактите ,които са свързани със случея ми, ще ви помоля за колегиалност в случай, че не сте ме разблрали да не ме напрадате : ) Благодаря ви за любезността предварително! :bowdown:

Колега, като махнеш маншона на скоростите - там има няколко букси и датчици - разкачи и провери всичките

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 06 Фев 2019, 11:30

Проблема механичен ли е или не светва лампата на P просто?

Потребител
Аватар
Кара: 330ци

Мнение от ancho0o » 08 Фев 2019, 18:40

Здравейте колеги :wave:
Проблема решен!
След като скоростите бяха закачени на компютър и нямаше никъкъв проблем, започна и разкачането на кожата на лоста и там открихме Болт със завъртяна гайка на него :banghead: това ми е пречело да изкарам ключа от стартера, а после от няколкото кръгчета и от вибрациите явно застанал (болта с гайката) по начин по който пречи на хода на *Р* (паркинг скороста). Благодаря ви за съветите :bowdown:

Предишна

Назад към E46