Въпрос относно проблем с гуми
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос относно проблем с гуми
Колеги помагайте. Днес като се прибирах от работа минах през една дупка (благодарение на един глупак) в следствие, на което случайно когато се прибрах видях, че на задната гума имам брамбук
, погледнах и предната и тя имаше, но два пъти по малак (страната е лява). Въпросите са следните:
1. Възможно ли е да са се получили от дупката през, която минах (почти сам сигурен, че преди ги нямаше)?
2. Понеже е ясно, че ще се взимат 2 нови гуми (намерих същата марка, с която съм в момента), въпроса е отпред ли да ги сложа или отзад (предполагам отзад)?
3. Понеже задна лява и предна лява са за смяна проблем ли ще е задната дясна да мине първа лява (гумите са на 2 години и са равномерно износени на пръв поглед)?
4. Проблем ли ще е да карам с тия брамбуци (знам, че не е хубаво и препорачително, но новите гуми ще ги взема след 3 седмици има няма)?
5. Защо мама му ст..а плащам данък в ши...ата община, след като пътищата ни не струват пукната пара и не се оправят?

1. Възможно ли е да са се получили от дупката през, която минах (почти сам сигурен, че преди ги нямаше)?
2. Понеже е ясно, че ще се взимат 2 нови гуми (намерих същата марка, с която съм в момента), въпроса е отпред ли да ги сложа или отзад (предполагам отзад)?
3. Понеже задна лява и предна лява са за смяна проблем ли ще е задната дясна да мине първа лява (гумите са на 2 години и са равномерно износени на пръв поглед)?
4. Проблем ли ще е да карам с тия брамбуци (знам, че не е хубаво и препорачително, но новите гуми ще ги взема след 3 седмици има няма)?
5. Защо мама му ст..а плащам данък в ши...ата община, след като пътищата ни не струват пукната пара и не се оправят?
Re: Въпрос относно проблем с гуми
аз не съм най-големият професионалист в тази област, но бих направил така:
Слагам двете здрави гуми отзад, а новите естествено отпред, а докато дойдат новите препоръчително е тези с балоните (предполагам говорим за едно и също) да ги сложиш и двете отзад и да караш внимателно
Слагам двете здрави гуми отзад, а новите естествено отпред, а докато дойдат новите препоръчително е тези с балоните (предполагам говорим за едно и също) да ги сложиш и двете отзад и да караш внимателно
А старите гуми дали мога да ги продам и на каква цена? То вярно за каране не, ама някой ако му трябват да си дрифти да пише... Гумите са 2 годишни по дот и грайфера им е добър.
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
И аз бих те посъветвал същото което и колегата Слави. А що се отнася до 5-ти въпрос, най-вероятно всеки от нас си го задава след като се е разтоварил финансово за нова гума, изправяне на джанта или ремонт на предница. Но за съжаление тези които трябва да оправят дупките се возят в 7 серия служебна и парите за ремонта на тази 7-а серия излизат от държавната хазна, а не от джоба им, а от държавната кола няма по-икономична и по-евтина за потдръжка 

Ако имаш каско отиваш при дупката спираш и им звъниш да дойдат да ти видят щетите.
Може да им "помогнеш" да изглеждат малко по-зле, за да си сигурен, че ще ти дадат възможно най-много пари.
Може да им "помогнеш" да изглеждат малко по-зле, за да си сигурен, че ще ти дадат възможно най-много пари.
Последна промяна JTD на 03 Ное 2011, 11:03, променена общо 1 път
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Exesus написа:Каско имам ама дали ще мине?
Минава. Това си е щета от където и да го погледнеш.
Exesus написа::shock: звана им директно тогава
Това с гумите и джантите много малко хора го мислят като щета. За това обикновено никой не се сеща, че има каско, а реално това си е един вид произшествие. Няма разлика дали си счупил калника или джантата. Това са си детайли от колата, които са пострадали и си искаш обезщетение за тях.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
И аз мисля като Слави. Новите гуми ги сложи отпред, а двете здрави отзад.
Когато си ударил в дупка и си прецакал гумите, е хубаво да се викне мобилен екип на мястото, на което се е случило. Тъй като много компании отказват да плащат и гуми.
Когато си ударил в дупка и си прецакал гумите, е хубаво да се викне мобилен екип на мястото, на което се е случило. Тъй като много компании отказват да плащат и гуми.

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
mitaka7 написа:И аз мисля като Слави. Новите гуми ги сложи отпред, а двете здрави отзад.
...и искат протокол от КАТ

Ами преди малко прелиствах договора и пишеше, че не възтановяват гуми и емблеми освен ако няма съставен протокол от КАТ (да имало катастрофа и незнам си какво). Ясно е, че парите аз ще си ги давам... Мерси все пак на отзовалите се. И само още един въпрос, като сложа задната здрава на мястото на предната (нали отпред здравите отзад тези с балоните) има ли проблем ако само разменя джантите баланс да правя ли или не (мисля си че не би трябвало).
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Има вариант да ти платят
Викаш КАТ, пишат ти акт за несъобразена скорост, издават ти протокол и застрахователите ти плащат
.
Обаче имаше еднва вратичка, която бях направил преди доооста време, но не помня точно какво беше и до ден днешен си блъскам главата да се сетя
. Ако някой може да ми даде копие от акт да видя какви са графите може и да се сетя.
Помня ,че полицаите тогава не искаха да отбележат , защото нямали право, но след малко натиск на по-горно ниво се оправиха нещата и тогава минах без акт , но пък с протокол

Обаче имаше еднва вратичка, която бях направил преди доооста време, но не помня точно какво беше и до ден днешен си блъскам главата да се сетя

Помня ,че полицаите тогава не искаха да отбележат , защото нямали право, но след малко натиск на по-горно ниво се оправиха нещата и тогава минах без акт , но пък с протокол

Бе то и аз тука с едни приятели предлагах да инсценираме птп, ама моя човек не се съгласи
Не виждам, к'во толкова пълен е с актове и му взеха книжката, но неще... Това разбира се в кръга на майтапа, то е ясно, че ще олеквам с 400-500 лева... 

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
работата е опечена така че да си купиш сам нови гуми, защото викаш кат пишат ти протокол и акт, който трябва да платиш и да се разкарваш до кат, освен това незнам но може и точки да взимат, от там разкарваш се до застрахователите, които може и да ти дадат некви пари с които да си покриеш разкарването и горивото до тях и КАТ, а нервите и времето никой не ти плаща, аз лично бих сложил здравите гуми отпред а балоните отзад, карай си но по кротко в някои момент някоя от двете ще се спука, а имам един приятел с балон искара цяла зима. Като се спука купуваш си 2 нови и си готов, но винаги има НО излагаш сис е на риск да се спука баш когато не трябва, това трябва да си го прецениш. Успех
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2