Въпрос относно проблем с гуми

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Въпрос относно проблем с гуми

Мнение от Exesus » 02 Ное 2011, 20:53

Колеги помагайте. Днес като се прибирах от работа минах през една дупка (благодарение на един глупак) в следствие, на което случайно когато се прибрах видях, че на задната гума имам брамбук :shock: , погледнах и предната и тя имаше, но два пъти по малак (страната е лява). Въпросите са следните:

1. Възможно ли е да са се получили от дупката през, която минах (почти сам сигурен, че преди ги нямаше)?
2. Понеже е ясно, че ще се взимат 2 нови гуми (намерих същата марка, с която съм в момента), въпроса е отпред ли да ги сложа или отзад (предполагам отзад)?
3. Понеже задна лява и предна лява са за смяна проблем ли ще е задната дясна да мине първа лява (гумите са на 2 години и са равномерно износени на пръв поглед)?
4. Проблем ли ще е да карам с тия брамбуци (знам, че не е хубаво и препорачително, но новите гуми ще ги взема след 3 седмици има няма)?
5. Защо мама му ст..а плащам данък в ши...ата община, след като пътищата ни не струват пукната пара и не се оправят?

Слави
Аватар

Re: Въпрос относно проблем с гуми

Мнение от © » 02 Ное 2011, 21:00

аз не съм най-големият професионалист в тази област, но бих направил така:
Слагам двете здрави гуми отзад, а новите естествено отпред, а докато дойдат новите препоръчително е тези с балоните (предполагам говорим за едно и също) да ги сложиш и двете отзад и да караш внимателно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Exesus » 03 Ное 2011, 0:33

А старите гуми дали мога да ги продам и на каква цена? То вярно за каране не, ама някой ако му трябват да си дрифти да пише... Гумите са 2 годишни по дот и грайфера им е добър.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: Боинг 747

Мнение от vortep » 03 Ное 2011, 0:38

И аз бих те посъветвал същото което и колегата Слави. А що се отнася до 5-ти въпрос, най-вероятно всеки от нас си го задава след като се е разтоварил финансово за нова гума, изправяне на джанта или ремонт на предница. Но за съжаление тези които трябва да оправят дупките се возят в 7 серия служебна и парите за ремонта на тази 7-а серия излизат от държавната хазна, а не от джоба им, а от държавната кола няма по-икономична и по-евтина за потдръжка :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 03 Ное 2011, 11:02

Ако имаш каско отиваш при дупката спираш и им звъниш да дойдат да ти видят щетите.
Може да им "помогнеш" да изглеждат малко по-зле, за да си сигурен, че ще ти дадат възможно най-много пари.
Последна промяна JTD на 03 Ное 2011, 11:03, променена общо 1 път
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Exesus » 03 Ное 2011, 11:03

Каско имам ама дали ще мине?

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 03 Ное 2011, 11:03

Exesus написа:Каско имам ама дали ще мине?

Минава. Това си е щета от където и да го погледнеш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Exesus » 03 Ное 2011, 11:05

:shock: звана им директно тогава :bowdown:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 03 Ное 2011, 11:11

Exesus написа::shock: звана им директно тогава :bowdown:

Това с гумите и джантите много малко хора го мислят като щета. За това обикновено никой не се сеща, че има каско, а реално това си е един вид произшествие. Няма разлика дали си счупил калника или джантата. Това са си детайли от колата, които са пострадали и си искаш обезщетение за тях.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 03 Ное 2011, 12:43

И аз мисля като Слави. Новите гуми ги сложи отпред, а двете здрави отзад.
Когато си ударил в дупка и си прецакал гумите, е хубаво да се викне мобилен екип на мястото, на което се е случило. Тъй като много компании отказват да плащат и гуми. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 03 Ное 2011, 13:46

mitaka7 написа:И аз мисля като Слави. Новите гуми ги сложи отпред, а двете здрави отзад.
Когато си ударил в дупка и си прецакал гумите, е хубаво да се викне мобилен екип на мястото, на което се е случило. Тъй като много компании отказват да плащат и гуми. :yes:

...и искат протокол от КАТ :shock:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Exesus » 03 Ное 2011, 14:27

Ами преди малко прелиствах договора и пишеше, че не възтановяват гуми и емблеми освен ако няма съставен протокол от КАТ (да имало катастрофа и незнам си какво). Ясно е, че парите аз ще си ги давам... Мерси все пак на отзовалите се. И само още един въпрос, като сложа задната здрава на мястото на предната (нали отпред здравите отзад тези с балоните) има ли проблем ако само разменя джантите баланс да правя ли или не (мисля си че не би трябвало).

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 03 Ное 2011, 14:34

Има вариант да ти платят :yes: Викаш КАТ, пишат ти акт за несъобразена скорост, издават ти протокол и застрахователите ти плащат :yes: .
Обаче имаше еднва вратичка, която бях направил преди доооста време, но не помня точно какво беше и до ден днешен си блъскам главата да се сетя :banghead: . Ако някой може да ми даде копие от акт да видя какви са графите може и да се сетя.
Помня ,че полицаите тогава не искаха да отбележат , защото нямали право, но след малко натиск на по-горно ниво се оправиха нещата и тогава минах без акт , но пък с протокол :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Exesus » 03 Ное 2011, 14:42

Бе то и аз тука с едни приятели предлагах да инсценираме птп, ама моя човек не се съгласи :mhihi: Не виждам, к'во толкова пълен е с актове и му взеха книжката, но неще... Това разбира се в кръга на майтапа, то е ясно, че ще олеквам с 400-500 лева... :owned:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 03 Ное 2011, 16:28

работата е опечена така че да си купиш сам нови гуми, защото викаш кат пишат ти протокол и акт, който трябва да платиш и да се разкарваш до кат, освен това незнам но може и точки да взимат, от там разкарваш се до застрахователите, които може и да ти дадат некви пари с които да си покриеш разкарването и горивото до тях и КАТ, а нервите и времето никой не ти плаща, аз лично бих сложил здравите гуми отпред а балоните отзад, карай си но по кротко в някои момент някоя от двете ще се спука, а имам един приятел с балон искара цяла зима. Като се спука купуваш си 2 нови и си готов, но винаги има НО излагаш сис е на риск да се спука баш когато не трябва, това трябва да си го прецениш. Успех

Следваща

Назад към E46