Сензори ниворегулатори за ксенонова система

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Слави
Аватар

Re: Сензори ниворегулатори за ксенонова система

Мнение от © » 03 Ное 2011, 0:59

ок, утре ще пусна една диагностика и ще дам грешките тук

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 03 Ное 2011, 10:10

©, Значи нямаш проблеми с прекодирането на лайт модула! До колкото си спомням прекодирането става с Експерта. Взимат се километрите от Гл. модул и се пействат (заменят) в един нотпад файл на лайт модула. Нещо такова. Но инфото, че има разлика в км си остава, в непомня кой си модул (ГМ-май)! Тогава мислех начин да ги изравним с този модул, но всичко си остана така :( (не ми се занимава вече :mhihi: ). Човека се намира в Сф, факир е (ЛС :) ако искаш всичко да е точно). :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 03 Ное 2011, 10:18

Мисля, че ако се препрограмира модула с ДИС, все едно, че е сменен с нов наново дърпа километрите. Нали знаете, че има два вида програмиране - единия е просто нормално програмиране наново, а другото е все едно е сменен модула. Тогава му се задава, че модула не е на колата вече, изчитат се нещата от таблото и ЕВСа и се набиват ръчно, а километрите мисля, че си ги дърпа сам ор ЕВСа или обратното беше. Не помня със сигурност. Един ден с колегата oci го коментирахме това. Абе проба му е майката! Мисля, че трябва да си дръпне километрите сам и да тръгнат! Сега едната грешка със сигурност, която е записана е тази, че има разлика в показанията на километрите. Въпросът е да видим какви са другите и са помислим дали тая разлика влияе върху това, че не иска да чете датчиците!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 03 Ное 2011, 13:43

Интересното беше, че ги мъчих със скенера километрите да ги изравня - и не стана...жалко, че тогава нямах достатъчно батерия на лаптопа, за да се заинатя малко повече...
И все пак...не съм убеден, че ако датчиците за нивото са свързани както трябва и лайт модула е прекодират ще се опъва заради грешка в километража...справка:

Съвсем скоро на Е46 преди фейса с оригинален ксенон, но без функция Ауто на лайт модула му сложих моя лайт модул - Ауто функцията тръгна моментално.
Интересното е, че нито съм сменял ВИН-ове, нито съм сменял кодировката...нямаше даже и точка на километража...

Ако Ауто функцията тръгва с друг - непрепрограмиран лайт модул, с различен вин и различна СА кодировка...при това напълно безпроблемно! - защо ли се ебава при Слави, лайт модула? ? :dunno:

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Ное 2011, 19:24

нищо интересно с грешките
все едно датчиците въобще не ги вижа
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 03 Ное 2011, 20:29

Чисто и просто, Слави, имаш опън съркуит :), препоръчвам ти като намериш време да измериш кабелите с мултицет от лайт модула до датчиците долу! ...и разбира се да провериш още веднъж дали правилно си вързал местата на пиновете!

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Ное 2011, 21:45

кабелите уж ги проверявах доста пъти, всичко беше ок, но с мултицет не съм мерил
трябва да има повече време да се огледа всичко, но аз в момента, а може би и в близките дни нямам

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Мнение от zlati79 » 03 Ное 2011, 22:32

Здравейте колеги и поздравления за интересната тема.искам само да споделя моя скромен опит от ретрофита към оригиналин ксенон понеже и аз мислих навремето за целия пакет, но когато се усетих че модула ми е с потенциометър за нивото на фаровете се отказах от датчици и система на ниво. Прецених че ми е по-удобно сам да си нагласям нивото от колкото да попадна в ситуация в която оставам всичко на електрониката, нещо като със сензора за дъжд. Просто помислете иначе късмет с начинанието!
ИзображениеИзображениеИзображение

Предишна

Назад към E46