Бутонът REST?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Бутонът REST?
Бутонът REST, поне според мен трябва да е печка /при Mercedes E това е печката/ и да поддържа около 30-40 мин. топло в колата, докато не съм в нея. Днес викам чакаи да видя работи ли... йок, не стана нищо. Имате ли някаква идея как се ползва този бутон? За някакво отключване ли става въпрос? Не вярвам е38, да няма нещо което Е класата има.
Re: Бутонът REST?
бутона REST е като спреш някъде за малко (до магазина примерно) временно да ти духа топло на изгасена кола, няма общо с печка
www.bmwпрофесори-bg.net
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
benzin написа:бутона REST е като спреш някъде за малко (до магазина примерно) временно да ти духа топло на изгасена кола, няма общо с печка
Точно така. Ще допълня, че за да работи:
1. Климатроникът да е включен на затопляне;
2. Двигателят да е напълно загрял.
3. Акумулаторът да е добре зареден.
Ако температурата на антифриза падне под 50 градуса или акумулаторът не е добър и се разрежда бързо, функцията се изключва.
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Само да вметна че на някои пише MAX вместо REST
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Колега, не е печка, а като изгасиш колата и извадиш ключа, включваш копчето, и остатъчната топлина от двигатела, продължава да топли в колата.
От цървул, бална пантофка НЕ става!
- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
Бе то хубаво, ама не работи. Колата е загряла, стрелката е на средата, акумулатора е нов и като натискам бутона, нищо не се случва. Проблема е някаде другаде.
- twistermpm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 7er
От значение е и външната температура, ако е над определни градуси, бутона не работи.
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Disasterr написа:Бе то хубаво, ама не работи. Колата е загряла, стрелката е на средата, акумулатора е нов и като натискам бутона, нищо не се случва. Проблема е някаде другаде.
И при мене беше така колега, но докато съм в движение натиснах копчето, но то не индикира нищо, след това, като изгасих колата и извадих ключа, заработи. Ще пробвам да намеря упътването и да го постна тука.
От цървул, бална пантофка НЕ става!
Disasterr написа:И аз мисля, че тва трябва да прави. Ти на кое казваш печка?
печката е съвсем друго, тя е с цел да ти загрее купето и двигателя, работи с нафта, настройваш си таймер в 8 сутринта да почне да грее, и като слезеш в 8:20 примерно колата ще ти е загрята
www.bmwпрофесори-bg.net
ELZAGG написа:Disasterr написа:Бе то хубаво, ама не работи. Колата е загряла, стрелката е на средата, акумулатора е нов и като натискам бутона, нищо не се случва. Проблема е някаде другаде.
И при мене беше така колега, но докато съм в движение натиснах копчето, но то не индикира нищо, след това, като изгасих колата и извадих ключа, заработи. Ще пробвам да намеря упътването и да го постна тука.
Аз точно на изваден ключ, имам предвид че нищо не се случва. Знам как трябва да работи тази функция от Мерцедес. Сега чета за някакви водни помпи.. ще я закарам да я погледнат. Иначе условията си ги имаше. Снощи беше 1-2 градуса, на напълно загрял мотор и с нов акумулатор... като я загасих, натискам го и не реагира. Възмножно ли е да не работи заради развален /липсващ/ датчик за външната температура?
- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
колега здр.Я се опитаи като задържиж бутона за около 5 секунди.ако всичко ти е наред с управляващия блок на климата трябва да тръгне но като го задаржиж за малко.
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Работи! Точно такава била работата, трябвало да задаржа 5-10 сек. за да се активира. Мерси за помощта колеги! Поздрави 

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Срам не срам къде е тоз бутон?Всички ли го имат?
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2