Въпросче към знаещите.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 М52ТУ20 ,2000г.
Мечтае да кара: бързо

Въпросче към знаещите.

Мнение от georgi dyulgerov » 31 Окт 2011, 16:21

Здравейте, колеги!
Днес като си свалях кората под двигателя намерих следните три ролки:
31102011241.jpg

Казвам ролки, защото на мен ми приличат на такива от лагер. Въпросът ми е следния: От какво може да са изпаднали? Разлика в работата на колата няма и шумът от мотора и климатика е нормален. Колата ми е Е46 320и 2000г. с двигател М52.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46

Re: Въпросче към знаещите.

Мнение от BAGRETO » 31 Окт 2011, 20:32

Колега провери си водната помпа,защото такива големи ролкови лагери няма от къде другаде да са.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 31 Окт 2011, 20:44

Според мен това са изпаднали ролки от някой лагер и са от предишен ремонт на нещо. Ако нямаш странни звуци или ручене или виене от мотора - карай си и си свиркай :yes:
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 01 Ное 2011, 10:54

някой нещо е ремонтирал преди теб и ги е изпуснал , би било невеоятно такива големи части да ги няма и колата да се държи добре.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 01 Ное 2011, 11:05

Като гледам наслагванията това ми прилича на части от водната помпа, но по скоро от предишната , а не тази с която си в момента щом нямаш проблеми сега :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 01 Ное 2011, 11:40

jbankov написа:Като гледам наслагванията това ми прилича на части от водната помпа, но по скоро от предишната , а не тази с която си в момента щом нямаш проблеми сега :dunno:

това са от лагера на водната помпа аз имах късмет защото при мен се счупи пред очите ми както си гледах нещо по двигателя и тези ролки изхвърчаха от помпата при работещ двигател.
Но счупи ли се лагера ганация ще изтече и антифриза щом сега си караш не се притеснявай това са от старата помпа. :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 01 Ное 2011, 11:58

Най-добре си я погледни помпата, пак тогава ако всичко е наред си свиркай и не се притеснявай.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 01 Ное 2011, 12:08

Най-вероятно - стари чарколяци. Ама все пак прегледай си колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от georgi dyulgerov » 01 Ное 2011, 15:48

Колеги, благодаря ви, че се отзовахте на питането! :bowdown:
Кората под двигателя я свалям много често така, че ме съмнява да е от стар ремонт. Лагерът на водните помпи не е ли само съчмен или греша? Ролкови лагери по предницата има на шарнира на кормилният прът, но днес го преглеждах и не видях нищо нередно, пък и е са много малки лагерите, че ролките да са от тях. Друг ролков лагер е мисля аксиалният лагер на компресора на климатика, но за да се изсипе така трябва да се е счупил копуса, а той не е. Съмнявам се, че може да съм ги събрал по време на движение или хлапетиите да са ми ги посяли през решетката :roll: . Ще карам така, пък то ще се види или чуе какво е!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 01 Ное 2011, 19:29

georgi dyulgerov написа:Колеги, благодаря ви, че се отзовахте на питането! :bowdown:
Кората под двигателя я свалям много често така, че ме съмнява да е от стар ремонт. Лагерът на водните помпи не е ли само съчмен или греша? Ролкови лагери по предницата има на шарнира на кормилният прът, но днес го преглеждах и не видях нищо нередно, пък и е са много малки лагерите, че ролките да са от тях. Друг ролков лагер е мисля аксиалният лагер на компресора на климатика, но за да се изсипе така трябва да се е счупил копуса, а той не е. Съмнявам се, че може да съм ги събрал по време на движение или хлапетиите да са ми ги посяли през решетката :roll: . Ще карам така, пък то ще се види или чуе какво е!

Аз ти гарантирам, че е от водната помпа защото моята както писах по горе се счупи пред очите ми и видях как ролките на лагера изхвърчаха даже до скоро ми се подмятаха в багажника, но ако не е стар ремонт а от сега значи ще ти изтече и антифриза защото помпата е конзолно закрепена т.е има само един лагер и ако се счупи ще протече от семеринга антифриз, компресора е със съчмен лагер така, че и от него не е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от georgi dyulgerov » 31 Май 2012, 9:04

Колегата oci се оказа прав за пореден път. Вчера водната помпа се изсипа тотално :lol: . Не ми е ясно как е изкарала толкова време без ролки и защо е работела без да шуми :dunno: ? Или може да посетя някой доктор уши нос гърло и да ми отговори на последният въпрос?
На отзовалите се колеги благодаря още веднъж! :bowdown:

Назад към E46