Въпросче към знаещите.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- georgi dyulgerov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 М52ТУ20 ,2000г.
- Мечтае да кара: бързо
Въпросче към знаещите.
Здравейте, колеги!
Днес като си свалях кората под двигателя намерих следните три ролки:
Казвам ролки, защото на мен ми приличат на такива от лагер. Въпросът ми е следния: От какво може да са изпаднали? Разлика в работата на колата няма и шумът от мотора и климатика е нормален. Колата ми е Е46 320и 2000г. с двигател М52.
Днес като си свалях кората под двигателя намерих следните три ролки:
Казвам ролки, защото на мен ми приличат на такива от лагер. Въпросът ми е следния: От какво може да са изпаднали? Разлика в работата на колата няма и шумът от мотора и климатика е нормален. Колата ми е Е46 320и 2000г. с двигател М52.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- BAGRETO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46
Re: Въпросче към знаещите.
Колега провери си водната помпа,защото такива големи ролкови лагери няма от къде другаде да са.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Според мен това са изпаднали ролки от някой лагер и са от предишен ремонт на нещо. Ако нямаш странни звуци или ручене или виене от мотора - карай си и си свиркай 

Si non confectus, non reficiat.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
някой нещо е ремонтирал преди теб и ги е изпуснал , би било невеоятно такива големи части да ги няма и колата да се държи добре.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Като гледам наслагванията това ми прилича на части от водната помпа, но по скоро от предишната , а не тази с която си в момента щом нямаш проблеми сега 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
jbankov написа:Като гледам наслагванията това ми прилича на части от водната помпа, но по скоро от предишната , а не тази с която си в момента щом нямаш проблеми сега
това са от лагера на водната помпа аз имах късмет защото при мен се счупи пред очите ми както си гледах нещо по двигателя и тези ролки изхвърчаха от помпата при работещ двигател.
Но счупи ли се лагера ганация ще изтече и антифриза щом сега си караш не се притеснявай това са от старата помпа.

Най-добре си я погледни помпата, пак тогава ако всичко е наред си свиркай и не се притеснявай.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Най-вероятно - стари чарколяци. Ама все пак прегледай си колата.
- georgi dyulgerov
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, благодаря ви, че се отзовахте на питането!
Кората под двигателя я свалям много често така, че ме съмнява да е от стар ремонт. Лагерът на водните помпи не е ли само съчмен или греша? Ролкови лагери по предницата има на шарнира на кормилният прът, но днес го преглеждах и не видях нищо нередно, пък и е са много малки лагерите, че ролките да са от тях. Друг ролков лагер е мисля аксиалният лагер на компресора на климатика, но за да се изсипе така трябва да се е счупил копуса, а той не е. Съмнявам се, че може да съм ги събрал по време на движение или хлапетиите да са ми ги посяли през решетката
. Ще карам така, пък то ще се види или чуе какво е!

Кората под двигателя я свалям много често така, че ме съмнява да е от стар ремонт. Лагерът на водните помпи не е ли само съчмен или греша? Ролкови лагери по предницата има на шарнира на кормилният прът, но днес го преглеждах и не видях нищо нередно, пък и е са много малки лагерите, че ролките да са от тях. Друг ролков лагер е мисля аксиалният лагер на компресора на климатика, но за да се изсипе така трябва да се е счупил копуса, а той не е. Съмнявам се, че може да съм ги събрал по време на движение или хлапетиите да са ми ги посяли през решетката

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
georgi dyulgerov написа:Колеги, благодаря ви, че се отзовахте на питането!![]()
Кората под двигателя я свалям много често така, че ме съмнява да е от стар ремонт. Лагерът на водните помпи не е ли само съчмен или греша? Ролкови лагери по предницата има на шарнира на кормилният прът, но днес го преглеждах и не видях нищо нередно, пък и е са много малки лагерите, че ролките да са от тях. Друг ролков лагер е мисля аксиалният лагер на компресора на климатика, но за да се изсипе така трябва да се е счупил копуса, а той не е. Съмнявам се, че може да съм ги събрал по време на движение или хлапетиите да са ми ги посяли през решетката. Ще карам така, пък то ще се види или чуе какво е!
Аз ти гарантирам, че е от водната помпа защото моята както писах по горе се счупи пред очите ми и видях как ролките на лагера изхвърчаха даже до скоро ми се подмятаха в багажника, но ако не е стар ремонт а от сега значи ще ти изтече и антифриза защото помпата е конзолно закрепена т.е има само един лагер и ако се счупи ще протече от семеринга антифриз, компресора е със съчмен лагер така, че и от него не е.
- georgi dyulgerov
- кандидат ентусиаст
-
Колегата oci се оказа прав за пореден път. Вчера водната помпа се изсипа тотално
. Не ми е ясно как е изкарала толкова време без ролки и защо е работела без да шуми
? Или може да посетя някой доктор уши нос гърло и да ми отговори на последният въпрос?
На отзовалите се колеги благодаря още веднъж!

На отзовалите се колеги благодаря още веднъж!

11 мнения
• Страница 1 от 1