Проблем ли е маслото да ми е 1мм над допустимото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Проблем ли е маслото да ми е 1мм над допустимото
Говоря за абсолютно стандартен автомобил с който всеки ден си ходя на работа с него. Демек при леки/нормални/всекидневни натоварвания за един двигател.
Както и колегата спомената, това, че не спада маслото не означава, че лъже. Просто двигателя е в добра кондиция и не се пришпорва постоянно като млад тинейджър докопал се до ключовете вечер.
Именно . Само че аз не съм казал , че не спада маслото , а че съм чакал около 9000км за да падне този 1мм над максимума . Иначе казано - разхода ми на масло е пренебрежително малък и едвам видим . При това аз редвно си стигам до 6000 оборота ей така за профилактика , което разбира се няма нищо общо с пържене до скапване .
Всичко тва го написах по повод изказването , че 6тцаите са си масларки , а аз не съм съглсен с това .
Фабрично новите автмобили всеки ги знае , че горят повече масло , така че не знам какъв критерии е това .
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Драгослав написа:Колега карай си спокойно.Аз съм с М43 и винаги го преливами е над макса и до сега нито е плювало масло от някъде ,нито съм сменял нещо.
Колега следващия път като сменяш, имам някакви останали бутилки, мога да ти услужа да си я прелееш душманската без да се набутваш

И много се чудя тоя ръб немеца, защо ли е сложил на щеката няколко санта толеранс между мин. и мах да ми налага нЕкви граници между който да наливам ..
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
забелязал ли си че новите модели нямат щека .. явно не се е излязло на глава с тия дето си преливат моторите и са решили че няма смисъл от щека 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
A ти забелязал ли си каква цвето-музика се получава на тия без щека, като ги прелееш ? 

Ей тва българина е ебати животното... три страници стана темата и вие продължавате да си устоявате на ващо, че нема проблеми да се прелива двигателя! Заблуждавате така хората, които ще четат темата после. И най-тъпото е, че точно вие нема да си прелеете двигателя, осъзнавате, че не сте прави, обаче ей така на пук ще си настоявам мойто да е! Особено колегата Алекси, към теб се обръщам - Виждам, че си член на форума от 2003 г и имаш над 3000 мнения. Така като погледне човек би се отнесъл с респект към цифрата и времето. И си направих труда да погледна хронологиата и съдържанието на мненията ти. Обърнах доста страници да ти кажа! По принцип гледам да се въздържам да влизам в конфликти с хора от форума, макар да има доста такива, които пишат страшни глупости, ама ти си от тези, които са нагли! Ама много нагли! Ти какви ни сметаш нас тука, за некви низши ли, ти за въздесъщ ли се сметаш??? Гледам как говориш с некво ебати непокритото самочувствие, задаваш ''удивителни'' въпроси за справка малко по-нагоре в темата на човек, който се регистрира сравнително наскоро, но успя да докаже, че може да бъде не полезен, а направо необходим на форума, щото с една тема нагледно показа как се сглобява валвтроников мотор с подръчни инструменти и с темата си спести доста пари и нерви на хората, нуждаещи се от такава информация. Не е важна бройката на мненията, а качеството! Това е технически подфорум, а ти не си по техническите неща много-много. За поредн път го доказа и с последното си мнение. Радвам се, че колегата Димитроф те засече подобаващи с няколко думи, показвайки, че за кола без пръчка за масло само си чувал и то наскоро. Повечето ти мнения са в подфорум "извън темата" или там, както се наричаше. Остави техническата помощ на хората, които разбират и могат да помогнат на нуждаещия се. На твойто фордче си му слагай масло ако искаш до капачката, твоя си работа! Язък за хубавата ви марка бира...

- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M sport
- Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици
[quote="slitter"]Ей тва българина е ебати животното.. макар да има доста такива, които пишат страшни глупости, ама ти си от тези, които са нагли!
Не е само той има много такива работата е такава че никой не им прави ззбелешки и те си продължават
натрупали са хиляди мнения обаче като ги отсеем остават много малко смислени да не кажа изобщо
мислех да си изтрия профила щото явно безсмислените мнения са по важни от тези на хората който наистина могат да ти помогнат малко или много с нещо,
ето аз мога да се похваля че от моята тема вече трима колеги ми пишат и искат съвети защото и те са се захванали с същия мотор и съм им от полза
това е вътрешно удовлетворение
мога да пускам често и разнообразни теми, просто преди да взема апарата си задавам въпроса дали си заслужава
вчера разглобих една скоростна кутия от 330ци ауто не че съм отварял преди
можеше да направя тема обаче маи няма смисъл
към колегата Acho.rs
думата масларка ти я вкара така че недей да говориш за масларки разграничавай масларка и баране на масло, има голяма разлика 
Не е само той има много такива работата е такава че никой не им прави ззбелешки и те си продължават

към колегата Acho.rs

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
според мене разхода на масло си е относителна работа, като разхода на гориво. зависи както от мотора така и от стила на каране, няма нужда от допълнителни спорове тука кой колко масло му няма и къде е 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Аз си се чудя на акъла защо по-рано не я заключих тази тема...
Ми много е просто - ако е между минимум и максимум - наред е, ако е под или над тях - не е добре!
Alexi - хубаво е като казваш нещо да се обосноваваш в техническите форуми - имай го в предвид - не малка част от потребителите тук възприемат думите на "старите кучета" за чиста монета...и понякога се подвеждат от нещо казано "просто ей така!".
besnia_ - похвално е това, което правиш в самото начало - на голяма част от колегите тук е от голяма полза...продължавай в същият дух
Ми много е просто - ако е между минимум и максимум - наред е, ако е под или над тях - не е добре!
Alexi - хубаво е като казваш нещо да се обосноваваш в техническите форуми - имай го в предвид - не малка част от потребителите тук възприемат думите на "старите кучета" за чиста монета...и понякога се подвеждат от нещо казано "просто ей така!".
besnia_ - похвално е това, което правиш в самото начало - на голяма част от колегите тук е от голяма полза...продължавай в същият дух

38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3