Трансмисионно масло?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Трансмисионно масло?
Колеги, какви са симптомите за смяна на маслото в скоростната кутия? Интересъвам се, защото скоростите влизат абсолютно нормално, но се чувства, че има някакви неравности по пътя на лоста... нз дали ме разбирате, особено на 1-ва и към 2-ра. Имам подозрения, че откакто е станала кола, не и е сменяно трансмисионно масло. Какво масло да сложа, колко събира и общо взето всякаква полезна информация по въпроса?
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
Re: Трансмисионно масло?
Сменяй го да ти е мирна главата, защото стане ли нещо после ще ревеш иначе какво и колко е маслото ползвай търсачката има доста изписано по темата.
. Иначе интервенцията струва около 150-200лв в зависимост какво масло и филтър ползваш, и колко те одерат в сервиза. А ремонт на кутията ти е към 3к

- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
Силно вероятно е да не сменяно от както е излязло от завода тъй като го дават доживотно това в кутията,но е лошо ако са прехвърлени 300к без смяна на оригиналното(става на вода),другите масла на около 100к(според производителя).Скоростите събират 5-6 литра при смяна и още толкова,ако се разглобят напълно.Цената с филтър,гарнитура,масло и труд е от 220 лева до според сервиза,марката и т.н.,но грубо 220-420 лева
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Тия неравности, както си го описал, може да са симптом и за разбити елементи по лостовия механизъм.
- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
Вярно,че е за ръчка-не обърнах внимание,на автомата са 2,3,4.-За ръчка нямам идея никога не съм сменял на кола с ръчни скорости
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
Никъде не се уточнява каква е кутията, но ако наистина е с ръчни скорости тогава го сменяй непременно. Ще струва 30ти лева, а кутията ще се чувства много по-мазна 

- Krasi-1.500000km.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E38
- Мечтае да кара: E38
За маслото едобре да го смениш но за играенето на скоросния лост мисля че е заминал някои тампон или на мотора или на скоростите.
Ръчна е да, мисля че се подразбира, превключвам 1,2. Трансмисионно /идва от трансмисия...примерно/ си е колега,BMW пройзвежда автомобили, не трактори и фадроми;) Мерси на всички за орговорите, тази седмица го сменям. Поздрави и безаварийна!
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
примерно http://www.avto.bim.bg/p25202/Masla-Dob ... ransmax-Z/ но да знаеш ,че тук цената му е височка около 20 е нормална 

Неподготвените изказвания, водят до подготвени отговори! И все пак, форума и по специално е38 подфорума е много в час и ми помогна доста, след като си купих първото BMW. Събрали сме се тук, не щото трябва да си мерим я термините, я конете..... а за да ни е по лесно с поддръжката на колите!
Колегата /моя съгражданин/ Дифашир, почти на всяка тема удря по едно рамо, от каквото разбира. В случея става съпрос за ръчна скоростна кутия, но се ориентирах вече
Лека и безаварийна още веднъж на всички!
Темата може да бъде заключена!
Колегата /моя съгражданин/ Дифашир, почти на всяка тема удря по едно рамо, от каквото разбира. В случея става съпрос за ръчна скоростна кутия, но се ориентирах вече

Темата може да бъде заключена!
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
Disasterr написа:..........................
Колегата /моя съгражданин/ Дифашир........
Я гледай ти тя каква стана.... нещо съм пропуснал май

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2