От карборатор на инжекцион
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
От карборатор на инжекцион
Здравеите на всички
Търсих в търсачката нещо за моя проблем но не открих нищо !!! Сега за моя проблем , значи имам е30-ка 316 е със 1.8 мотор 90 к. карборатор и е с газова .Т въпросът ми към сички е от кои модел 318 е30 инжекционът щте стани на моята е30 щото вече имам много проблеми с карба а също така искам да освободя местото отзаде да си сложа музика. Благодаря на всеки които си е направил трудът да пише 

БЕНЗИН В КРЪВТА И V8 ПОД КАПАКА
- Egoist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kolite da se 4upqt
- Мечтае да кара: E30 s izgled kum zvesdite(kabrio)mai mu vikat :D
- Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)
Re: От карборатор на инжекцион
така както обясняваш вероятно става дума за м10б18 с карбуратор принципно от м10 с инжекцион става но трябват доста неща и главата също е различна с по малки отвори е отделно валовете са различни и делкото едното мисля че е с чукче а другото е с датчик на хол иначе става 

всеки истински ентусиаст рано или къснно прави двигателя на мармалад 

- Тато
- Потребител
-
- Кара: Peugeot 504 `72
- Мечтае да кара: Mercedes-Benz C123 with M100 6.9 c.c. engine
- Детайли за колата: ,,Elephant bone" collored PUG from 1972 year, without LSD and other things like it. No ABS, no ASR, no air condition, no power steering. Just natural aspirated OHV 2.0 liter, under 100 h.p. and running with LPG.
Оригиналният ти карбуратор го взимаш и хвърляш на боклука, да му се смеят гаргите. Намираш един Ладов от 1600, изработва ти някой фрезист фланец и си го монтираш. Задвижването също ще си направиш лесно. Няма да обяснявам тук, как става това. Но, след това ще имаш пак карбураторен 1800, за чийто карбуратор има всякакви чисто нови части, колкото искаш. И е елементарен за регулировка, настройка. И работи. М, и върви.
Ще махаш газовата уредба ?

- димящият вожд
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: насъскана сенокосачка 3.5НР
- Мечтае да кара: ИКАРУС по линия 280 или 94
- Детайли за колата: Е30 М10Б18 04.88 с ръждата, скоро в ОПЕЛ форума!
няма удар само със самолет и с подводница .За сега!
има шпер, но вие като скорости на "ЧАВДАР"
разход на гориво:виж за"ЗИЛ 131"!!!
тия дърти инжекций, имат дебитомер, който е голям и скъп х--.
та ще получиш: "от един х--, на по голям."
п.п. за да стане инжекция, ти трябва, както каза колегата: лава, делко,вал, а аз ще допълня: всмукателен колектор,изпускателен колектор.
после тя инжекция на газ е смърт за дебитомера. а и ги няма тия дебитомери.
според мен ладовия карб. е най-добрата оферта в твоя случай,пък и с подходящите жигльори ще върви повече от инжекцията.
разхода не го коментирам.
та ще получиш: "от един х--, на по голям."

п.п. за да стане инжекция, ти трябва, както каза колегата: лава, делко,вал, а аз ще допълня: всмукателен колектор,изпускателен колектор.
после тя инжекция на газ е смърт за дебитомера. а и ги няма тия дебитомери.
според мен ладовия карб. е най-добрата оферта в твоя случай,пък и с подходящите жигльори ще върви повече от инжекцията.
разхода не го коментирам.

От свиня маз и от комунист власт се взима само с дране!
газарията и селенията нЕмат почивен ден
рано или късно всяка е30 става "Опел" - ако не ми вярвате вдигнете мокета.
remaka - те му намерили мотор на цена скрап той мисли как некви карбуратори и колектори да слага...боже..,слез си прибери вересийте......
газарията и селенията нЕмат почивен ден
рано или късно всяка е30 става "Опел" - ако не ми вярвате вдигнете мокета.
remaka - те му намерили мотор на цена скрап той мисли как некви карбуратори и колектори да слага...боже..,слез си прибери вересийте......
- Торук Макто
-
-
Смени маторя. В твоя случай тоя израз има смисъл. 

Срещнали веднъж Методий някакви люде във Великоморавско, целият облян в пот. Запитали го: "Що си тъй потен, брате?"
Той отговорил: "Спорих с глупци!"
Той отговорил: "Спорих с глупци!"
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
димящият вожд написа:тия дърти инжекций, имат дебитомер, който е голям и скъп х--.
п.п. за да стане инжекция, ти трябва, както каза колегата: лава, делко,вал, а аз ще допълня: всмукателен колектор,изпускателен колектор
....
пък и с подходящите жигльори ще върви повече от инжекцията.
разхода не го коментирам
Бензинова помпа и бензинопроводи също. И СС е малко по-висока (други бутала?)
Най-лесно е да намериш кола за донор, по вторични и моргите почти всички са с М10

Ладовия карб... докато нацелиш правилните жигльори ще е голяма занимавка

добре де ами тоя пиербург има електронен ,смукач и рзни други електроники има ли вариянт да ги свържа към ладовия поне някои от тях. даите някви линкове ако има как става или да ми обясните по подробно . извиняваите за малко тъпите въпроси
но ще се радвам ако може да ми обясни да си е направя да си е връткам на бензинче 

Ако ще сменяш и ще правиш м10 от карб според мен по добре си намери някое м40 като обслужване ще ти е по лесно части има и разхода ще ти е друг ама пак помпа маркучи и тн. Лично мнение Поздрави
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Колега няма смисъл да се занимаваш !
Както колегите ти казаха има много разлики в двата мотора !
Списъка с работите който трябва да смениш е доста голям !
Както колегите ти казаха има много разлики в двата мотора !
Списъка с работите който трябва да смениш е доста голям !
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
Добре пичове разобедихте ме за инжекцията няма да слагам
ще я направя с некой карб
ама я предложете нещо четох във форума че от е21 ставал бес преправяне,ама ако може да ми обясни някои които е стакъв как го е свързал щото малко ми е тъмна индия или пък weber ама кои модел за него те са много
а пък за вбъдеще сам намисли за някои 2.5 или 2.8 мотор , ама за сега искам да покарам тоя щото има още бая хляп в него 

- Тато
- Потребител
-
- Кара: Peugeot 504 `72
- Мечтае да кара: Mercedes-Benz C123 with M100 6.9 c.c. engine
- Детайли за колата: ,,Elephant bone" collored PUG from 1972 year, without LSD and other things like it. No ABS, no ASR, no air condition, no power steering. Just natural aspirated OHV 2.0 liter, under 100 h.p. and running with LPG.
Добре де, дай да не правим и тази тема спам. Прави са колегите, относно архаичния инжекцион. Вземи решение и сподели тук, какво ще правиш. За да видим, как да ти помогнем. И в никакъв случай не сваляй М10, за да сложиш М40. Свалянето на М10 си заслужава, когато вкараш поне М20 (2,3 нагоре). И от нищо не си облекчен. Напротив. Не е оправдана тази работа. Трябва да го купиш. Трябва да го разглобиш за ревизия, иначе - котка в чувал.
Гаранция, ще иска да се поремонтира, за да стане двигател читав и надежден. Става вече скъпо. С ремък е на ангренажа, сменя се на пробег. Той и ролка има помня там. Скъпа му е капачката дистрибуторна хубавата, палеца, иска хубави кабели и да не изброявам. М10 е доста по-непретенциозен. Тъп и упорит. Има верига, която ще изнесе 2 Световни войни, като се поддържа правилно обтегната. Имаш за регулиране 8 клапана, за да живее дълго цялата тая механика, а се регулират лесно. Няма хидравлика да се скапва и задръства, има делко с чукче, което си иска периодично да се сваля, чисти и регулира. При нужда, да му се подменят втулките, защото като охлабят - при работа бъркат разстоянието между чукчето и наковалнята. Ама, с тия поизносени карбуратори и кофти горива, въобще не му прави впечатление, че запалването му е кофти. Просто нагорява повече и пали трудно.
Все тая. Виж, вече при амортизиран М10, чийто ремонт наближава е редно да се помисли за инвестиране в друг модел мотор.
Иначе, за каране без претенции с приоритет простота и улесненост - М10 с карбуратор, че и е лесен за газифициране, а чудесно носи на АГУ. Той просто работи.
Смукача. Ще трябва да прекараш жило за смукача. Ако искаш да си имаш автоматичния смукач - ще ти трябва Солекс от Самара. Не помня точно кой номер беше, но ако ще правиш такава работа, ще потърся и напътствам, как да си го промениш от ръчен на автоматичен. Жигулските с автоматичен не стават. Но са много по-лесни за регулиране. Просто вземи решение, иначе само ще си пишем.

Смукача. Ще трябва да прекараш жило за смукача. Ако искаш да си имаш автоматичния смукач - ще ти трябва Солекс от Самара. Не помня точно кой номер беше, но ако ще правиш такава работа, ще потърся и напътствам, как да си го промениш от ръчен на автоматичен. Жигулските с автоматичен не стават. Но са много по-лесни за регулиране. Просто вземи решение, иначе само ще си пишем.
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Колега, верно, ако не качваш М20/50 не махай М10ката
. L-jet-a си е железо и ако дебиломера не е отварян, от някой рацер и не е каран на газ, дъртата машина работи безотказно
Виж тази обява
viewtopic.php?f=134&t=264193, ако е читав енжина на тия пари е срамота направо, отивай до Пловдив и го отнасяй както е комплект. Той си е с големите клапани, по-високата компресия и др. За тия пари само рементен комплект на карба неможеш да купиш, а и да купиш от тия карбове нищо не става. Хвърляй газовото в някое дере и си ти 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
Пичове, разбрах какво карбче ще и монтирам ето вище сами
ама да попитам тук в БГ как варват нови и втора рака и колекторите за тях каква пара саВие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
що ми се струва че нищо няма да излезе 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
щото не ти се струва
те му намерили мотор на цена скрап той мисли как некви карбуратори и колектори да слага...боже..,слез си прибери вересийте......

те му намерили мотор на цена скрап той мисли как некви карбуратори и колектори да слага...боже..,слез си прибери вересийте......
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2