Добавки?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Добавки?
Откаде да си купя добавка Liqui Moly за почистване на горивната система. Ако сте ползвали добавки кажете, коя ви се е сторила най-добра, защото са 1000....Castrol TDA, Pro-Tec, Liqui Moly и тн. Изписано е доста във форума, но са все стари теми!
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Re: Добавки?
А има ли някакьв проблем колега, за да решиш да ползваш каквито и да било добавки.... Аз на старата ми е38 тдс..направих 90 к км., без никакви такива...
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Не се занимавай с такива щуротии...
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
iliew написа:А има ли някакьв проблем колега, за да решиш да ползваш каквито и да било добавки.... Аз на старата ми е38 тдс..направих 90 к км., без никакви такива...
iliew нали знаеш че " волът се зоби ппреди да падне в бразната" аз съм ЗА редовното и профилактично продухване на дизът,с тея хубави нафти... Повечето пъти съм слагал Про-тек и съм доволен,той ми съживи една дюза която не беше помирисвала български бъркоч.Знам за верига бензиностанции които слагат TGA на Castrol във нафтата и я дават против замръзване и за повече вървене уж,но за почистващи свойства мисля,че не струва.Някои са доволни от вървежа но и повечко къди от зад.За Liqui Moly-един приятел каза,че на работа пробвали с колегите при -20-тина градуса от няколко добавки само тя запазила горивото да не замръзне,но горе изброените добавки не фигурират в експеримента.Това е което мога да споделя нека всеки си си извади заключение .Единствено мога да кажа,че при употребата на добавка с цел почистване на системата според мен горивния филтър е препорачително да е нов,тъй като когато е употребяван в него се съдърват мръсотии които биват малко или много разтворени от добавката,а след това попадат в дюзите.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Според мен е хубаво филтърът да се смени след като се направи една "сесия" с добавката, тъй като добавката разтваря и боклуците в резервоара и те отиват точно във филтъра 
Естествено скъпия вариант е с два филтъра - един преди добавката и един след нея

Естествено скъпия вариант е с два филтъра - един преди добавката и един след нея

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
.................................Естествено скъпия вариант е с два филтъра - един преди добавката и един след нея
[/quote]
+1 така е но ''хляб без кора няма''

+1 така е но ''хляб без кора няма''
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Дифашир написа:iliew написа:А има ли някакьв проблем колега, за да решиш да ползваш каквито и да било добавки.... Аз на старата ми е38 тдс..направих 90 к км., без никакви такива...
iliew нали знаеш че " волът се зоби ппреди да падне в бразната" аз съм ЗА редовното и профилактично продухване на дизът,с тея хубави нафти... Повечето пъти съм слагал Про-тек и съм доволен,той ми съживи една дюза която не беше помирисвала български бъркоч.Знам за верига бензиностанции които слагат TGA на Castrol във нафтата и я дават против замръзване и за повече вървене уж,но за почистващи свойства мисля,че не струва.Някои са доволни от вървежа но и повечко къди от зад.За Liqui Moly-един приятел каза,че на работа пробвали с колегите при -20-тина градуса от няколко добавки само тя запазила горивото да не замръзне,но горе изброените добавки не фигурират в експеримента.Това е което мога да споделя нека всеки си си извади заключение .Единствено мога да кажа,че при употребата на добавка с цел почистване на системата според мен горивния филтър е препорачително да е нов,тъй като когато е употребяван в него се съдърват мръсотии които биват малко или много разтворени от добавката,а след това попадат в дюзите.
Всеки си има виждане....ако наистина нафтата е толкова лоша колкото се изкарва...все си мисля че за 90к км щеше да се появи някакьв проблем в следствие на изполсзване на бг гориво без "вьлшебните" ви добавки....
Проблем с колата няма, но никога не и е била сипвана добавка, а чета навсякъде, че прочистват дюзите, подобряват изгарянето и тн.. знаете за какво говоря. Искам да пробвам, да видя как ще се отрази на мотора, защото горивата всички ги знаем какви са... дори и ''от скъпата''
нафтата не може да се сравнява с тази навън. Насочил съм се към Pro-Tec, чета само добри отзиви за тях /а и е най-скъпа/, също и за Liqui Moly. Казват, че мотора утихвал, работел по-равномерно. Това търся като ефект най-вече. Поздрави 

Аз съм сипвал от Лики Моли на същия мотор ( само дет не е с дебитомер ) и съм бил доволен. По-важното наистина е след това да смениш горивния филтър за да има ефект и още повече и малко масълце в горивото заради ГНП и заради лошите мазилни качества на нашенската нафта. А това колко време ще изкара ГНП преди да покаже първи признаци на скапване е въпрос на време и то не много при мен беше около 70000км ама после го ядох доста дълго. келява е нафтата ни ама много няма значение отде наливаш относително е като усещане и всеки си ма любима бензинджийница ама са един дол дренки.
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
Стане ли под 5 градуса навън винаги почвам да слагам добавка - по конкретно от 3 години ползвам само Castrol TDA, за вървеж и разход не мога да кажа,че има някакво подбрение, но мотора работи малко по-меко, на -24гр колата пали от 1/4 оборот сутрин и другото, което съм забелязал е,че като слагам добавка и след това като и давам повечко газ пуши по-малко черно. Нафта зареждам предимно от Лукоил - лято, зима няма значение предимно от лукоил и от други вериги съм сипвал но по-рядко
Рабоата е там, че смених горивния филтър преди 2 седмици. Ако трябва пак ще го сменя след добавката. По-дразнещото е, че наливаме тая боза, на европейските цени. Повечето от проблемите по колите, за жалост идват я от кирливото гориво, я от счупените ни пътища. Хората на запад, знаят да сменят масло и филтри и никои не реве на 80 000 км носачи...
Disasterr написа:Рабоата е там, че смених горивния филтър преди 2 седмици. Ако трябва пак ще го сменя след добавката. По-дразнещото е, че наливаме тая боза, на европейските цени. Повечето от проблемите по колите, за жалост идват я от кирливото гориво, я от счупените ни пътища. Хората на запад, знаят да сменят масло и филтри и никои не реве на 80 000 км носачи...
Е тука те подкрепям с све ръце понеже и аз го опитах "онова" гориво и ми падна разхода с 1 литър пък ГНП ми беше толкоз зле че гаснех тука по сфетофарите обаче в Германия си заспа моторчето и не си познавах колата. Та тука са ни адски келяви горивата братя не че не съмродолщбец ма ми се повръща от това как ни го натикват отзад ( с извинение ) с калпавите и нафта и бензин и газ и квото щета , тва че някой е доволен не значи че няма да ревне накой ден от същата история. Та не са виновни колите ами хората дет не се налапаха с тия пари и стотинки да ни замазват очите кат ги свалят и дигат през ден с две-три все едно че голямо евала ни правят да ги е.а . Има данни за такива проблеми най-вече по ГНП-та на дизелите ни в БГ и в бившия съветски същз , познайте що пък по Европа нъц оплаквания и това не е от вчера , та слагйте си добавките и после квото сабя покаже със сигурност няма да е по-зле от по-ранно отишла си помпа . Живи и здрави.
Сипах Liqui Molly, комплексна добавка, тази която струва 17.20 лв. и колата се отпуши. Не очаквах такъв ефект. Ще пробвам по натам и друга, но Liqui Molly определено работи!
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Disasterr написа:Сипах Liqui Molly, комплексна добавка, тази която струва 17.20 лв. и колата се отпуши. Не очаквах такъв ефект. Ще пробвам по натам и друга, но Liqui Molly определено работи!
Колега, аз също карам ТДС, и се чудя дали да сложа тази година? Май ще е по- добре....
От цървул, бална пантофка НЕ става!
ELZAGG написа:Disasterr написа:Сипах Liqui Molly, комплексна добавка, тази която струва 17.20 лв. и колата се отпуши. Не очаквах такъв ефект. Ще пробвам по натам и друга, но Liqui Molly определено работи!
Колега, аз също карам ТДС, и се чудя дали да сложа тази година? Май ще е по- добре....
Според мен от време на време трябва да се слага, най-вече заради дюзите. Нафтата в България е супер некачествена, дори и 'от скъпата'

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2