728 iA - нормална ли е работата на охладителна система
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
728 iA - нормална ли е работата на охладителна система
Здравейте колеги, от няколко дни я имам колата и доскоро все дизели съм карал... Изчетох всички теми за антифризи (смяна/доливане, обезвъздушаване). Колата ми изписваше че трябва да долея антифриз, долях, но беше на студен двигател и бързах и без да искам препълних казанчето. Извадих колкото можах (стиснах маркучите и излезе антифриза), тръгнах, минах 260 км и се прибрах. Днес изчетох всичко из форумите и не съм сигурен дали правилно съм разбрал, но този двигател трябва да се обезвъздушава ръчно и реших да го свърша това, защото си спомних че на студен двигател ми изписваше че трябва да се долее антифриз, а като загрее напълно нивото съвсем леко се покачва и пира да го изписва. И се притесних че съм напълнил много антифриз и сега слязох долу. На студен двигател антифриза беше точно на чертата(максимум). Запалих колата, отворих капачката на радиатора и пуснах парното на макс и седнах и чакам(пробка за обезвъдушаване не намерих) Чакам си аз и малко преди да загрее както трябва излязох да видя как е водата и видях че почна да се покачва нивото съвсем леко. Качва се, качва се, булбукна 2-3 пъти и почна да излиза лекичко, изля 50-100 грама, колата загря напълно и нивото се свали. Чаках още 15 минути на това положение и нивото не мръдна! Така си остана, малко над максимума. И сега съм сигурен че утре ще е по-надолу нивото, но преди да тръгна пак ще направя така да видя дали ще блика или само малко ще се надигне.
Та въпроса ми е това нормално ли е или просто съм я препълнил като съм доливал?!
П.П. Колата я карах в Бова Кар (мениджъра е познат и я гледаха преди да я купя и каза че всичко е ток по двигател и т.н., диагностики, всичко е прегледано, но тогава нивото на антифриза беше ниско и нямаше как да направи това впечатление.
Утре ще сменям изцяло антифриза, че незнам предишния собственик какво е наливал.
Колата като загрее температурата не мърда, върви все едно ще литне и има много яко парно, вътре е баня!
Та въпроса ми е това нормално ли е или просто съм я препълнил като съм доливал?!
П.П. Колата я карах в Бова Кар (мениджъра е познат и я гледаха преди да я купя и каза че всичко е ток по двигател и т.н., диагностики, всичко е прегледано, но тогава нивото на антифриза беше ниско и нямаше как да направи това впечатление.
Утре ще сменям изцяло антифриза, че незнам предишния собственик какво е наливал.
Колата като загрее температурата не мърда, върви все едно ще литне и има много яко парно, вътре е баня!
BMW Sheer Driving Pleasure
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Re: 728 iA - нормална ли е работата на охладителна система
До капачката пише до къде е нивота като е студена, на моята нивото на 'мерилката'е ниско равно, като загрее изкача цялата.
http://www.meeknet.co.uk/E38/Alternator/DSCF4060.JPG
Обезвъздушата се няколко пъти и се долива всеки път, моята след всеки ремонт свързан с ох. система я обезвъдушавам 3 поредни сутрини, иначе показва ниско ниво на антифриз
Парното духа горещо само от към краката и стъклото, никога от централните, тръгва само когато стигне температура антифриза. Добър тест е със т.н. REST - пускаш да духа като е спрян мотора и когато наван е студено( под нулата ): следиш как духа към предното стъкло - ако е духа топло и след 3 минуте значи всичко е наред.
Ако си добре с английския има адски много теми и снимки кое как се прави, като:
http://www.meeknet.co.uk/E38/E38_Expans ... emoval.htm
http://www.meeknet.co.uk/E38/Alternator/DSCF4060.JPG
Обезвъздушата се няколко пъти и се долива всеки път, моята след всеки ремонт свързан с ох. система я обезвъдушавам 3 поредни сутрини, иначе показва ниско ниво на антифриз
Парното духа горещо само от към краката и стъклото, никога от централните, тръгва само когато стигне температура антифриза. Добър тест е със т.н. REST - пускаш да духа като е спрян мотора и когато наван е студено( под нулата ): следиш как духа към предното стъкло - ако е духа топло и след 3 минуте значи всичко е наред.
Ако си добре с английския има адски много теми и снимки кое как се прави, като:
http://www.meeknet.co.uk/E38/E38_Expans ... emoval.htm
Re: 728 iA - нормална ли е работата на охладителна система
Да и на мен ми пише докъде трябва да е на студен, но аз го препълних онзи ден(сипах над това ниво), и сега видях че изкача, значи всичко е нормално...благодаря за линковете ще чета!
BMW Sheer Driving Pleasure
3 мнения
• Страница 1 от 1