Казанчето на хидравликата се пълни!?!?!?!?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: Казанчето на хидравликата се пълни!?!?!?!?

Мнение от spacepl » 30 Май 2011, 21:35

Обичам го тоя форум ве еииииииии. :wave:

ПС: Колега, смени си маслото, 1 литър събира системата. Тези симптоми които ги казваш ми мязат на прецакано масло (старо - не омешано с вода :) ) Почни с това, после мисли за помпи и рейки. Не трябва такава пяна да прави, а и щом казваш, че на студен двигател има хидравлика, а като загрее изчезва, баш на смяна ми мирише.

Потребител
Аватар
Кара: 740i

Мнение от bmwservice » 28 Окт 2011, 21:58

на моята също при студен старт добре се върти волана и като загрее маслото на място става трудно и наи вероятно ще се окаже 4е компресора е хвърлил кърпата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 31 Окт 2011, 19:17

bmwservice написа:на моята също при студен старт добре се върти волана и като загрее маслото на място става трудно и наи вероятно ще се окаже 4е компресора е хвърлил кърпата
Възможно е но не е компресор помпа е :yes: Точно предното мнение е възможното решение.
:driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от trapo » 17 Сеп 2012, 12:41

Здравейте, колеги,

От една година темата "спи" и сега искам да ви кажа какво стана в крайна сметка.

Рециклирах рейката, в сервиза трябваше да промият и системата, занесох им масло, дали бяха сложили същото незнам. Рейката се пооправи (пукаше и тропаше), но проблема с хидравликата си остана. Тръгваш на студен двигател с хидравлика, паркираш след 30 минути някъде, волана е твърд и затяга от време на време. Накрая един познат каза да си сменя карето на кормилния прът. Проверих го, оказа се, че има луфт. Взех каре и продадох колата на един приятел. Той си я кара, сменил е карето и е доволен.

Сега вече съм на е38 и да ви кажа да чукам на дръво проблеми с рейка и предница нямам (нищо не трупа и пука или скърца). Положението с хидравликата е същото обаче. Тръгвам с много лек волан и след половин час каране паркирам и волана е по твърд, даже един път накарах някой да върти на място и аз да гледам отпред, защото се чува едно леко потропване и видях, че маркучите на хидравликата потреперват и те пукат. В Бова Кар имам познат и той каза, че може да са много неща, но най-вероятно с годините е намаляло сечението на маркучите и хидравличната течност не се движи както трябва, но защо пък на студен двигател имам супер лек волан а колата е без сервотроник - 728 ИА 1996-а.

Някакви идеи? Или както преди ме посъветвахте да сменя казането и да промия системата?

П.П. В един сервиз момчето ми каза, че може да е от помпата и затова почнах да търся и помпи сега.
Да сменям ли всичко направо или първо промивка само с ново казанче и маркучи, защото и сълзи от някъде и доливам Dextron 3.
Дали не бъркам и маслото, казаха ми, че това трябва да е, но вече във всичко се съмнявам!
BMW Sheer Driving Pleasure

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 17 Сеп 2012, 13:06

Колега , сменяй го това масло с казанчето и маркучите - той колегата по горе ти го е написал. Сменяй пък ако не се оправи ще го мислиш , но от там трябва да започнеш. Маслото е точно това Декстрон 3.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 19 Сеп 2012, 11:15

Смени си маркучите и казанчето, щом така и така текът, не бъркаш маслото, стига на казанчето да пише ATF, а и сега няма как да имаш проблеми с рейката, защото си вече с кормилна кутия.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BMW_Pernik_Team » 23 Сеп 2012, 21:48

Хидрвличната помпа не работи и затова казанчето се пълни и прелива, а волана става тегав. С промивка както пишат колетите резултата може де е 50 на 50 вероятно да стане. Помпата трябва да се смени или рециклира.
Изображение

Предишна

Назад към E39