Въпрос за термостат

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530d Touring

Re: Въпрос за термостат

Мнение от watchman » 26 Окт 2011, 11:27

gangstafenoss написа:още утре ще го сменя щом така,ако някои може да ме ориентира с марка и с цена, и мога ли сам си го сменя

Марка BEHR, цена - различно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 26 Окт 2011, 12:56

един страничен въпрос към колегите с тдс, от скритото меню мисля че тест 7 беше с температурата на мотора колко трябва да е при градско каране горе долу при мен е между 85-88 градуса ,което ми се вижда доста с оглед че термостата отваря на 80,
сменил съм водния радиатор с нов ,антифриз лонг лайф,водна помпа,термостат бер и виско бер

п.п. при е36 стрелката за температурата като на е 12 часа и има една чертичка и си ч хващаш че е на средата при е39 няма такава чертичка на уреда и ме гони параноя да не свари чайника :conf:
6>4

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBaH » 26 Окт 2011, 13:12

shibinG написа:п.п. при е36 стрелката за температурата като на е 12 часа и има една чертичка и си ч хващаш че е на средата при е39 няма такава чертичка на уреда и ме гони параноя да не свари чайника :conf:

Е ориентирай се по иконката - нали "термометърчето" е вертикално. Вярно е малко по-зле, отколкото да си има деление точно на 12 часа, но пак става ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 26 Окт 2011, 14:02

ShibinG написа:един страничен въпрос към колегите с тдс, от скритото меню мисля че тест 7 беше с температурата на мотора колко трябва да е при градско каране горе долу при мен е между 85-88 градуса ,което ми се вижда доста с оглед че термостата отваря на 80,
сменил съм водния радиатор с нов ,антифриз лонг лайф,водна помпа,термостат бер и виско бер

п.п. при е36 стрелката за температурата като на е 12 часа и има една чертичка и си ч хващаш че е на средата при е39 няма такава чертичка на уреда и ме гони параноя да не свари чайника :conf:

въобще да не се притесняваш.нормалната тепература е дори към 90градуса.да те успокоя има бензинови коли с норамлна температура на работа дори 100 градуса и отгоре дори.не се бой няма страшно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 27 Окт 2011, 8:31

благодаря колеги :yes:
6>4

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d '02
Мечтае да кара: подводница

Мнение от King Nothing » 30 Окт 2011, 22:39

gangstafenoss написа:още утре ще го сменя щом така,ако някои може да ме ориентира с марка и с цена, и мога ли сам си го сменя

Аз реших да не си рискувам мотора за 50лв разлика в цената и си взех оригинални термостати от М-кар.
Термостата на ЕГР-а се сменя много лесно, но другия е 2 часа разглабяне, и човъркане (поне на М57) - сам ще видиш доста зор - сваля се перката, сваля се ЕГР-а...

Преди смяната колата рядко прехвърляше 80 градуса, а сега е винаги в рамките 92-95.

Потребител
Аватар

Мнение от Mitnicata » 07 Ное 2015, 18:36

Здравейте ,мисля да сменя освен малкия термостат и антифриза че не се знае на колко години е . някой знае ли какъв слагат заводски на е39 530д 2002г. , син или червен ? по принцип са ми казвали че синия е за чугунени глави а червеният за алуминиеви но не знам моята каква е .

Предишна

Назад към E39